Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Premiado un innovador sistema hidráulico para aerogeneradores eólicos

Premiat un innovador sistema hidràulic per a aerogeneradors eòlics

29/05/2012

29 de maig de 2012

Urtzi Guruziaga, recentment titulat en Enginyeria Industrial, ha ideat un innovador sistema hidràulic per a aerogeneradors eòlics que podria revolucionar el disseny dels molins que converteixen la força del vent en energia elèctrica. De moment, el seu treball ha estat ja reconegut amb el Premi Accenture al Millor Projecto Fi de Carrera de la Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Bilbao. El premi s'ha lliurat a l'Aula de Graus de l'Escola, amb l'assistència de Xabier Ibáñez, soci d'Accenture; i del director de l'Escola, Enrique Amezua, entre altres personalitats de l'àmbit acadèmic.
Lliurament del Premi Accenture al Millor Projecto Fi de Carrera de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Bilbao
Lliurament del Premi Accenture al Millor Projecto Fi de Carrera de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de Bilbao.
Urtzi Guruziaga ha desenvolupat una presentació del seu projecte i ha assenyalat que la principal innovació introduïda en aquest projecte és el canvi de filosofia pel que fa a la transmissió d'energia, “ja que es reemplaça la mecànica convencional per la hidràulica com a mètode de transmissió de l'energia”. La transformació es duu a terme primer a través d'una bomba hidràulica, i posteriorment amb un motor hidràulic. Aquest sistema aconsegueix una considerable reducció del pes de la góndola (que pot aconseguir el 50%) per l'eliminació, substitució o trasllat de certs elements (multiplicadora, generador asíncron, transformador) a un emplaçament a cota zero.

Una dels principals avantatges d'aquest nou concepte d'aerogenerador seria la de facilitar i abaratir els treballs de manteniment dels molins eòlics, evitant els problemes derivats d'una estructura molt pesada emplaçada a gran altura i reduint els costos per avaria o parada. Altres avantatges addicionals serien una modulació més precisa de la velocitat del rotor, i la possibilitat d'emmagatzematge d'energia a través d'un acumulador hidràulic, a més de la possibilitat d'obtenir un rendiment molt alt a càrregues parcials.

També se simplifica el sistema elèctric de la torre, i s'obre la possibilitat d'instal·lar una xarxa de canonades centralitzada per a un funcionament conjunt de la totalitat dels circuits oli-hidràulics de tots els aerogeneradors en un mateix parc eòlic. Per contra, el principal desavantatge resideix en un menor rendiment de l'equip per la necessitat de transformar l'energia mecànica en hidràulica i posteriorment realitzar la transformació inversa.

Aquest ‘Estudi d'un sistema hidràulic adaptatiu de transmissió de potència per a aerogeneradors’, obra d'Urtzi Guruziaga, ha comptat amb la supervisió de Gustavo A. Esteban com a professor ponent i d'Ana I. Portilla com a professora de càtedra.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Soltec 2023: The future of the Sun

    Soltec 2023: The future of the Sun

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Energía

    19/09/2024

  • Newsletter Energía

    12/09/2024

Enllaços destacats

Matelec - IFEMAProfei, S.L.XIX Congreso Anual de CogeneraciónSalón de gas renovableAWA Show2beiClima

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis