Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector de la madera y el mueble crece en el exterior
Galícia és l'autonomia més exportadora, mentre que França i Portugal segueixen sent les principals destinacions

El sector de la fusta i el moble creix en l'exterior

Redacció Interempresas31/03/2014

Els resultats de comerç exterior de productes de fusta i mobles corresponents a 2013 llancen una xifra de 2.770,5 milions d'euros en vendes sectorials a l'exterior, la qual cosa suposa un augment del 9,5% en les exportacions respecte a 2012, any en què es va exportar per valor de 2.530,5 milions d'euros. Galícia segueix al capdavant d'Espanya com la regió més exportadora de tot el sector, amb 570,9 milions d'euros, segons l'estudi presentat per la Confederació Espanyola d'empreses de la Fusta (Confemadera Hàbitat).

Foto: Confemadera Hàbitat
Foto: Confemadera Hàbitat.

De la xifra total d'exportacions sectorials, 1.603,2 milions d'euros corresponen a vendes en l'exterior de mobles, amb un augment del 12,3% respecte a 2012. La resta, 1.167,3 milions d'euros, corresponen a vendes en l'exterior de la resta de subsectores de la fusta, amb una pujada del 5,8%. D'aquesta manera, el pes de l'exportació de mobles sobre el total de l'exportació sectorial és del 57,9%, mentre que la resta de manufactures de fusta acapara ja un 42,1%.

Els taulers de fibra són, després dels mobles, els productes més exportats, amb 226,4 milions d'euros en vendes durant 2013, seguits de la fusta en brut (158,5 milions d'euros)i la fusta contrachapada, chapada i estratificada (147,2 milions d'euros).

Galícia es manté com la Comunitat Autònoma líder en exportacions de fusta i moble, amb 570,9 milions d'euros i una pujada del 10,6% respecte a 2012; seguida de la Comunitat Valenciana (546,3 milions d'euros, +21%); Catalunya (534,5 milions, -3,9%), Andalusia (210,3 milions, +41,6%) i Madrid (176,5 milions, +17,6%).

Foto: Confemadera Hàbitat
Foto: Confemadera Hàbitat.

Els productes espanyols de fusta i moble continuen tenint com a principal destinació els països veïns França i Portugal. Així França, amb 627,4 milions d'euros i una pujada del 7,5% se situa al capdavant entre els compradors de manufactures espanyoles de fusta i mobles; seguit de Portugal, amb 491,4 milions (+9,3%); Regne Unit, amb 179,8 milions d'euros (+15,4%); Alemanya (154,1 milions, +6,3%); i Itàlia (112,1 milions, +2,8%).

Dels set primeres destinacions de les nostres exportacions, sis d'ells són de la Unió Europea i absorbeixen la major part de les vendes nacionals del sector fusta-moble, entorn del 60,4%, consolidant-se com el nostre principal soci comercial.

Les importacions sectorials segueixen baixant

Respecte a les importacions del sector en 2013, han caigut un 2,1%, amb 2.983,6 milions €, enfront dels 3.046,7 milions € de 2012. Encara que en xifres absolutes la importació supera a l'exportació, cal tenir en compte que més del 18% de les importacions sectorials de productes de fusta i moble correspon a matèria primera -llenya, fusta serrada, en brut i fulles per chapado i contraxapat- que s'utilitza tant per a la producció de semimanufacturas de fusta -sòls, portes, finestres, estructures, taulers, marcs per a quadres, etc.- com per a la fabricació de mobiliari. Aquest fet indica que la indústria espanyola de la fusta és una indústria fonamentalment transformadora.

Un 65,6% del total de les importacions (1.955,9 milions d'euros) corresponen a compres en l'exterior de mobles, amb una caiguda del 1% respecte a l'exercici anterior. Els 1.027,7 milions d'euros restants corresponen a compres en l'exterior de matèria primera i semimanufacturas de fusta, que han experimentat una baixada del 4% respecte a 2012.

Francis Huidobro, president de Confemadera Hàbitat. Foto: Confemadera Hàbitat
Francis Huidobro, president de Confemadera Hàbitat. Foto: Confemadera Hàbitat.

Pla Sectorial d'Exportació de Productes de Fusta

El Pla Sectorial d'Exportació de Productes de Fusta 2014 que coordina Confemadera Hàbitat contempla la realització de missions comercials al Marroc, Emirats Àrabs (Dubái), Mèxic i Algèria, i la participació agrupada en la fira Carrefour du Bois en Nantes (França), que se celebrarà en el mes de juny.

Confemadera Hàbitat coordina i desenvolupa aquest Pla Sectorial d'Exportació amb el cofinançament de l'Institut Español de Comerç Exterior (ICEX) des de 1997, amb el qual es duu a terme la promoció dels productes de fusta espanyols en l'exterior, a través de les diferents accions que anualment es dissenyen amb l'objectiu d'oferir a les empreses del sector de la fusta i el moble noves oportunitats de negoci i noves vies d'accés als mercats internacionals.

Des de 2009 l'ICEX ha vingut reduint cada any el pressupost per al desenvolupament d'accions del pla sectorial, amb una baixada acumulada des d'aquesta data superior al 70%.

“Des de la Confederació seguim apostant forta per l'exportació com a factor de dinamització d'un sector industrial com és la fusta i el moble, amb molt que aportar als mercats exteriors”, explica Francis Huidobro, president de Confemadera Hàbitat.

Empreses o entitats relacionades

Confemadera Hábitat - Confederación Española de Empresarios de La Madera

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

    Línea de aserrado para fabricacion de tablas de palets - Wood-Mizer TVS HD

  • Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

    Lijadora para superfícies no planas - Format4 Finebrush

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Madera

    18/09/2024

  • Newsletter Madera

    04/09/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis