Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Recuperadores de energía

Recuperadors d'energia

Pompilio Hernández (Responsable d'Estalvi Energètics Atlas Copco, SAE)04/05/2010
Imagen

Quantes vegades els clients, i nosaltres mateixos, ens plantegem per què utilitzar aire comprimit com a energia?. Evidentment la resposta és que els seus múltiples avantatges, totes elles àmpliament conegudes, fan que el seu principal desavantatge (energia altament costosa de produir) malgrat menys a l'hora de prendre les decisions.

Un cop analitzat aquest punt, significa això que com a usuaris han d'assumir que aquests sistemes són energèticament un 'desastre'?. Evidentment com a especialistes mundials del sector i com a companyia totalment compromesa amb la sostenibilitat la resposta és no.

Atlas Copco s'ha caracteritzat durant tota la seva història per desenvolupar equips cada vegada més eficients, així com opcions que permeten disminuir la despesa energètica associada a la producció de l'aire comprimit, de manera que ¿què més podem fer per ajudar als nostres clients a fer del aire comprimit una energia 'rendible'?

Si analitzem les diferents variables que influeixen en els costos d'operació de compressor, Cost del Cicle de Vida, veurem clarament que el consum elèctric representa com terme mitjà, el 70% del cost d'operació total en 5 anys d'utilització.

Imagen

Donant un pas més, podem reduir aquest consum elèctric? La resposta és sí, principalment per mitjà d'inversió en noves tecnologies. Un cop reduït el consum, sota la premissa de 'L'energia ni es destrueix, només es transforma ", la següent pregunta seria què passa amb l'energia que se segueix utilitzant en el procés?

Com a valor mitjà, el 10% de l'energia consumida es transforma en calor que roman en l'aire comprimit. La resta dóna lloc a la calor irradiat en el motor, calor absorbida pel líquid refrigerant i calor irradiat en els refrigeradors. Per tant, aproximadament el 90% de l'energia es troba en disposició de ser recuperada i reutilitzada per a altres fins per exemple a través d'intercanviadors que permetin escalfar aigua. Si som capaços de trobar l'aplicació adequada en la instal lació, podrem generar importants estalvis energètics als nostres clients.

Què podem fer amb la calor capturat? Els nostres nous kits de serveis de recuperació d'energia ens permeten captar aquesta calor per aprofitar en altres aplicacions per exemple per:

  • calefacció auxiliar o principal
  • Escalfament de processos industrials i processos d'assecatge
  • Escalfament d'aigua per a bugaderies, neteja industrial i instal·lacions sanitàries
  • Menjadors i cuines grans
  • Indústria Alimentària, química i farmacèutica
  • Preescalfament d'aigua per a altres processos
foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades