Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Ivia informa sobre las posibilidades del cultivo de nuevas variedades de albaricoquero

L'Ivia informa sobre les possibilitats del cultiu de noves varietats d'albercoquer

18/02/2013

18 de febrer de 2013

La Conselleria de Presidència i Agricultura, Pesca, Alimentació i Aigua de la Comunitat Valenciana ha desenvolupat una jornada per informar sobre les possibilitats del cultiu de noves varietats d'albercoquer obtingudes per l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries (Ivia) amb la finalitat d'impulsar la seva producció. En concret, s'han donat a conèixer els resultats de l'experimentació d'11 portainjertos efectuats sobre algunes de les varietats més productives, en les quals s'ha buscat la seva compatibilitat amb altres patrons procedents de prunera, presseguer i híbrids. D'aquesta manera, determinats portainjertos com Ishtara, Myran, Turinel, Ademir i Montizo han ofert un comportament bo com a patró per a albercoc.

La producció de l'albercoquer es va veure afectada a partir de 1984 a la Comunitat Valenciana pel virus de la sharka, i es va reduir progressivament, després del que l'Ivia va iniciar un projecte de millora varietal amb la finalitat d'aconseguir noves varietats d'albercoquer resistents a aquest virus, més productives, amb fruits d'excel·lent qualitat i que, al seu torn, mantinguessin l'adaptabilitat climàtica de les varietats autòctones.

Aquest projecte de l'Ivia ha posat a la disposició del sector 4 noves varietats d'albercoquer que compleixen àmpliament les característiques demandades pels agricultors i els consumidors. Es tracta de les varietats Moixent, Dama Vermella, Dama Taronja i Lucentus, que abasten un període de recol·lecció des de maig a mitjan juny, presenten calibres molt superiors a les varietats autòctones, són altament productives, amb unes característiques organolépticas superiors i una fermesa de la fruita adequada per garantir una bona poscosecha i la seva comercialització.

S'han assajat a les principals zones frutícolas de la Comunitat Valenciana amb una alta incidència del virus, i s'han comportat satisfactòriament, a causa que han desenvolupat tot el seu potencial agronómico i no s'han infectat ni han mostrat símptomes de la malaltia.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades