Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El ITC desarrolla cerámica, madera, piedra natural, metal y cemento capaces de autolimpiarse

El ITC desenvolupa ceràmica, fusta, pedra natural, metall i ciment capaços d'autonetejar

02/11/2010

2 novembre 2010

L' Institut de Tecnologia Ceràmica (ITC) ha desenvolupat, amb el suport de l'Impiva, un sistema que permet l'obtenció de productes ceràmics, de fusta, metall, pedra natural i ciments amb propietats autonetejables i hidròfiles a la seva superfície gràcies a l'aplicació de la nanotecnologia.
L'anàlisi s'ha realitzat sobre diferents tipus de materials i productes dels sectors de la fusta (massissa i taulers), la ceràmica (rajoles i teules) i la construcció (morters i pedra natural) que pateixen un deteriorament progressiu causa de la seva exposició al ambient a l'exterior i l'acció de la brutícia que s'adhereix a la superfície i que amb el temps enfosqueix, produint un envelliment accelerat.
La recerca liderada per l'Institut de la xarxa IMPIVA, s'ha centrat en el desenvolupament de recobriments fotocatalítics, és a dir, aquells que reaccionen amb l'efecte de la llum solar i que aplicats en diferents tipus de substrats tenen un efecte antibaf, retarda de manera considerable l'envelliment del producte i permet un estalvi en despeses de neteja i reparació.
"Es tracta d'una investigació pionera, útil ia la avantguarda de les necessitats del mercat, desenvolupada en un institut tecnològic valencià que una vegada més posa de manifest l'enorme potencial innovador que hi ha a la Comunitat" ha assenyalat el responsable de l'Impiva, Daniel Moragues .
Daniel Moragues també s'ha referit al suport que des del govern valencià es presta a la tasca d'investigació que realitzen els 14 instituts tecnològics de la Comunitat i per al que aquest any la Conselleria d'Indústria, a través de l'Impiva, ha destinat prop de 47 milions d'euros.
"Els instituts tecnològics-ha afegit el responsable de l'Impiva-són peça fonamental de la política innovació del Consell dirigida a millorar la capacitat competitiva de les empreses a través de l'aplicació del coneixement especialitzat".
El projecte de l'Institut de Tecnologia Ceràmica, de dos anys de durada, s'inscriu en el marc de la xarxa RENAC (Xarxa per a l'aplicació de nanotecnologies en materials de productes per a la construcció i l'hàbitat).
En aquesta recerca, l'Institut ceràmic ha comptat amb la participació de l'Institut Tecnològic de la Construcció (Aidico), l'Institut Tecnològic de la Fusta-Moble (Aidima), l'Institut de Ciència dels Materials de la Universitat de València (ICM-UV ) i l'Institut de Tecnologia dels Materials de la Universitat Politècnica de València (ITM-UPV).
Una altra de les grans aportacions de la investigació ha estat la seva aplicació en els processos industrials, cosa que fins al moment era de gran dificultat ja que suposava un elevat cost de producció, equipament i posterior implantació.
A partir dels coneixements aportats pels diferents centres participants en el projecte s'ha aconseguit mitjançant l'ús de la nanotecnologia, desenvolupar una nova generació de materials que proporcionen noves funcionalitats als productes dels sectors implicats en la investigació incrementant les seves prestacions i resultant viable la seva futura aplicació.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

  • Newsletter Madera

    31/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis