Kineo Ingeniería del tráfico, S.L. - Bàscules pont

R-10

Sistema de plataformes per a indústries carroceras: pes per eix o per roda

Fotografia de Sistema de plataformes per a indústries carroceras
Kineo disposa de múltiples solucions per a les necessitats de pesaje de les empreses carroceras, bàsicament centrades en el càlcul del repartiment de càrregues de cara al procés d'homologacions d'Indústria i els test de seguretat, com per exemple en el cas dels autocars.

Ofereixen pesaje per eix i pesaje per roda, segons les necessitats particulars de cada carrocero, i configuracions portàtils o sistemes encastats amb una petita obra civil. Quant a la gestió de les dades de pesaje disposen d'indicadors per visualitzar la dada en la pantalla, l'opció d'imprimir-ho en format tiquet o connectar la bàscula a un ordinador i integrar les dades de pesaje en una aplicació del client o amb un programari desenvolupat per Kineo a mesura de les necessitats del client.

El pes per eix o per roda és un sistema compost per 2 plataformes R-10 amb rampes d'entrada/sortida en alumini. Opcionalment també pot plantejar-se l'encastat del sistema arran de terra.

Les plataformes de pesaje són una estructura en acer reforçat amb protecció en pintura de poliuretà antilliscant i protecció extra de les cèl·lules de càrrega per prevenir danys per lliscament. La metrologia consisteix en 4 cèl·lules de càrrega en acer inoxidable del tipus SBC amb un IP 67. El sistema es connecta amb l'indicador mitjançant un cable blindat per plataforma i connectors ràpids. La longitud dels cables és de 10 metres. El calibratge típic és de 10 t/5 kg per roda (20 t/10 kg per eix). Existeix la possibilitat de calibratge fins a 30 t per eix.

En ocasions pot ser convenient encastar el sistema arran de terra per evitar haver de desplegar el camí de rodadura. Serà el cas d'instal·lacions on no es precisi realment moure la bàscula d'una instal·lació a una altra amb freqüència i en la qual s'hagi pensat en un sistema portàtil per evitar l'obra civil que habitualment implica una bàscula pont, o bé es tracti d'una nau en lloguer, o directament no hi hagi lloc per situar una bàscula pont.

El tiro d'instal·lar les plataformes en un bastidor no impedeix retirar-les a la nit per motius de seguretat o fins i tot transportar-les per pesar en una altra ubicació amb ajuda d'uns calzos, per exemple. Aquest sistema és més econòmic que la bàscula amb camí de rodadura i en moltes ocasions pot ser l'indicat.

Quant a l'obra civil necessària, en tractar-se de plataformes que mesuren 4 cm d'altura, el bastidor o bressol que les allotja el molt lleuger i només requereix aprofundir uns 10-12 cm en el sòl per instal·lar-ho. És per tant una obra incomparable amb qualsevol altre sistema de pesaje fix.