Grupo Arc Eurobanan, S.L. - Papaia

Isla Bonita

Papayas: és una fruita molt sucosa, tova i amb una consistència mantecosa

Fotografia de Papayas
Segons alguns autors la papaya procedeix del sud de Mèxic i Amèrica Central, encara que aquesta dada no és del tot segur. Actualment es conrea a Àfrica Oriental, Sud-àfrica, Índia, Equador, Malàisia i Brasil.

És una fruita molt sucosa, tova i amb una consistència mantecosa. La seva forma és ovoide-oblonga, gairebé cilíndrica. La seva pell és fina i d'un color groguenc. La seva polpa és d'un color taronja molt viu i de sabor molt dolç i suau. En el seu interior conté un gran nombre de llavors de color negre, amb un sabor picante i propietats laxants. La seva longitud varia dels 10 als 25 centímetres. El seu pes ronda els 500-1.000 grams, encara que existeix algun exemplar que pot aconseguir els 50 kg de pes.

Existeixen nombroses varietats. A Europa les varietats que més es comercialitzen són la Sunrise, la Golden i la Mamao Formosa, aquesta última és la també cridada Papayón, de major grandària i sabor més dolç i fi.

Després de l'aigua, el seu principal component són els hidrats de carboni, la majoria simples, encara que en petites quantitats, per la qual cosa el seu valor calòric és baix. És rica en vitamines A, C (més que el kiwi i la taronja), B i B2 i té un alt contingut en potassi, mineral molt necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós i per a l'activitat muscular normal. Així, 100 grams de papaya, cobreixen les necessitats diàries de vitamina C d'un adult i el 20% de les de vitamina A. Conté una proteïna anomenada papaína que disgrega les proteïnes i ajuda a la seva millor absorció, a més de tenir qualitats cicatrizantes, és per això que aquesta fruita és recomanada per a les persones amb problemes d'estómac. És una fruita dolça, refrescant i de fàcil consum, molt rica en substàncies amb acció antioxidant. També té un efecte depurativo. La papaya també conté Carpaína que és un activador de la circulació sanguínia.

Temporalitat: tot l'any.