Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las buenas prácticas agrícolas, la mejor garantía de seguridad alimentaria

Les bones pràctiques agrícoles, la millor garantia de seguretat alimentària

14/03/2013

13 de març de 2013

L'Informe Anual de Residus de Plaguicidas 2010, publicat per l'EFSA (Agència Europa de Seguretat Alimentària), mostra que el 97,2% de les mostres analitzades durant aquest període, han complert els criteris establerts sobre Límits Màxims de Residus (LMR) permesos per als productes alimentosos en la Unió Europea. Amb aquests resultats, l'EFSA conclou que la seguretat dels nostres aliments està garantida.

“Any rere any el compliment dels LMRs és cada vegada més alt, la qual cosa sens dubte és una excel·lent notícia per als consumidors, agricultors i indústria fitosanitària europeus, i demostra a més, no només la professionalitat dels aplicadors dels productes fitosanitaris, sinó l'alt nivell de seguretat alimentària aconseguida a Europa. Encara així, estem convençuts que es pot fer més”, va afirmar Friedhelm Schmider, director general de l'European Crop Protection Association (ECPA). “Per aquesta raó, i en col·laboració amb els nostres socis locals, hem engegat dos projectes pilot en gestió de residus. El primer d'ells, centrat en la producció mediterrània d'hivernacle espanyola, i el segon, en la qualitat dels productes frescos importats de tercers països, prenent com a referència aquells procedents de Turquia”, va afegir Schmider.

“Som conscients de la preocupació del ciutadà europeu per la seguretat dels aliments que consumeix. D'aquí el nostre doble compromís, en primer lloc, explicant com és la realitat dels residus dels productes fitosanitaris en els aliments, i segon, tractant de controlar la seva aparició. Aquests dos projectes tenen per objecte ajudar a enfortir els programes d'educació, de formació i d'assessorament en aquest sentit. La nostra intenció, és seguir treballant amb les parts interessades amb la finalitat de millorar, si cap, aquests resultats. I és que la confiança dels consumidors és element primordial en el nostre treball”, va afirmar Carlos el Palomar, director General d'Aepla (Associació Empresarial per a la Protecció de les Plantes).

Empreses o entitats relacionades

Asociación Empresarial para la Protección de las Plantas_ AEPLA

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades