Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Primeros datos del Observatorio Nacional de Calderas de Biomasa
Analitza l'evolució de petites i mitjanes instal·lacions d'ús tèrmic en els àmbits domèstic, públic i industrial

Primeres dades de l'Observatori Nacional de Calderes de Biomassa

Font: Avebiom. Associació Espanyola de Valorització Energètica de Biomassa13/07/2010

13 juliol 2010

L' Associació Espanyola de Valorització Energètica de la Biomassa (Avebiom) ha fet públiques les primeres dades de l'Observatori Nacional de Calderes de Biomassa a partir de la informació obtinguda entre desembre de 2009 i març de 2010. L'Observatori analitza amb detall l'evolució de les petites i mitjanes instal·lacions d'ús tèrmic en els àmbits domèstic, públic i industrial, i genera diferents informes dirigits a potencials nous usuaris i Administracions Públiques perquè tinguin una eina d'orientació de les polítiques regional i nacional per al millor desenvolupament i implantació d'instal lacions de biomassa, i finalment, a empreses que necessiten informació actualitzada i detallada per a la presa decisions en els seus negocis. Des de la seva posada en marxa, el desembre de 2009, s'han registrat més de 1.200 instal·lacions i 250 MW.
Planta de biomassa forestal que Iberdrola Renovables té en Corduente (Guadalajara)
Planta de biomassa forestal que Iberdrola Renovables té en Corduente (Guadalajara).

L'ús tèrmic de la biomassa és molt competitiu enfront dels combustibles fòssils: l'estalvi en combustible supera el 40% i fins i tot, amb l'ús d'estelles, pot arribar al 80%. La mobilització de la biomassa per a ús tèrmic dependrà de la quantitat i potència de les calderes instal.

L'Observatori permet conèixer la mida del sector i la seva tendència futura, tant en nombre d'empreses com en volum econòmic; ofereix estimacions del consum de biocombustibles sòlids i la seva distribució geogràfica. Permet avaluar la reducció de costos energètics, i la consegüent millora en la competitivitat de les empreses i creació d'ocupació, derivada del canvi a calderes de biomassa, i també la reducció de les emissions de CO 2 i altres gasos d'efecte hivernacle.

Des de la posada en marxa de l'Observatori, el desembre de 2009, s'han registrat més de 1.200 instal·lacions i 250 MW

Primeres dades

Encara que hi ha un major nombre d'instal • lacions en l'àmbit domèstic, és en la indústria on trobem més kW instal causa de l'ús de calderes de major potència.

La potència mitjana unitària en instal·lacions industrials (indústria de la fusta i el moble, agroramadera, etc.) És de 350 kW, en les llars es len calderes o xemeneies de potència mitjana 55 kW, mentre que al sector públic (ajuntaments, poliesportius , escoles, district heating, etc) les calderes tenen 300 kW de potència mitjana.

En el sector industrial són les fàbriques relacionades amb el món agrari i de la fusta les que major nombre d'instal lacions i potència reuneixen, a causa, sobretot, a la major facilitat d'accés a la matèria primera.

Un exemple destacat és una cooperativa agrícola de Losar de la Vera, Càceres, que entre 2007 i 2008 ha instal lat 6 calderes per a les seves assecadors de tabac, en total 9.900 kW.

Cada vegada són més les instal lacions esportives i escoles que empren biomassa, tot i que els 'district heating' en comunitats de veïns són els que més potència unitària aporten (250 kW / instal lació esportiva enfront de 1 MW / DH, com a mitjana). Hospitals i establiments hostalers són potencials grans consumidors de biomassa que encara semblen acostar-se amb timidesa a aquesta possibilitat.

Hi ha 18 'district heatings' o calefaccions centralitzades, repartits per Andalusia, Astúries, Catalunya, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Madrid, Navarra i País Basc amb una potència instal total de 20 MW, i sent 2 d'elles per a producció de calor i fred.

Enfront dels combustibles fòssils, la biomassa pot suposar un estalvi de més del 40% i fins i tot, amb estelles, fins al 80%...
Enfront dels combustibles fòssils, la biomassa pot suposar un estalvi de més del 40% i fins i tot, amb estelles, fins al 80%. Foto: Friedrich Böhringer.

Participar en l'Observatori

Qualsevol empresa instal i / o distribuïdora pot enviar les dades de les seves instal·lacions a l'Observatori.

Les dades es recullen de dues maneres: des del web de Avebiom www.avebiom.org, a través d'un senzill formulari per a cada instal lació, i per a enviament de dades agrupades, es pot confeccionar una taula Excel amb dades de l'instal, localització de la instal lació, marca, model, potència, combustible, capacitat de la sitja / magatzem, ús (industrial, domèstic o públic) i altres característiques ressenyables.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Valorización Energética de la Biomasa

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    18/09/2024

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis