Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Karbel, una nueva arma contra el moho gris

Karbel, una nova arma contra la floridura grisa

28/06/2013

28 de juny de 2013

La Botrytis o 'floridura grisa' és una afecció fúngica que afecta a determinades plantes amb diferents graus de severitat. Al nostre país, la Botrytis s'acarnissa especialment amb la vinya, cultiu estratègic en moltes zones de la nostra geografia, i pot arribar a ocasionar grans pèrdues a la indústria del vi. Un efecte immediat de la Botrytis és la podridura dels fruits del raïm, a més de taques en les fulles de la vinya. En el raïm, el fong indueix a la mort cel·lular de la fruita i un decaïment progressiu del teixit infectat, d'on el fong es nodreix. Aquesta mort cel·lular porta eventualment a la pèrdua dels racimos de raïm afectats. Està demostrat que el control de la Botrytis sempre és més eficaç quan es realitza de manera preventiva, abans de l'aparició dels primers símptomes de la infecció.

Precisament amb aquesta tasca preventiva en ment, Probelte Fito, empresa de referència a Espanya en la producció i distribució de productes fitosanitaris, ha desenvolupat Karbel, un nou producte que ajuda de manera molt eficaç a prevenir l'aparició de la Botrytis. La novetat de Karbel radica que el tractament és altament eficaç en els estadis de pre-tancament del racimo del raïm, facilitant així un desenvolupament sa de l'envero del raïm, i també en la maduresa quan la recol·lecció està al seu moment òptim.

Karbel està compost per Iprodiona al 50% en grànuls dispensables en l'aigua pel que la seva aplicació s'efectua de manera fàcil i eficaç. Karbel té una actuació en tres fases del cicle de la vinya: fase preventiva, on es realitza una barrera eficaç contra l'aparició futura de la Botrytis, fase curativa on s'ataca sistemàticament a la floridura i finalment una fase anti-germinante que impedeix la reaparició dels conidios, o espores que puguin produir futures colònies.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades