Casli, S.A. - Vehícles i equips llevaneu

Sicometal GM 10

Fulles quitanieves: per a vehicles des de 80 a 350 H

Fotografia de Fulles quitanieves
Tascons quitanieves transformables d'angle variable, per acoblar a variats tipus de vehicles des de 80 a 350 HP aprox. Les fulles rascadoras estan construïdes en acer d'alta resistència a l'abrasió i són fàcilment recambiables.

El disseny dels alerones dels tascons Sicometal, permet a les mateixes una millor penetració en la massa de neu i una transferència òptima del tascó al llarg de tota la seva superfície, traduint-se tot això en una perfecta evacuació. La penetració és possible a 80°. L'angle és perfecte per evitar que surt-te neu al parabrisa. El seu rendiment és òptim. Està tancada en la part superior amb la qual cosa s'evita que surt-te neu al parabrisa.

L'acer utilitzat en la seva fabricació és d'alta elasticitat, la qual cosa resulta molt fiable per realitzar els esforços que es necessiten per a la neteja de neu.

L'angle d'atac dels elements rascadors, així com l'espolón central, és de perfil sota la qual cosa procura un gran rendiment en tota classe de neu, inclosa aquella que és molt densa i/o freda.

La volada és molt curt pel que el centre de gravetat, (0,50) està molt prop de la placa d'acoblament.

A més de la seva especial configuració i el seu sistema de tijera, disposa d'uns dobleces que afavoreixen el que la neu no es quedi pegada en cap moment sobre la superfície del tascó, sigui el que sigui l'estat en què es trobi la neu.

Cal fer especial esment al seu sistema hidràulic:

Tant per a l'elevació i descens com per a l'obertura i tancament dels alerones, estan dotades de 3 cilindres de doble efecte de gran grossor i curts. Això permet donar una gran consistència a l'acció de neteja de la neu en grans altures.

Porten un sistema de seguretat per limitador de pressió i poden treballar, en posició encunya, des de 80 fins a 120°, en la posició que desitgi el conductor, en funció a l'amplària i velocitat de treball que es triï.

Els cilindres són molt curts i gruixos, de tal forma que el factor de vinclament és molt baix; els cilindres d'orientació pressionen sobre una bieleta i no directament sobre l'alerón; aquest disseny especial fa que les pressions rebudes no ho siguin directament sobre el propi cilindre i a més la força d'embranzida es multiplica per dues i les pressions rebudes també per dues.

Els moviments d'elevació, descens i orientació es realitzen per:

De manera estàndard els tascons Sicometal incorporen sistema d'oscil·lació lateral. Amb aquest sistema s'ajusta perfectament a peralts acusats, carreteres poc uniformes, etc. Incorporen també de sèrie 3 patins per a lliscament major estalvi de fulles recambiables.

L'ajust longitudinal mecànic, és el més efectiu per aconseguir un menor desgast en les fulles recambiables i mes uniformitat en el mateix. Si es desitja que aquest ajust sigui hidràulic, es pot oferir de manera opcional.

Dades tècniques:

Distància centro gravetat: 0,50 m

Ample de neteja a 90°: 2,80 m

Ample de neteja a 80°: 2,50 m

Ample de neteja en posició fulla a 30°: 3,10 m a baix i 3,50 m a dalt

Altura estàndard en punta: 0,90 m

Altura en la part superior de les ales: 1,25 m

Centro de Gravetat: 0,63 m

Grossor de les fulles rascadoras: 20 mm

Peso aproximat: 960 kg