Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los productores de Almería buscan variedades con demanda, como los tomates Paladium, Duratom o Molier

Els productors d'Almeria busquen varietats amb demanda, com els tomàquets Paladium, Duratom o Molier

04/03/2013

4 de març de 2013

Els productors de tomàquet com Miguel Peña, associat a la cooperativa Gairebé, ho tenen clar: “Si als consumidors no els agraden els nostres tomàquets, no tenim gens que fer, per la qual cosa cal anar cap a varietats que vulgui el consumidor final”. Així, en l'última dècada, els hivernacles d'Almeria han viscut un enorme canvi a nivell varietal, passant de varietats de tomàquet que donaven molts quilos a noves varietats que pensen en tota la cadena de valor i donen producció, resistència a malalties, qualitat de planta i fruit, bon sabor i llarga vida.

Un exemple d'aquesta nova realitat ho veiem a la zona de Ruescas amb la varietat Paladium, un tomàquet ram de Llavors Fitó, de cicle llarg per a trasplantaments a l'agost. Juan Manuel Viñolo és un productor de tomàquet, amb 6 hectàrees d'hivernacle, que s'ha decidit per Paladium aquest any amb 1,2 ha: “El vaig estar veient la campanya passada i em va agradar molt, ja que al final el raquis que té és molt fort i segueix semblant tomàquet de primer tall. A més, és resistent a virus, la qual cosa ens dóna seguretat, i fa un ram de G i M amb dos cascos que no s'ahueca i aguanta molt bé el fred”. De cara al consumidor és un tomàquet que respon: “Ttiene molt bon sabor, amb més graus brix que la majoria, i una duresa i qualitat que agrada als consumidors”. Juan Manuel Viñolo veu que la distribució valora aquesta varietat: “Paladium està creant marca i l'any que ve augmentaré la superfície amb aquesta varietat”.

L'agricultor Juan Manuel Viñolo creu que la varietat Paladium és molt valorada al mercat
L'agricultor Juan Manuel Viñolo creu que la varietat Paladium és molt valorada al mercat.
Un altre exemple ho tenim a la zona de l'Alquián, on Miguel Peña, un productor de la cooperativa Gairebé amb 5 ha de tomàquet, prova aquest any la varietat Duratom amb 2 ha. Duratom és un tomàquet llarga vida de Llavors Fitó que està tenint molt bon acolliment: “s un tomàquet molt dur, amb molt bona planta, que aguanta bé el fred, no es taca i dóna molt bon sabor, per la qual cosa quan anem a la cooperativa es ven molt bé”. Per a Miguel Peña, Duratom és una bona aposta per a productors i distribució: “Cal tenir en compte que la producció d'aquesta varietat és bona, amb un 70% o 80% de calibre G, i que veiem que dura més d'una setmana comparat amb altres varietats”.
José Ángel González prova aquest any la varietat Molier
José Ángel González prova aquest any la varietat Molier.
Finalment, de nou en Ruescas, José Ángel González García, amb 60 ha de tomàquet, està provant la nova varietat Molier, un tomàquet ram de cicle llarg de Llavors Fitó: “Nosaltres tenim totes les finques sembrades amb Bigram, de la mateixa casa de llavors, i aquest any provem en 2,5 ha aquesta nova varietat, que és molt semblant però resistent al virus de la cullera. El tomàquet veiem que té molt bona qualitat, bon sabor, més rodó i amb un vermell encara millor, té un raquis fort i molt bona resistència a virus”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades