Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Los ayuntamientos españoles se comprometen con el reciclaje ‘made in Europe’

Els ajuntaments espanyols es comprometen amb el reciclatge ‘made in Europe’

11/06/2013

11 de juny de 2013

El compromís de l'Ajuntament de Fuenlabrada i de la Mancomunitat de Municipis de la Costa del Sol Occidental són dos bons exemples que la recent modificació de la Llei de residus espanyola, que promou el reciclatge ‘made in Europe’, comença a donar els seus fruits.

L'Ajuntament de Fuenlabrada ha aprovat per unanimitat una proposta en la qual es compromet amb el reciclatge ‘made in Europe’, perquè tot el paper i el cartró que es reculli a la ciutat sigui reciclat en fàbriques papereres espanyoles o europees.

Per la seva banda, la Mancomunitat de Municipis de la Costa del Sol Occidental ha introduït en el nou contracte de recollida selectiva de paper i cartró, amb caràcter pioner, l'obligació que l'empresa concessionària lliuri els residus de paper i cartró recollits a una fàbrica de paper situada en la Unió Europea i present els justificants de lliurament per comprovar la trazabilidad del residu. La Mancomunitat agrupa a onze ajuntaments de la Costa del Sol, entre els quals es troben Marbella, Torremolinos, Fuengirola, Benalmàdena, Mijas, Estepona…

Imagen
La possibilitat de prioritzar el reciclatge dins de la Unió Europea, es va recollir per primera vegada en la legislació espanyola per als ajuntaments amb la Llei de residus de 2011, i al novembre de 2012, es va introduir en aquesta llei una modificació que amplia a tots els productors o posseïdors inicials de residus reciclables aquesta possibilitat d'apostar pel reciclatge ‘made in Europe’.

Ara, a Espanya, una gran superfície de distribució, un banc, una cadena hotelera, una empresa de serveis, un ajuntament… poden exigir legalment que el reciclatge final dels seus residus es realitzi en fàbriques papereres europees. Aquesta novetat legislativa blinda el reciclatge ‘made in Europe’ i dóna als generadors espanyols de residus la capacitat de decidir sobre la destinació final dels seus residus.

Amb el desenvolupament de la societat europea del reciclatge, a través d'iniciatives d'aquest tipus, la UE estima que es crearien a Europa més de 400.000 llocs de treball d'aquí a 2020.

Sis bona raons per prioritzar el reciclatge final dels residus dins de la Unió Europea:

1.- Potenciar la indústria recicladora europea.

2.- Creació d'ocupació verda a Europa.

3.- Reducció de les emissions associades al transport dels residus.

4.- Garantia que el reciclatge compleix les exigències mediambientals europees.

5.- reación de riquesa allí on s'ha fet l'esforç i les inversions per recuperar els residus.

6.- Major transparència i control en el procés de reciclatge, que redundarà en una major confiança del consumidor.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Envase y Embalaje

    19/09/2024

  • Newsletter Envase y Embalaje

    12/09/2024

Enllaços destacats

Fundación Andaltec I+D+iEasyLinne

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis