Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Xavier Pascual, director de Graphispag 2011
"La indústria gràfica és viva i no desapareixerà"

Entrevista a Xavier Pascual, director de Graphispag 2011

Javier García19/04/2011

19 abril 2011

Graphispag 2011 ha celebrat la seva dotzena edició en un escenari amarg, marcat per una crisi que ha arrossegat a aquest sector, com a molts altres, a una situació crítica. La fira també ha patit les conseqüències: menys expositors i menys superfície expositiva que el 2007. No obstant això, el nombre de visitants, 38.600, segons apunta l'organització, mostra el costat més amable i optimista. Xavier Pascual, director del saló, va tenir ocasió d'intercanviar impressions amb expositors i visitants. La seva conclusió: "El sector té ganes de seguir, de lluitar per sobreviure a aquesta situació".

Aquesta edició de Graphispag 2011 ha ofert una foto clara del que hi ha avui en el sector gràfic a Espanya, ha recollit l'oferta actual d'aquest mercat en tots els seus subsectors: materials, impressió digital i offset, enquadernació, acabats i transformació.

Xavier Pascual, director de Graphispag 2011
Xavier Pascual, director de Graphispag 2011.

I què destacaria d'aquesta foto?

Les empreses de la indústria gràfica estan invertint grans esforços en innovació. En el sector de materials destacaria el fet que ja no s'imprimeix només sobre paper; ara els equips són capaços d'imprimir sobre qualsevol suport: plàstic, vidre, fusta ... D'altra banda, el sector del paper està evolucionant en temes d'ecoeficiència, mentre que en impressió digital hem vist com les grans companyies aposten per màquines capaces de fer tirades grans o en grans formats. Avui es pot imprimir gairebé tot i sobre qualsevol format.

Els proveïdors d'equips s'estan adaptant a les noves necessitats dels clients ...

Sí Les impremtes necessiten solucions integrals i flexibles, capaços d'imprimir en qualsevol format i sobre qualsevol suport. Darrera d'aquesta demanda hi ha els subministradors que treballen per ajustar-se a aquest mercat cada vegada més exigent.

"Les empreses de la indústria gràfica estan invertint grans esforços en innovació, avui es pot imprimir gairebé tot i sobre qualsevol format"

En aquesta edició, les firmes expositores semblen haver tingut més en compte aspectes com la sostenibilitat i el medi ambient.

Les empreses comencen a assumir el seu rol de sostenibilitat i ecoeficiència. El paper, per exemple, té ara una gran tasca ecològica. De fet, darrere d'aquest sector hi ha tota una indústria de reforestació que garanteix un cicle de vida totalment sostenible.

Quin perfil de visitant ha mostrat el seu interès per la fira aquest any?

Purament professional i vingut de totes les comunitats autònomes, principalment i per aquest ordre, de Catalunya, Comunitat Valenciana, Madrid, Galícia, País Basc i Aragó.

D'entre els visitants estrangers destaca el portuguès. A què creu que es deu?

El saló presenta una oferta dirigida a tot el mercat ibèric i, per això, Portugal és el país amb més visitants. El país lusità forma part del mercat natural del sector gràfic i té molt clar que la seva fira és Graphispag.

El director de Graphispag sosté que el sector gràfic conviurà amb les noves tecnologies: &quote;Les dues són complementàries, no substitutives&quote;, afirma...
El director de Graphispag sosté que el sector gràfic conviurà amb les noves tecnologies: "Les dues són complementàries, no substitutives", afirma.
"El sector té futur i veurem com s'anirà desenvolupant i evolucionant en els propers anys d'una forma clara"

Quin ambient es respirava aquest any en els passadissos de la fira?

La situació en el sector i en el mercat en general és la que és. En aquest sentit, la fira, com a punt clau en el mercat gràfic a Espanya, crec que ha insuflat optimisme en el sector. Hi ha hagut una aposta clara per aquesta indústria per part dels subministradors i del visitant, que recorda que el sector està viu i que no desapareixerà. Aquesta indústria té futur i veurem com s'anirà desenvolupant i evolucionant en els propers anys d'una forma clara.

I en quina mesura creu que afectaran les noves tecnologies i la irrupció en el mercat de productes com el llibre electrònic?

El sector gràfic continuarà. Evidentment, haurà de conviure amb les noves tecnologies. Però aquestes són complementàries, no substitutives. En aquest àmbit professional, tal com la coneixem avui en dia, el material imprès és un element clau i té molt futur dins de la nostra tasca diària en tots els aspectes de promoció. De fet, en aquesta edició hi ha una representació més destacada d'empreses papereres que en l'última Graphispag. Això ha propiciat que el visitant tingui una visió més global del sector: des dels suports fins al producte acabat. Aquest any, tant expositors com visitants han mostrat ganes de seguir, de lluitar per sobreviure a aquesta situació.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    06/06/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    30/05/2024

Enllaços destacats

EasyLinneFundación Andaltec I+D+iJornadas Interempresas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis