Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los productores de frutas y hortalizas reciben otro baño de masas en Fruit Logistica
62.000 visitants professionals van inundar del 5 al 7 de febrer el recinte de Messe Berlin

Els productors de fruites i hortalisses reben un altre bany de masses en Fruit Logistica

David Pou

21/02/2014

Poc es pot dir ja d'una fira, Fruit Logistica, que edició després d'edició busca tant l'excel·lència en el perfil dels seus visitants com en el servei als seus expositors. El saló que tancava les seves portes el passat 7 de febrer va aconseguir reunir en sol tres dies a més de 62.000 visitants professionals de 141 països en la plataforma comercial més internacional del sector de frescs. Més de 2.600 expositors de 84 països van presentar tota la seva gamma de productes i serveis, a més d'un gran nombre d'innovacions que pretenen revolucionar el sector en els propers anys.

Imagen

Berlín es converteix durant tres dies a l'any a la capital mundial de l'horticultura i en 2014 ho ha tornat a demostrar. Més de 62.000 visitants professionals van acudir al recinte firal de la capital alemanya per conèixer l'últim en el sector, i sobretot, per fer negoci. Christian Göke, CEO de Messe Berlín va afirmar després de la clausura: “La fira comercial líder Fruit Logistica torna a créixer tant en el nombre d'expositors com en el de visitants. Aquest esdeveniment suposa un catalitzador en el sector de producte fresc i és la cita clau per a la indústria”.

Gérald Lamusse, director de Fruit Logistica, oferia davant la premsa internacional les claus perquè el saló pugui seguir la seva senda de lideratge. “Realitzem campanyes de promoció en 156 països, tenim oficines de representació en 65 països, disposem de material promocional en nou llengües i realitzem publicitat en un centenar de mitjans dels cinc continents. Tot això dóna una idea de la magnitud de Fruit Logistica”, va comentar. Mentre que el segment d'expositors productors es manté, Lamusse va destacar el creixement del sector d'indústria auxiliar, cada vegada més decidit a acudir al saló pel seu rol i perquè pot oferir i presentar bones solucions a l'empreses productores. El director també va reconèixer que s'ha de treballar en camps com el de la fruita seca o el d'hivernacles en indústria auxiliar, que han perdut manxa en les últimes edicions de Fruit Logistica.

Imagen

L'expositor valora el poder de decisió del visitant

Tant expositors com a visitants comercials van elogiar la presència de professionals amb poder de decisió, així com l'oportunitat de tenir contacte directe amb productors de fruita i verdura, majoristes, importadors i proveïdors d'exportació. Tant és així que un 98% de visitants comercials va remarcar positivament els resultats que els ha permès aconseguir la fira.

Com en anys anteriors, han destacat els visitants comercials amb poder de decisió ja que entorn del 75% pertany al departament d'adreça de les seves companyies, o bé és la persona encarregada del departament de compres. Referent a l'origen dels seus participants cal destacar que el 83% no provenia d'Alemanya. La majoria es va desplaçar fins a Berlín des d'altres països d'Europa (71%) i d'Amèrica (11,5%), seguit d'Àfrica (8,4%), Orient Mitjà (4,6%), Àsia (2,6%) i Oceania (1,9%).

El 98,2% dels visitants professionals va fer una valoració positiva dels seus resultats i més del 84% va establir nous contactes de negoci. Més d'un terç dels visitants va tancar tractes durant les jornades de fira i un 77,5% va anticipar un seguiment dels contactes establerts que derivaran en acords comercials. En aquest sentit, Elena Escurçons, consellera d'Agricultura de la Junta Andalusia, va voler destacar durant la seva visita a Fruit Logistica la importància que aquesta fira té per als productors andalusos: “Suposa una oportunitat única per millorar la presència de les empreses andaluses als mercats internacionals, sobretot a Alemanya, on de cada quatre peces de fruita, una és d'Andalusia, és el nostre millor client”.

La propera edició de Fruit Logistica tindrà lloc del 4 al 6 de febrer del 2015

Entre els representants polítics a Berlín no van faltar els consellers d'Agricultura d'Andalusia, Elena Escurçons (esq.), i els de Catalunya, Josep M...

Entre els representants polítics a Berlín no van faltar els consellers d'Agricultura d'Andalusia, Elena Escurçons (esq.), i els de Catalunya, Josep M. Pelegrí, i de la Regió de Múrcia, Antonio Cerdà (dta.), que es van trobar durant el seu recorregut.

D'altra banda, el conseller d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Josep M. Pelegrí, va aprofitar per presentar en un fòrum internacional com Fruit Logistica el nou recinte de Fruitcentre a Lleida. “Es tracta d'un centre de recerca únic, amb infraestructures experimentals i de serveis amb la participació de la indústria, i que té la missió de generar i aplicar el coneixement tècnic i científic d'una forma integrada en la cadena de valor de la fruita”, va afirmar. Pelegrí va afegir que actualment s'està treballant en l'obtenció de noves varietats i portainjertos, en sistemes d'envàs i embalatge, en nous productes frescos tallats, en l'anàlisi sensorial i també en la simulació de la percepció de fruites en el supermercat a través d'un espai simulat.

Imagen

La major part dels visitants comercials van venir a Fruit Logistica amb intenció d'establir nous contactes de negoci, nous proveïdors, estudiar el mercat, supervisar a la competència i descobrir nous productes. En aquest sentit, com a plataforma de la indústria, Fruit Logistica aquesta edició 'Future Lab', una sèrie de conferències centrades a oferir una visió del futur del sector.

La màquina segueix greixada i des del dia posterior al tancament, Fruit Logistica ja treballa en la seva propera edició, que tindrà lloc del 4 al 6 de febrer del 2015.

Empreses o entitats relacionades

Messe Berlin GmbH

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades