Surexport Compania Agraria, S.L. - Nabius

Nabius: varietats úniques

Fotografia de Nabius
Surexport selecciona i produeix varietats úniques de nabius, d'excel·lent sabor i d'aparença perfecta.

En temporada, recullen a mà, un a un els nabius. Escullen aquells que es troben en el seu estat òptim de maduració, rodons, nets, blaus i lliures d'abolladuras i cops. Els nabius han de tenir un recobriment suau i borrós, que constitueix part del seu sistema natural de defensa. Alguna cosa similar succeeix en altres bayas, la qual cosa les protegeix dels rajos del sol i altres agents de la naturalesa.

Els nabius han de mantenir-se secs i refrigerats. En condicions ideals, es poden mantenir entre 5 i 7 dies en el refrigerador.

No obstant això, recomanen el seu consum tan aviat com sigui possible. Si va a congelar els seus nabius per a melmelades o altres usos, recordi no rentar-los. Les bayas han d'esbandir-se just abans de la seva utilització.

El nabiu té un alt contingut en fibres, manca totalment de colesterol i posseeix propietats tòniques i astringentes, per tant és molt eficaç en afeccions de restrenyiment i intestinals en general.

També trobem en l'una de gran quantitat de substàncies antioxidants i un important contingut en antociamidinas (d'aquí el color fosc que posseeix la fruita) aquest component intervé directament en el metabolisme cel·lular, combatent als radicals lliures, que són els principals causants de l'envelliment.

- Ració: 1 tassa de nabius (100 g)

- Calories: 80 g

- Proteïnes: 1 g

- Grasses: 0 g

- Fibres: 4 g

- Vitamina C: 25 % cdr

- Àcid fólico: 2 % cdr

- Ferro: 2 % cdr

- Calci: 2 % cdr