Hermanos Salas, S.A. - Kiwi

Kiwis: originals dels vessants de l'Himàlaia

Fotografia de Kiwis
Germans Sales i fills disposa d'una producció pròpia de 9 milions de quilos de cítrics (taronges i clementines) distribuïda en al voltant d'1.300 hectàrees conreades. A més distribueix kiwis als principals mercats.

El kiwi o actinidia (Actinidia deliciosa) és una planta trepadora originària dels vessants de l'Himàlaia, en el sud de Xina, introduïda a Nova Zelanda en 1904 i des de llavors conreada en moltes regions temperades pel seu fruit comestible.

El nom "kiwi" li va ser atorgat a Nova Zelanda, possiblement per una remota similitud d'aspecte entre el fruit cobert de vellosidades i l'au kiwi. El fruit és una baya oval, amb pell prima de color verd parduzco i superfície vellosa. La polpa és de color verd i amb diminutes llavors negres disposades entorn d'un cor blanquecino. Sol ser un al·lergogen freqüent, sobretot la seva pell.

És una espècie de sexes separats, en què la pol·linització requereix la participació d'insectes; en les plantacions usualment es distribueixen ruscs d'abelles per complir aquesta tasca.