Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ainia informará sobre el nuevo etiquetado de alimentos

Ainia informarà sobre el nou etiquetatge d'aliments

18/02/2014

18 de febrer de 2014

Aspectes com la informació nutricional, els ingredients, la procedència de la matèria primera o fins i tot la grandària de lletres seran alguns canvis que el consumidor notarà partir de desembre d'aquest any en l'etiquetatge dels productes alimentosos. I és que, durant aquest mes entrarà en vigor el nou reglament 1169/2011. El canvi en l'etiquetatge suposa per a la indústria alimentària un repte, en haver de modificar certs aspectes de la informació que transmet al consumidor en els seus productes. Per a això, haurà de considerar normatives d'obligat compliment. A mesos per a la seva aplicació, aquests canvis poden plantejar certs dubtes a les empreses: com indicar els al·lergògens?, com incorporar les quantitats netes en l'etiquetatge?, com incloure el percentatge de certs ingredients? o com conjugar les obligacions específiques de la legislació que aplica a l'aliment en particular amb la normativa general d'etiquetatge?

Amb l'objecte d'aclarir aquesta normativa i la seva aplicació, ainia centro tecnològic celebrarà el 12 de març en les seves instal·lacions la jornada formativa ‘Etiquetat i informació en productes alimentosos’. Els assistents podran aconseguir un grau de coneixement que els permetrà complir amb la normativa, evitant possibles infraccions administratives i estalvi en costos derivats d'emissió de nou etiquetatge o un altre tipus d'incidències amb clients.

Imagen
Així, la jornada de sis hores de durada, dirigida a empreses, professionals i organismes del sector agroalimentari, abordarà els elements obligatoris que especifica el Reglament; l'etiquetatge nutricional i les seves fases d'implantació; les declaracions nutricionals i les al·legacions de propietats saludables (‘Health Claims’), donant cabuda als productes específics com els ‘sense’, ‘Natural’ o ‘tradicional”, així com als criteris de flexibilitat.

Tres destacats professionals del departament de legislació d'ainia abordaran aquests i altres temes clau per a l'empresa, complementats amb exemples i casos pràctics.

Empreses o entitats relacionades

Ainia Centro Tecnológico

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    19/09/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis