Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Reciclaje made in Europe, un paso más allá de la recogida de cartón para reciclar

Reciclatge made in Europe, un pas més enllà de la recollida de cartró per reciclar

16/07/2013

16 de juliol de 2013

Els centres comercials, els supermercats, les grans superfícies de distribució, així com un banc, una cadena hotelera… poden ara exigir legalment, en contractar amb les empreses de residus, que el reciclatge es realitzi en fàbriques papereres europees. La legislació reconeix als generadors espanyols de residus la capacitat de decidir sobre la destinació final dels seus residus i la possibilitat de prioritzar el reciclatge made in Europe. En el marc de la política de RSC de les empreses de distribució, s'obre amb aquesta normativa una nova via de millora. Es tracta de fer un pas més enllà de la recollida per al reciclatge i oferir als clients la garantia i la informació de com i on s'està reciclant el cartró recollit.
Imagen
Hi ha moltes i molt bones raons per recolzar el reciclatge made in Europe: la promoció de la indústria recicladora europea, la creació d'ocupació verda a Europa, la reducció de les emissions associades al transport dels residus, la garantia que el reciclatge es realitzarà d'acord amb els estàndards mediambientals europeus, la creació de riquesa allí on s'han fet l'esforç i les inversions per recuperar els residus…
La recollida de paper i cartró per reciclar és a més una clara prioritat per als ciutadans espanyols, que s'han implicat de forma majoritària i amb un gran nivell de compromís. I sens dubte aquests ciutadans, que reciclen el seu paper i el seu cartró, són especialment sensibles a la bona gestió que en aquest àmbit realitza el seu centre comercial, el seu supermercat… Per a les empreses de distribució, la legislació de residus obre així un nou camp de millora i transparència en la gestió dels residus de paper i cartró, en el marc de les seves polítiques de Responsabilitat Social Corporativa.
La possibilitat de prioritzar el reciclatge dins de la Unió Europea, es va recollir per primera vegada en la legislació espanyola per als ajuntaments amb la Llei de residus de 2011, i al novembre de 2012, es va introduir en aquesta llei una modificació, que amplia a tots els productors o posseïdors inicials de residus reciclables aquesta possibilitat d'apostar pel reciclatge made in Europe.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    12/09/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    05/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis