Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Un 3% menos en la importación española de planta viva y flor hasta octubre

Un 3% menys en la importació espanyola de planta viva i flor fins a octubre

15/01/2013

15 de gener de 2013

La importació espanyola de planta viva i flor tallada fins a octubre de 2012 va descendir un 3% en relació amb el mateix període de 2011, totalitzant 142,4 milions d'euros, segons les últimes dades actualitzades pel Departament de Duanes i Impostos Especials de l'Agència Tributària processats per Fepex.

El principal capitulo de les importacions espanyoles és la planta viva amb 65 milions d'euros (-1%) i dins de la planta viva destaca la importació de planta d'interior amb 26,5 milions d'euros (-10%) i la de planta exterior amb 13,9 milions d'euros (-3%). Després de la planta viva, les principals importacions espanyoles corresponen a la flor tallada amb 58,8 milions d'euros (-2%), especialment la rosa i el clavell. La importació de rosa fins a octubre de 2012 es va situar en 25,2 milions d'euros (+5%) i la de clavell es va situar en 11,2 milions d'euros (-1%).

Imagen
Per Fepex és necessari el major control sanitari sobre l'entrada de plantes de països tercers amb la finalitat de no permetre l'accés de plagues com la del picudo vermell, originada per la importació de palmeres d'Àfrica fa diversos anys. Aquesta plaga ha provocat una situació molt greu en la producció de palmeres a la Comunitat Valenciana i amenaça la producció, ja que per eliminar la plaga s'han de complir uns requisits i tractaments molt costosos, com la immobilització de les plantes durant dos anys, que fa inviable en molts casos la continuïtat de la producció. A títol d'exemple, ahir una de les empreses més important de la província de València es va veure obligat a destruir més 3.000 palmeres.

Empreses o entitats relacionades

Federación Española de Asociaciones de Productores Exportadores de Frutas, Hortalizas, Flores y Plantas Vivas

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades