Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Macfrut 2012, balance positivo para una feria que sigue en la senda de la internacionalización

Macfrut 2012, balanç positiu per a una fira que segueix en la senda de la internacionalització

23/10/2012

23 d'octubre de 2012

La vintè novena edició de Macfrut, el saló internacional del sector hortofrutícola celebrat en Cesena Fera (Itàlia) del 26 al 28 de setembre, va clausurar amb un balanç positiu. Tant la presència dels visitants a les sales d'exposició, com les idees i propostes presentades pels 800 expositors presents en la fira i les nombroses conferències, mostren la vitalitat d'un dels esdeveniments clau del sector per a la conca del Mediterrani.

Macfrut 2012 va marcar un pas més cap al desenvolupament de relacions comercials entre les empreses europees actives en el sector i els operadors internacionals, amb atenció especial als països d'Àfrica i Orient Mitjà. Entre els moments clau que van marcar el saló destaquen els tallers dedicats a Senegal i Jordània, que van comptar amb la presència de molts operadors qualificats, subratllant la seva importància quant a oferta de productes frescos i processaments, com en demanda de tecnologies per poscosecha, embalatge i logística, fonamentals per qualificar les exportacions.

Imagen
La presentació de la xarxa Enterprise Europe Network, que reuneix organitzacions de més de 50 països i que el seu objectiu és recolzar a les petites empreses que volen operar en la Unió Europea, també va ser un èxit. La taula rodona sobre el meló organitzada per Areflh, durant la qual delegacions de productors d'Espanya, França i Itàlia van parlar de la difícil temporada comercial –sobretot en els últims dos països– i van reiterar la necessitat d'una major col·laboració per a la promoció i l'intercanvi d'informació sobre la gestió de cultius, també va posar l'accent en la cooperació europea.

Les propostes presentades, que inclouen productes frescos i empacats, serveis per al màrqueting, tecnologies per a selecció, processament, embalatge i logística, amb els últims productes realitzats per les empreses, també van rebre un bon acolliment. “Aquest any la participació estrangera va augmentar –confirma el president de Cesena Fera Domenico Scarpellini– gràcies a la presència de representants d'alt nivell: autoritats institucionals, buyers i capdavanteres de la GDO. La vintè novena edició de Macfrut va donar resultats positius tant pel que es refereix a la presència d'expositors i visitants estrangers, com pel que fa a les solucions estratègiques presentades”.

La dimensió internacional de Macfrut seguirà creixent fins i tot després d'aquesta edició. Cesena Fera ja està preparant l'edició 2013, que es dedicarà als següents temes: sistema, innovació, internacionalització i consum.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades