Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La iniciativa Food Chain Partnership de Bayer CropScience permite una gestión sostenible de las explotaciones agrícolas

La iniciativa Food Chain Partnership de Bayer CropScience permet una gestió sostenible de les explotacions agrícoles

26/10/2012

26 d'octubre de 2012

Bayer CropScience va presentar en el marc de la fira Fruit Attraction, els resultats que la seva iniciativa Food Chain Partnership ha obtingut en l'últim any.Els principals resultats deriven de l'engegada del projecte de monitoratge de cítrics, on aquest sistema permet als agricultors optimitzar els tractaments. Gràcies a la informació sobre l'evolució de les plagues en cítrics, els tècnics agrícoles obtenen dades que els ajuden a la presa de decisions sobre el moment òptim d'aplicació dels productes que combaten les plagues, reduint el nombre d'aplicacions. A més també s'ha monitorizado la població d'insectes auxiliars pel que el tècnic agrícola o propietari pot decidir, fins i tot, no fer cap aplicació si la població d'aquests és abundant i pot controlar la plaga.

En en aquest sentit, Bayer CropScience ja treballa amb 20 explotacions de cítrics que suposen el 25% dels projectes de col·laboració que es realitzen a Espanya. Gràcies a aquest nombre tan elevat d'explotacions adscrites al projecte, el sistema de monitoreo ofereix informació sobre les plagues de poll vermell de Califòrnia, de poll blanc del llimoner, d'aranya vermella o de trips entre uns altres. En la recerca per la sostenibilitat de la producció, el projecte Food Chain Partnership també assessora als agricultors per aconseguir tractaments de qualitat, a través de la regulació dels pulverizadores amb el calibratge de la pressió, la velocitat dels ventiladors, el cabal dels filtres. També es té en compte la plaga que afecta a cada cultiu i la grandària dels arbres. El treball de col·laboració del programa Food Chain ha inclòs aquest any també l'ús dels filtres antideriva que permet un major aprofitament dels productes i una reducció de les pèrdues.

Francisco Miró, responsable a Espanya del projecte Food Chain Partnership assegura que es tracta d'aconseguir l'objectiu de “produir fruita i verdura que compleixi amb la demanda dels consumidors quant a aliments segurs i saludables, dins dels principis d'una agricultura sostenible i competitiva en producció i qualitat”.

Imagen
Al llarg de l'any 2012, l'emblemàtic projecte Food Chain s'ha desenvolupat també en sis grans explotacions de cultiu intensiu de tomàquet i pebrot a Almeria i Granada. En aquestes explotacions, la col·laboració entre Bayer CropScience i els productors agrícoles ha permès l'ús d'insectes auxiliars (‘Bombus’, ‘Nesidiocoris tenuis’ –en tomàquet- i ‘Orius’; ‘Amblyseius swirskii’ –en pebrot–), així com engegar estratègies de tractaments amb la finalitat de poder controlar correctament les plagues i malalties. També s'han desenvolupat projectes de monitoreo i captura massiva de plagues –tuta absoluta- amb l'ús de paranys de llum i feromones per realitzar un seguiment d'aquestes plagues i reduir en la mesura del possible l'aplicació de productes.

En aquests cultius s'ha realitzat un sistema de trazabilidad de dades de camp, gràcies a les visites periòdiques a les parcel·les, de tal manera que els tècnics de Bayer CropScience i els tècnics agrícoles han pres decisions sobre els tractaments de manera conjunta i en benefici d'una producció sostenible. Dins del projecte, també s'han ofert recomanacions sobre l'ús de carretons d'aplicació dels productes fitosanitaris que mitiguin l'exposició de l'aplicador; i també s'ha realitzat un seguiment de la despesa d'aigua i fertilitzants, juntament amb els tècnics.

Francisco Miró considera que aquest any de desenvolupament del projecte Food Chain Partnership ha aconseguit importants fites. “D'un costat –apunta Miró– les plagues han tingut un control adequat; el nivell d'auxiliars s'ha incrementat i com a conseqüència d'això, s'han evitat tractaments específics enfront de diverses plagues. Hem aconseguit unes produccions que compleixen amb tots els paràmetres de qualitat, reduint el nombre de matèries actives i el seu nivell de resíduos i, per tant, obtenim fruites i verdudas sanes i segures per als consumidors”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades