Opinió / Entrevistes Info Opinió / Entrevistes

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Fernando Martínez, responsable comercial de Safe Locks en Iberkaba
“El futur passa per l'electrònica”

Entrevista a Fernando Martínez, responsable comercial de Safe Locks en Iberkaba

David Muñoz06/03/2014

Kaba, un dels principals proveïdors mundials de solucions segures d'accés, i Ferrimax, empresa espanyola amb més de 30 anys d'experiència en la fabricació de caixes fortes, han unit les seves forces per desenvolupar, de forma conjunta, un innovador sistema de telegestión de panys mitjançant IP. Aprofitem la presència en la fira Sicur 2014 de Fernando Martínez, responsable comercial de Safe Locks en Iberkaba, la filial de Kaba a Espanya, per conèixer una mica millor en què consisteix aquesta solució i per aprofundir en el potencial de creixement que encara mantenen els sistemes electrònics de panys.

En què consisteix l'acord de col·laboració que han aconseguit amb l'empresa Ferrimax?

Des de fa uns 10 anys Kaba ve desenvolupant panys per a contenidors en efectiu amb gestió centralitzada per IP, però en els últims temps les entitats bancàries han mostrat una major necessitat de telegestión per poder fer front a nous requeriments. Ferrimax ens va presentar el repte de fer algunes modificacions en el nostre sistema i després d'un treball conjunt hem aconseguit desenvolupar una consola de gestió remota dels panys perquè dins de les oficines bancàries, la persona que hagi de gestionar els contenidors d'efectiu pugui fer-ho de forma centralitzada, sense haver d'instal·lar programari addicional en els seus ordinadors o terminals de gestió.

D'esquerra a dreta: Fernando Martínez, responsable comercial de Safe Locks en Iberkaba, i Antonio De la Casa, gerent de Ferrimax...
D'esquerra a dreta: Fernando Martínez, responsable comercial de Safe Locks en Iberkaba, i Antonio De la Casa, gerent de Ferrimax.

Quines funcions es poden gestionar a través d'aquesta consola?

Per exemple, des del seu despatx el director de la sucursal pot llançar els retards de tots els panys, bloquejar-les, desbloquejar-les…. I de cara al futur, connectant tot el sistema amb les centrals d'alarmes de nova generació, aquestes podran gestionar directament, a través de les noves consoles, tots els panys, podent, entre moltes altres coses, autoritzar o denegar accessos.

Suposen les sucursals bancàries l'únic àmbit d'aplicació d'aquesta solució?

En principi és un sistema pensat per satisfer els requeriments de sucursals bancàries però a posteriori ens hem adonat que pot tenir moltes altres aplicacions, com per exemple cadenes de supermercats o de joieries, en el sector retail… En general, per a tot client que tingui més d'un establiment. La idea és tenir una telegestión del sistema i que jo, des d'un punt centralitzat, pugui controlar tots els meus contenidors d'efectiu o altres instal·lacions protegides per panys, mitjançant un ordinador, des de la pròpia consola o des d'una central d'alarmes.

Imagino que la implantació d'aquest sistema ho ha de fer un instal·lador professional, no?

Efectivament. Per garantir una bona instal·lació, Kaba, que està ja present en 66 països de forma directa, homologa, després de donar una formació específica, als serveis locals per poder instal·lar els nostres panys.

Sistema de telegestión de panys Kaba-Ferrimax
Sistema de telegestión de panys Kaba-Ferrimax.

Es podria implantar aquesta solució en caixes fortes que ja estan instal·lades?

El bé que tenen els sistemes certificats és que es desenvolupen a partir de mesures estàndard. Això suposa que aquests panys es poden instal·lar sobre qualsevol caixa certificada que ja estigui instal·lada, i es pot fer de forma molt senzilla. Els punts d'ancoratge, la ‘petjada’ del pany, coincideixen en qualsevol model, per la qual cosa la instal·lació no entranya grans dificultats.

A més, el nostre sistema té un avantatge afegit, que és modular. El client pot adquirir inicialment el pany amb el seu botonera i treballar en autònom, sense necessitat d'IP, però en un futur, si ho necessita, pot afegir el mòdul IP per fer una telegestión de tota la seva xarxa de panys. Pot anar creixent amb una inversió diferida.

Resulta senzill l'ús d'aquest sistema?

Els nostres panys electrònics permeten registrar fins a 42 usuaris, cadascun dels quals té assignat un codi de 6 dígits. Sí és important destacar, per temes de seguretat, que tota la informació es conserva a l'interior de la caixa, en el propi pany, i en el cas de telegestión el que es fa és una connexió remota mitjançant una encriptació AES 256, que actualment és de les més altes que existeixen. Parlem d'un nivell de seguretat molt alt perquè en realitat no estic guardant informació en cap ordinador, en cap base de dades externa, sinó que estic connectant-me a distància com si estigués al costat de la botonera.

Considera que aquests tipus de sistemes d'accés s'acabaran imposant també en els nostres habitatges?

Sí, segur. En aquest sentit li puc dir que en Kaba tenim una trajectòria de 151 anys al mercat, que comencem fabricant panys per a caixes fortes, que vam ser la primera empresa que va dissenyar una clau reversible, que el nostre gran negoci ha estat tradicionalment el cilindre mecànic… però estem convençuts que el futur passa per l'electrònica. De fet, en Kaba ja estem treballant en col·laboració amb un fabricant de smartphones per desenvolupar la tecnologia NFC en els nostres sistemes. En el propi telèfon mòbil es va a poder comptar amb l'autorització d'accés. Això suposa, per exemple, que vas a poder enviar un missatge a un amic amb una autorització perquè obri el teu portal sense que hagi de cridar al telefonillo, o que pugui obrir la teva casa sense necessitat de clau en cas d'haver de regar les plantes…

De fet, aquesta és una tecnologia que ja s'està implantant en diversos dispositius, especialment en smartphones, i si no s'ha estès abans és, al meu judici, per un tema de mentalització del mercat. A la gent li costa fer-se a la idea que no necessita una clau per obrir una porta. Però què està passant amb els cotxes? Ja en pocs vehicles s'obre el pany amb una clau.

Stand de Ferrimax en Sicur 2014
Stand de Ferrimax en Sicur 2014.

És possible que al ciutadà li costi veure que aquests sistemes electrònics ofereixen la mateixa seguretat o més que les claus tradicionals, no?

Tingui en compte que nosaltres emprem el pany electrònic en contenidors d'efectiu, on la seguretat que s'exigeix és la més alta. De fet, en aquesta aplicació la tendència que s'aprecia és cap a codis d'un sol ús, és a dir, codis que perden la seva validesa una vegada que es fa ús d'ells. Nosaltres ja ho estem emprant, a nivell europeu, amb empreses que es dediquen al transport de fons. Les persones que van a recollir les recaptacions només obtenen el codi d'obertura al moment que estan enfront del pany, minimitzant d'aquesta forma el risc de robatori. Amb aquesta solució s'evita a més haver d'usar claus i, un altre avantatge més, tenir una altra caixa forta on custodiar totes les claus.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Sellador Madera 698

    Sellador Madera 698

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Ferretería

    18/09/2024

  • Newsletter Ferretería

    04/09/2024

Enllaços destacats

IberfloraTaiwan External Trade Development Council TAITRAEurobrico

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

OTRAS SECCIONES

Serveis