D.O. Pimenton de La Vera - Pebre vermell

D.O. Pimentón de la Vera

Pimentón de la Vora: amb garantia d'origen

Fotografia de Pimentón de la Vora
Els pebrots, acuradament seleccionats, se sotmeten al procés d'assecat tradicional de la Vora, diferent als utilitzats en la resta de les zones productores de pimentón.

Una llar de llenya de roure o alzina, aporta la calor necessària per a la perfecta deshidratació dels fruits.

És un procés lent, de deu a quinze dies, durant el qual mans expertes voltegen amb saviesa els pebrots fins a aconseguir el grau idoni d'assecat.

Aquest tradicional sistema d'assecat, confereix al pimentón les seves tres característiques fonamentals: aroma, sabor i estabilitat de color.

Els pebrots secs són traslladats a les indústries transformadores en les quals es procedeix a eliminar el peduncle i part de les llavors, previ a la seva mòlta en els tradicionals molins de pedra.

En el transcurs de la molturación, cal prestar especial atenció a la temperatura que aconsegueix el producte per assegurar l'obtenció d'una pols vermella, fi i uniforme, d'òptima qualitat: el Pimentón de la Vora.

Aquest pimentón és molt benvolgut pel mercat, presentant-se envasat en borses i llaunes per al consum directe, i en sacs per a la indústria chacinera.