Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a NovaTec Fluid, fertilizantes líquidos 'a la carta' para cultivos intensivos

Compo Expert incorpora la 'Tecnologia Net' a aquesta gamma amb la qual guanya entre un 15 i un 25% del nitrogen perdut durant la lixiviació

Novatec Fluid, fertilitzants líquids 'a la carta' per a cultius intensius

Anna Lleó21/03/2011

21 març 2011

"Novatec Fluid són fertilitzants líquids a la carta, fórmules simples, binàries i NPKs, incloent algunes d'elles calci i / o magnesi". Luis M. Muñoz-Guerra Revilla, de Recerca i Desenvolupament Tècnic de Compo Expert, defineix així aquesta gamma de fertilitzants líquids el tret principal és la inclusió de la 'Tecnologia Net'. Una innovació tècnica que redueix les pèrdues de nitrogen per lixiviació, afavorint una eficiència extra, en aportació de nitrogen, entre un 15 i un 25% més. Fa un any, es va iniciar un projecte a gran escala per al desenvolupament de Novatec Fluid com una família de fertilitzants líquids de referència i alta tecnologia. Des d'aleshores, aquest producte és molt atractiu per a grans explotacions, on es tenen en compte costos i eficiència en les activitats.
Imagen

“La característica que diferencia a NovaTec Fluïu de la resta de fertilitzants líquids és la inclusió de la denominada 'Tecnologia Net'. Aquesta última es basa en la presència de l'inhibidor de la nitrificació 3,4 dimetilpirazol fosfat juntament amb una part important de nitrogen en forma amoniacal i amídica, en els fertilitzants”, abreuja Luis M. Muñoz-Guerra Revilla, de Recerca i Desenvolupament Tècnic de Compo Expert. Així doncs, per entendre l'evolució que ha experimentat aquesta família de fertilitzants líquids, és necessari remuntar-se a l'origen: el descobriment de la 'Tecnologia Net' que, segons Muñoz-Guerra, redueix les pèrdues de nitrogen per lixiviación generant una eficiència major, entre un 15 i un 25% més. L'aplicació de NovaTec Fluïu fa possible que la planta assimili una barreja de nitrat i amoni que a més millora aspectes nutricionals importants. Per exemple, una absorció major de fòsfor i micronutrientes, a causa de l'acidificació de la rizosfera, que a més millora el desenvolupament radicular; estalvi energètic en la planta per l'ús parcial del nitrogen en forma d'amoni; una millora del quallat en fruites i hortalisses a causa d'una major biosíntesis de citoquininas (fitohormones) al costat d'una disponibilitat major d'energia, i finalment, una reducció de l'acumulació de nitrats en planta que a més disminueix la presència d'oxalats i pot incrementar la d'antioxidants com la vitamina C o el licopeno. “Tot això millora la qualitat alimentària dels productes vegetals”, puntualitza el portaveu de Compo Expert.

Novatec Fluid fa possible que la planta assimili una barreja de nitrat i amoni que a més millora aspectes nutricionals importants

Un projecte adaptable a tot tipus de productors i explotacions

Fa 15 anys que la multinacional química BASF va desenvolupar la 'Tecnologia Net' per a fertilitzants granulados, per a cultius extensius, encara que en els últims 3-4 anys, l'empresa Compo ha sabut incorporar-la als fertilitzants solubles i líquids. Al principi, i sota el nom de NovaTec Solub, aquesta tecnologia es va introduir en abonaments solubles, enfocats a fertirrigación per a cultius intensius. Avui dia, aquesta gamma de productes ostenta una quota de mercat important dins del sector dels fertilitzants especials, experimentant una trajectòria positiva i contínua en aquest àmbit. Al mateix temps, ja es donava voltes a la idea d'incorporar aquesta innovació tècnica a la gamma de fertilitzants líquids. Així naixia Nova Tec Fluïu, encara que a petita escala i a un nombre menor de fórmules. “Una vegada observat l'èxit d'aquesta tecnologia, es va decidir, fa poc més d'un any, desenvolupar un projecte a gran escala per actualitzar la família NovaTec Fluïu com una gamma de fertilitzants líquids de referència i alta tecnologia”,assegura Muñoz-Guerra. El format és la diferència fonamental entre NovaTec Solub i NovaTec Fluïu, ja que tots dos compten amb la ´Tecnologia Net', així com tots els beneficis associats a la mateixa. En el seu format de fertilitzant líquid, NovaTec Fluïu resulta molt més còmode per al productor. A més, es produeix en quatre fàbriques per a Espanya i Portugal, es comercialitza en més de 30 fórmules i en un format “llest per usar”, explica el portaveu de de Recerca i Desenvolupament Tècnic de Compo Expert. “Tot això, redueix els costos de mà d'obra en els aspectes relacionats amb la fertilització. Aquests avantatges contribueixen al fet que NovaTec Fluïu sigui, especialment atractiu, per a les grans finques on es valoren costos i eficiència en totes les tasques” reconeix.

"Novatec Fluid redueix els costos de mà d'obra pel que fa a fertilització. Resulta atractiu per a les grans finques on es valoren costos i eficiència en totes les tasques "
En presentar com a fertilitzant líquid, Novatec Fluid resulta molt més còmode per al productor...
En presentar com a fertilitzant líquid, Novatec Fluid resulta molt més còmode per al productor. A la imatge, una plantació d'enciams tractades amb aquesta tecnologia.

Amb el projecte, es generalitza l'ús de la 'Tecnologia Net', incloent un major nombre de productors i tipologies d'explotacions. "Per Compo, aquest projecte ha suposat definir, de manera precisa, les fórmules més adequades segons cultius, èpoques de l'any i zones de conreu, a més de treballar en tots els aspectes productius i logístics associats a aquest tipus de fertilitzants". A dia d'avui, les quatre fàbriques que produeixen Novatec Fluid per a Espanya i Portugal garanteixen un ràpid subministrament d'aquestes fórmules en qualsevol punt del país, així com un cost competitiu comparat amb els fertilitzants convencionals. Es tracta doncs, d'una tecnologia els efectes han estat estudiats, provats i publicats en desenes d'estudis oficials i independents en centres com el Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), la Universitat de Còrdova, les Universitats Politècniques de València i Madrid, el Centre Tecnològic Agroalimentari Extremadura (CTAEX) o els IFAPA de la Junta d'Andalusia d'Almeria i Mengibar.

 A través d'aquest projecte, Compo ofereix fertilitzants líquids pràcticament personalitzats

A través d'aquest projecte, Compo ofereix fertilitzants líquids pràcticament personalitzats.

'Net', l'última tecnologia en l'ús eficient del nitrogen

Els fertilitzants nítrics tenen associats tant problemes mediambientals (pèrdues per lixiviació i / o desnitrificació) com de salut per al consum humà i animal, a causa de l'acumulació de nitrats en certs de productes vegetals (Lamsfus i col, 2003). En aquestes circumstàncies, és interessant valorar l'amoni com a font alternativa de nitrogen per als cultius. El seu ús és especialment positiu en sistemes d'aportació de fertilitzants reduït, com la producció integrada o en els que es desenvolupen en zones vulnerables a la contaminació per nitrats, i també en cultius consumits per les seves fulles, on el nitrat és més procliu a acumular. Els inhibidors de la nitrificació alenteixen la transformació de l'amoni en nitrat permetent que la planta disposi de les dues formes de nitrogen per complir els seus requeriments nutricionals (Zerulla i col, 2001). Com a forma de nitrogen l'amoni és interessant per ser molt menys sensible a les pèrdues per lixiviació que el nitrat i per tant aportar major eficiència en l'ús del nitrogen (metodologia que assegura una nutrició mixta amoni / nitrat per a la planta).

La gamma Novatec Fluid conté l'inhibidor de la nitrificación.De aquesta forma, s'evita únicament la formació de nitrats, assegurant la permanència del nitrogen en el sòl en forma amoniacal durant un temps, disminuint el risc de lixiviació de nitrats i beneficiant als cultius de la nutrició mixta nitrogenada (amoni i nitrat). temps, disminuint el risc de lixiviació de nitrats i beneficiant als cultius de la nutrició mixta nitrogenada (amoni i nitrat). A l'òptim rendiment dels cultius, ja que assegura la disponibilitat del nitrogen en les dues formes absorbibles per la planta (nitrat i amoni), cal ressaltar un estalvi energètic que serà aprofitat en altres funcions per augmentar la producció. Per exemple, una major floració ja que l'absorció d'amoni promou la síntesi de fitohormones (giberalinas i citoquinines) i poliamines, responsables d'aquesta i una major absorció d'microelements i fòsfor perquè la nutrició amoniacal produeix una baixada d'pH que estimula l'assimilació de microelements i fòsfor. També una millor qualitat de les collites, en obtenir fruits més uniformes i de major calibre, tal com s'ha vist en diversos assaigs duts a terme en centres oficials de recerca (IVIA, IRTA, CIFACITA...).

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades