Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Murcia experimenta con éxito en pimiento grueso nuevos portainjertos resistentes a las enfermedades del suelo
Els híbrids obtinguts per l'equip de millora vegetal de l'IMIDA i avaluats en la present campanya han donat bons resultats

Murcia experimenta amb èxit en pebrot gruixut nous portainjertos resistents a les malalties del sòl

Font: Carm20/09/2011
La Conselleria d'Agricultura i Aigua de la Regió de Múrcia ha experimentat amb èxit, en cultius de pebrot gruixut d'hivernacle del Camp de Cartagena, nous portainjertos amb gens de resistència a les malalties del sòl produïdes per fongs i per nematodes. Els positius resultats obtinguts en la present campanya seran exposats pròximament al sector, tal com assenyala el Carm.

El director general d'Indústria Agroalimentària i Capacitació Agrària, Ángel García Lidón, va destacar que els límits imposats als desinfectants químics, com el bromur de metil, “van impulsar fa anys la recerca d'alternatives per al control de les malalties i per pal·liar els efectes de la fatiga del sòl, motivada per la reiteració del monocultiu del pebrot en la majoria dels hivernacles”.

Plantes empeltades en línies de pebrots autòctones, adaptades a les condicions dels sòls, clima i cicles de cultiu de la Regió...
Plantes empeltades en línies de pebrots autòctones, adaptades a les condicions dels sòls, clima i cicles de cultiu de la Regió.

El Institut Murcià d'Investigació i Desenvolupament Agrari i Alimentari (IMIDA) va trobar en la biosolarización, la rotació de cultius i l'ocupació de plantes resistents a les malalties les alternatives més assequibles per la seva eficàcia i baix cost ambiental.

La dificultat d'incorporar resistències a les malalties en les varietats de pebrot comercials va fer que l'empelt es contemplés com una solució per protegir la planta. La seva finalitat és aïllar del sòl la copa de la planta d'una varietat de gran valor productiu i qualitat de la collita. Això s'aconsegueix mitjançant la seva inserció en un peu o arrel d'una altra planta de pebrot que no té interès productiu, però que no obstant això és resistent a les adversitats del sòl.

En el marc del Pla Pilot Experimental de l'Empelt, la Conselleria va constatar al llarg dels últims anys que la resistència dels patrons a fongs com Phytophthora és estable i efectiva. No obstant això, la resistència a nemátodos com Meloidogyne va ser remuntada en alguns hivernacles després de tres anys de cultius de plantes empeltades.

Nous portainjertos

Per salvar aquest inconvenient, l'equip de protecció de cultius de l'IMIDA va abordar un projecte d'investigació orientat a incorporar nous gens de resistència a nematodes en línies de pebrots autòctones, adaptades a les condicions dels sòls, clima i cicles de cultiu de la Regió.

Paral·lelament, es van establir estratègies d'ús de les resistències per evitar que aquestes anessin remuntades. El projecte va ser finançat per l'Institut Nacional d'Investigacions Agràries i Alimentàries (INIA).

Els portainjertos híbrids obtinguts per l'equip de millora vegetal de l'IMIDA han estat avaluats en la present campanya en hivernacles amb produccions comercials. García Lidón va subratllar que el comportament de diversos híbrids enfront de les malalties i problemes del sòl “ha estat bé, i dos d'ells han produït una elevada collita de qualitat”.

A més, aquests exemplars han incorporat resistències a nemátodos que no han estat remuntades durant quatre anys consecutius, en els quals s'han conreat aquests patrons en el mateix sòl.

García Lidón va afirmar així mateix que la biosolarización del sòl, que sol realitzar-se cada any a principis d'octubre, “evita la fallida de les resistències a nematodes i pal·lia els efectes negatius de la fatiga del sòl”.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades