Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Las bolsas de papel que se utilizan en España almacenan 78.000 toneladas de CO2
L'aposta dels comerços per la bossa de paper suposa un estalvi de CO2 equivalent a les emissions anuals de calefacció i aigua calenta de 46.000 llars

Les bosses de paper que s'utilitzen a Espanya emmagatzemen 78.000 tones de CO2

Redacció Interempresas08/06/2012

8 de juny de 2012

Els 2.050 milions de bosses de paper amb rosteix i sense rosteix que s'utilitzen a l'any a Espanya contribueixen a la lluita contra el canvi climàtic emmagatzemant 78.000 tones de CO2, segons labolsadepapel, campanya que uneix a fabricants de paper i de bosses de paper. L'aposta dels comerços per la bossa de paper suposa així 78.000 quilos de CO2 menys en l'atmosfera, un estalvi equivalent a les emissions anuals de calefacció i aigua calenta de 46.000 llars.

Els arbres absorbeixen el CO2 de l'atmosfera per alimentar-se i créixer. De fet, la fibra de fusta, la cel·lulosa amb la qual es fabrica el paper, és un hidrat de carboni. I els arbres que es planten i conreen en les plantacions que s'utilitzen per a la fabricació de bosses de paper, en ser espècies de ràpid creixement com el pi i l'eucaliptus, són precisament a causa d'aquesta característica els que més CO2 absorbeixen. L'eucaliptus, per exemple, fixa anualment el doble de carboni que el castanyer i cinc vegades més ràpid que l'alzina.

Bosses de paper
Bosses de paper.

Aquestes plantacions per a paper es rejoveneixen a més periòdicament amb les tales d'aprofitament i la consegüent regeneració i replantación. I són els arbres joves, els que estan creixent, els que més CO2 absorbeixen. Estudis recents demostren que una vegada que el bosc aconsegueix la seva maduresa, deixa de fixar carboni, per la qual cosa aquestes plantacions productives són una oportunitat mediambiental.

Els cultius de fusta a partir de la qual es fabrica el paper són per tant grans embornals de CO2 que ajuden a frenar el canvi climàtic. El carboni emmagatzemat en les plantacions roman en els productes paperers com les bosses de paper. I amb el reciclatge de les borses el termini d'emmagatzematge es va allargant una vegada i una altra.

La contribució al fre del canvi climàtic de la bossa de paper es veu reforçada no solament per l'emmagatzematge de CO2, sinó també perquè la producció de bosses de paper presenta una petjada negativa de carboni (segons estudi realitzat per IVL Swedish Environment Research Institute per Billerud AB).

El 35% del total de les borses del comerç a Espanya són ja de paper. En els comerços de roba, tèxtil i confecció, on són àmpliament majoritàries, el 70% de les borses utilitzades són de paper. També en els comerços d'alimentació es va introduint creixentment i el 7% de les borses per a alimentació són ja de paper.

La bossa de paper contribueix a la lluita contra el canvi climàtic i és natural, renovable, reciclable i biodegradable, per la qual cosa compta amb tots els atributs per posicionar-se com l'opció més sostenible per complir amb les recomanacions de la nova Llei de Residus i Sòls Contaminats.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    05/09/2024

  • Newsletter Urbanismo y Medio ambiente

    04/07/2024

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis