Grupo Arc Eurobanan, S.L. - Caqui

Isla Bonita

Caquis: a Espanya l'única varietat que es produeix és el Kaki vermell brillant

Fotografia de Caquis
El seu origen se situa en Extrem Orient, més concretament a Xina i Japó. Avui dia es conrea a Japó, Xina, Estats Units, Brasil, Índia, Itàlia i Espanya.

Aspecte: té forma arrodonida, com la d'un tomàquet. Pesa de 80 a 250 grams aproximadament i pot tenir un diàmetre de fins a 7 centímetres. La pell és llisa fina, lustrosa de color ataronjat i semblant a un tomàquet. La polpa pot ser gelatinosa en algunes varietats i en unes altres és compacta i consistent. El seu sabor és molt dolç i suau.

Varietats: a Espanya l'única varietat que es produeix és el Kaki vermell brillant, a València. Dins d'aquesta varietat podem distingir el kaki classic, de polpa tova, i el kaki persimon, de polpa dura. Una altra varietat és la sharon.

Qualitats nutricionals: presenta un contingut d'un 80% d'aigua i alt en hidrats de carbonis (principalment glucosa i fructosa) i en fibra. És un producte ric en vitamines antioxidants, provitamina A (carotenos) i vitamina C. 100 g de caqui aporten el 30% de les necessitats diàries de vitamina A. A causa de la presència de taninos, el fruit sense madurar és astringente (ús en processos diarréicos). Una vegada ha madurat, en disminuir el contingut en taninos, és lleugerament laxant.

Temporalitat: tot l'any.