Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Syngenta presenta en una jornada de campo en el Maresme (Barcelona) sus novedades en tomate
Es van presentar varietats com Angelle, Bubu o Dumas, els seus nous portaintertos i el nematicida Nemathorin 150 EC

Syngenta presenta en una jornada de camp en el Maresme (Barcelona) les seves novetats en tomàquet

Redacció Interempresas20/11/2012
Prop de 70 grans productors de tomàquet de la zona de l'Ebre, Comunitat Valenciana i Balears van poder conèixer de primera mà les solucions integrades que Syngenta ofereix en aquest cultiu. Es van presentar des del material vegetal més avançat amb varietats d'altíssima qualitat com Angelle, Bubu, Dumas, Arawak, Tomawak, etc., passant per programes per a maneig integrat del cultiu, fins a arribar a pràctiques agrícoles eficients com és l'ús de portainjertos.
La nova estratègia de Syngenta per aconseguir una agricultura intensiva sostenible pansa per oferir solucions integrades per a cada cultiu: varietats d'altíssima qualitat que responen a les necessitats dels agricultors i a les demandes dels consumidors, una àmplia oferta de sanitat vegetal i fauna auxiliar per poder desenvolupar programes de maneig integrat del cultiu i tot un seguit de portaijertos que s'adapten a les diferents varietats i necessitats de l'agricultor. El tomàquet és un clar exemple d'aquesta línia de treball i Syngenta ha organitzat la Jornada del Tomàquet del Maresme, en la finca Miquel Ribas a Vilassar de Mar (Barcelona), per presentar les seves novetats en aquest cultiu. Prop de 70 productors de tomàquet d'Aragó, Balears, Catalunya i Comunitat Valenciana van poder conèixer en camp i a través de diverses conferències les novetats de la companyia.
Visita de camp als hivernacles de tomàquet amb varietats de Syngenta
Visita de camp als hivernacles de tomàquet amb varietats de Syngenta.
En primer lloc, es van visitar els hivernacles de la finca on Rafael Salines, director del Portfolio de Tomàquet, va explicar les diferents novetats quant a varietats, començant per Angelle, una varietat que en aquest moment s'exporta als principals mercats europeus i que en els últims tres anys s'ha convertit en referència quant a sabor per al tomàquet snack: és un producte amb un alt contingut en sucre i àcids orgànics, la qual cosa unit a la seva textura i jugosidad li confereix un excel·lent sabor i ho fa idoni per al consum en fresc com qualsevol peça de fruita. Angelle és un clar exemple de la filosofia de Syngenta d'aportar valor afegit a la cadena agroalimentària: un producte d'altíssima qualitat, per a un nínxol de mercat exigent i que aporta rendibilitat a l'agricultor.

Una altra novetat destacada per aportar valor als productors és Dumas, un tomàquet tipus Marmande de moltíssima qualitat per a recol·lecció en pintón i amb resistència intermèdia al virus TYLCV. En l'hivernacle es va poder veure un fruit molt bonic, camús, amb un fantàstic color i que aguanta molt en vermell, a més d'oferir un sabor dolç i una textura cruixent. Dumas és capdavanter a Almeria i és una opció segura de cara als cultius de primavera. També per a recol·lecció en pintón es va presentar la varietat Bubu, un tipus Beefsteak resistent al virus de la cullera, amb un color verd fosc espectacular, de bon calibre, molt ferm i cruixent en menjar i amb un sabor excel·lent.

Angelle és un exemple de producte que dóna valor a tota la cadena agroalimentària
Angelle és un exemple de producte que dóna valor a tota la cadena agroalimentària.
Finalment, es van mostrar dues varietats de tomàquet cor de bou molt similars entre si i que està tenint molt èxit, principalment en mercats com l'italià. Són tomàquets de molta qualitat i sabor, amb uns calibres entre G i GG i que donen molt bon color vermell en maduresa, a més d'oferir una excel·lent poscosecha.

Nou Nemathorin 150 EC

La força de Syngenta no només radica a oferir el millor material vegetal amb varietats de referència, sinó el poder dissenyar solucions integrades per a cada cultiu. Així, Antonio Vera, Field Expert de Mediterrani Nord, va presentar en camp les diferents estratègies de producció integrada per lluitar contra les diferents plagues que afecten al tomàquet (Mosca Blanca, Pugó, Trips, Minador, Tuta Absoluta, etc.). Syngenta compta amb tot un seguit de productes de fauna auxiliar Bioline, com 'Nesidiocoris Tenuis' o 'Macrolophus Caliginosus', que en soltes controlades en hivernacles estan sent molt eficaços contra algunes de les principals plagues del tomàquet, a més de productes pel monitoreo de Trips com Thripline o Hypoline M, etc. La lluita biològica s'uneix a l'àmplia i coneguda ofereix de productes de sanitat vegetal per a tomàquet de Syngenta (Actara, Affirm, Aphox, Costar, Plenum, Vertimec, Ortiva, Revus, etc.), amb els quals es poden dissenyar estratègies eficaces, sostenibles i que compleixin amb els requisits més estrictes de la gran distribució.

En aquest sentit, en la jornada es va presentar el nou nematicida Nemathorin 150 EC, que ja ha estat registrat a Espanya per a tomàquet i albergínia en hivernacle, i que és una solució molt eficaç per prevenir i guarir l'aparició de nemátodos en les arrels del cultiu. Nemathorin 150 EC és un nematicida a força de Fostiazato com a concentrat emulsionable al 15%, que s'aplica en pre-transplante en reg localitzat a 10 litres per hectàrea. Presenta una doble acció preventiva-curativa, oferint una excel·lent protecció del cultiu, sent respectuós amb la fauna auxiliar útil i no deixant residus en la collita, mostrant en tots els assajos millors resultats que l'oferta actual d'aquest tipus de productes.

La qualitat és l'objectiu en el desenvolupament de noves varietats
La qualitat és l'objectiu en el desenvolupament de noves varietats.
Dins d'aquest concepte de solucions integrades per a tomàquet, cal recalcar que les pràctiques culturals també són importants i l'ús de portainjertos és una de les quals més poden ajudar als cultius de tomàquet, ja sigui en prevenció de malalties, lluita contra les plagues i millora de la producció i qualitat dels cultius. En aquest sentit, es van presentar dos nous portainjertos que s'adapten a les diferents necessitats dels productors: Armstrong, un portainjerto que ofereix germinació i vigor amb comportament germinativo, i Arnold, que ofereix germinació i vigor amb bon equilibri per a la planta.

Empreses o entitats relacionades

Syngenta España, S.A.U.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades