Cooperativa del Campo Virgen de La Esperanza (d.o calasparra) - Dades de contacte

Ubicación y datos de contacto
Cooperativa del Campo Virgen de La Esperanza (d.o calasparra)
Av. Juan Ramon Jiménez, 141
30420 Calasparra (Murcia) Espanya

Cómo llegar

☎:  +34‑968723107   +34‑968720123  
🖷:  +34‑968723018
w:  www.arrozdecalasparra.com
Producció d'arrossos

NOTA: Encara que hem fet esforços raonables per comprovar la correció de la ubicació de l'empresa/entitat, no podem garantir-la al 100%

Presentación

La Cooperativa del Camp “Verge de l'Esperança”, de Calasparra, elabora i comercialitza de manera associativa el 95% de l'arròs produït en aquesta zona privilegiada per al cultiu des de l'any 1962.

L'elevadíssima qualitat del producte unit amb l'agudesa directiva dels seus socis ha estat fonamental per col·locar a l'Arròs de Calasparra en el més alt pedestal de la gastronomia mundial. Sent comercialitzat, a través de la nostra cooperativa per tots els racons del món. És el primer arròs del món a obtenir una Denominació d'Origen, aconseguida l'any 1986, B.O.I., 54 Ordre ministerial del 4 Març.

La Cooperativa està formada per 160 socis productors, amb un total de 450 Has., distribuïdes en les vegas dels rius Segura i Món (principal afluent de la marge esquerra), estant la superfície situada en les Comunitats Autònomes de Múrcia, i Castella-la Manxa (Albacete).
Els recursos hídrics aprofitats procedeixen dels rius esmentats amb part de les dotacions atorgades en el RD i Ordre de 1953 sobre Regadius Tradicionals als Regadius de Múrcia (Vegas Alta i Mitjana).

L'elevada qualitat de l'aigua utilitzada per al cultiu de l'arròs (aigua de la capçalera del Segura i Món), unida a l'altitud sobre el nivell del mar (de 300 a 500 m.s.n.m.), i a l'entorn muntanyenc de la zona de cultiu, influeixen fonamentalment en l'elevada qualitat de l'arròs que es produeix, sent la producció d'entre 3.000 a 3.500 t/any d'arròs pela, fonamentalment l'híbrid Balilla x Sollana. Conreat majoritàriament des de sempre, i que és la representació fonamental i majoritària de l'Arròs Calasparra.