Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrevista a Andreu López, director en España de Ricoh Production Printing
"Nosaltres no parlem de vendre equips, sinó de com obrir una línia de negoci"

Entrevista a Andreu López, director a Espanya de Ricoh Production Printing

Redacció Interempreses21/02/2011

21 febrer 2011

Per Andreu López, director de la divisió de Production Printing de Ricoh Espanya, està clar que en els temps que corren ja ningú discuteix si s'ha d'entrar en la impressió digital o no, sinó que ara la clau està en com fer-ho. Aquí és on Ricoh entra en acció amb un enfocament orientat al desenvolupament de negoci, i no simplement a la instal·lació d'un equip, ajudant al client amb sessions de consultoria. En aquesta entrevista, López parla d'aquesta filosofia d'empresa, de les novetats que es presentaran a Graphispag i dels brots verds que suposen mercats com el del màrqueting directe i el transpromo.
Imagen

El nou vaixell insígnia de Ricoh és el sistema de producció digital a color Pro C901 Graphic Arts Edition, la major avantatge és la seva qualitat offset. Realment la seva qualitat és comparable al offset?

Sí, la qualitat és comparable al offset, però el més important és la sostenibilitat d'aquesta qualitat. El realment complicat és fer que totes les impressions, de la primera a l'última, tinguin la mateixa qualitat. Això era precisament el que garanteix aquest equip perquè ha estat pensat, dissenyat i fabricat amb aquest objectiu, incorporant totes les millores tecnològiques que ho fan possible.

Aquesta consistència és aplicable no només dins d'una mateixa tirada, sinó també en tirades posteriors, garantint que el que s'imprimeixi avui serà el mateix que s'imprimirà en qualsevol altre moment, ja siguin hores, dies o mesos. Això és possible gràcies a les millores introduïdes sobretot en el tòner, en el revelador i en l'espai de fusió, que és molt més gran. Amb la temperatura, la pressió i el temps adequats es garanteix que les còpies surtin sempre exactament igual, i sense pèrdua de velocitat amb els gramatges gruixuts.

Un altre dels grans avantatges d'aquest equip és la seva versatilitat. Quin tipus de treballs pot dur a terme un usuari d'aquesta tecnologia?

L'oferta d'aplicacions comercials és molt àmplia. Si tenim en compte la capacitat de paper, que admet fins a 300 grams en dúplex automàtic, és clar que pot treballar amb una enorme varietat de suports i formats i sempre amb una velocitat constant independentment del gruix. Si tenim en compte l'acabat, amb aquest equip es poden fer tot tipus de productes, ja que admet en línia des de guillotines, encoladores o plegadores. Així que la seva flexibilitat és total.

Una tecnologia d'aquest tipus sempre requereix d'un suport constant. Què ofereix Ricoh als seus clients en aquest sentit?

Ricoh part d'un enfocament absolutament diferent a la tradicional de venda d'equips, perquè en els moments en què estem ningú vol comprar una màquina, sinó que el que busca és desenvolupar una línia de negoci, i nosaltres parlem d'això.

Ricoh no ve a vendre màquines als nostres clients, sinó que prèviament a aquest pas hi ha altres fonamentals per garantir que aquesta instal lació sigui un cas d'èxit. El primer és comprendre què és el que està fent el client i veure què sinergies operatives podem trobar a la producció actual. El segon és identificar aquells canvis que s'han de fer en els processos perquè la incorporació d'una nova línia de negoci, com la impressió digital, no trobi cap obstacle. I el tercer és que el client tingui clar l'objectiu a aconseguir i el que ha de fer per arribar-hi.

Per obtenir tota aquesta informació hem establert un mètode que consta de dues parts. La primera és una consultoria prèvia de caràcter tecnològic, s'analitza com evolucionarà el negoci i quines accions cal dur a terme per complir objectius. La segona part és una altra reunió de consultoria posterior a la instal·lació de l'equip en què s'analitzen els canvis que caldrà fer en l'organització per donar resposta a l'entorn canviant de la comunicació.

"No pot ser que per a una comanda s'hagin de realitzar multitud de contactes, perquè en cada una d'aquestes trucades ja s'ha perdut el benefici"

Des de fa ja algun temps Ricoh ha posat en marxa un programa d'ajuda per a clients denominat Business Driver Programme. En què consisteix?

És un portal per a empresaris amb vocació de generar estratègies per al món de la impressió. Entre els seus continguts figuren articles elaborats per grans consultores del mercat, formació a preus bonificats, casos d'èxit i acords amb consultors externs perquè els nostres clients puguin demanar el seu assessorament en les millors condicions.

I parlant d'ajuts i de facilitar les coses, Ricoh també ha desenvolupat una solució perquè les empreses puguin disposar d'una solució bàsica de web-to-print. Com funciona?

A l'hora de parlar de web-to-print el menys important és el programari, perquè no es tracta més que de tecnologia que canvia ràpidament. El realment important és saber per què es va a utilitzar el web-to-print i prendre la decisió adequada, ja que no és el mateix crear un negoci 'puntcom' per consumidor final, que un altre B2B en el qual el que es busca és formar part dels processos dels clients.

Un dels beneficis del web-to-print és utilitzar-lo per reduir els costos del procés, ja que s'estalvien multitud de contactes, si estem parlant d'impressió personalitzada i sota demanda les tirades són curtes, el que vol dir que l'impacte del cost del procés cada vegada és més gran per reducció de volum de facturació. Així que no pot ser que per una comanda s'hagin de realitzar multitud de contactes, perquè en cada una d'aquestes trucades ja s'ha perdut el benefici.

Ricoh participarà a Graphispag com a expositor. Per què recomanaria als professionals visitar el seu estand?

Està clar que estem en un moment de crisi on ningú discuteix si s'ha d'entrar en digital o no. Ara es discuteix el com, i aquí és on nosaltres podem ajudar. Parlar del com fer-ho, on volem arribar i quins passos cal seguir per aconseguir-ho és el que li oferim als nostres clients.En Graphispag els anem a explicar l'operativa del treball. Som una empresa amb un històric de consultoria documental molt important.

Confiem tant en els nostres mètodes i tecnologia que a més oferim als visitants la possibilitat de recollir a l'estand seus treballs impresos amb l'equip Ricoh Pro C901/C901S Graphic Arts Edition. Per això hem obert prèviament al saló un espai web-to-print perquè puguin enviar-nos els seus originals.

"Obliga els empresaris del sector a parar-se, a pensar ia analitzar, ia partir d'aquí, des del seu propi coneixement, surten les solucions"

Estem en temps de crisi i el mercat encara es ressent. Creu que aquesta situació s'allargarà durant tot aquest any?

Nosaltres disposem d'estudis que indiquen que hi ha creixements exponencials en alguns entorns. El treball ara és comprendre quins entorns són aquests i veure si estem preparats. El màrqueting directe serà un d'ells i el transpromo també, així que cal assumir el canvi i fer una aposta planificada i estructurada de canvi, obrint noves línies de negoci, fent recerca i desenvolupament a nivell de mercat.

Alguna recomanació per avançar i situar-nos a nivells europeus?

Sí: treballa menys i pensa més. Ara és un moment de parar-se a pensar. En els processos de 'business driver programme' de desenvolupament de negoci que oferim als nostres clients aquesta és bona part del nostre comès. Obliguem als empresaris del sector a parar-se, a pensar ia analitzar, ia partir d'aquí, des del seu propi coneixement, surten les solucions.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - ANTONIO
01/06/2011 8:26:21
Es importante lo de abrir lineas de negocio antes de la venta de la máquina, pero también es importante que los delegados de venta y SERVICIO TÉCNICO sean profesionales y sobre todo honrados. Ya que el contrato de mantenimiento de la máquina es, sin lugar a dudas pieza clave en cualquier resultado final. En mi caso, el delegado de ventas de extremadura,( COPI SUR) me ha ESTAFADO (Despues de haberle comprado 6 máquinas RICOH) y me consta que no soy el único.ASI QUE PRIMERO ANALICEN SUS PUNTOS DE VENTA Y NO LE DEN LA MARCA A CUALQUIERA.

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    06/06/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    30/05/2024

Enllaços destacats

Jornadas InterempresasFundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis