Info

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El valor añadido

El valor afegit

Ibon Linacisoro, Director01/02/2003
L'extrusió és un procés que, si s'explica amb la màxima senzillesa, no té cap secret. Un eix en una càmera fa girar un material fos i el va "empenyent" a través d'un filtre amb uns conformadors, per on va sortint el tub o el perfil. Dit així, certament, sembla que qualsevol pot comprar una extrusora i fabricar productes "com xurros", mai millor dit. Però només cal llegir en aquest mateix número de la revista les interessants innovacions que els constructors estan llançant al mercat, per comprendre que la cosa no és tan senzilla. La veritat és que, avui en dia, fins i tot per iniciar un negoci de llaminadures per als nens cal conèixer el mercat. Ens hem acostat fins a les instal·lacions d'un fabricant de tubs (veure reportatge de Tubesil) per conèixer la problemàtica del sector i ens hem assegurat una cosa òbvia, però sovint obviat: la importància del factor humà. Conèixer un procés i desenvolupar-se amb seguretat per tots els seus secrets converteix un procés en una cosa senzilla. Però darrere d'aquesta aparent senzillesa hi ha la professionalitat de les persones.

Són elles les que tiren endavant un negoci i és per això que agrada escoltar paraules com les d'Armando Álvarez, president del grup del mateix nom, quan, durant la tradicional Reunió Anual de la Indústria de Plàstics del CEP, va voler "agrair a tot el personal de la nostra plantilla, la col·laboració que ens ha prestat en tots aquests anys, ja que han estat ells, sens dubte, els veritables artífexs del desenvolupament ".

Aquest grup industrial i, en general, el sector de la transformació de plàstics ha seguit sempre una política inversora molt elevada en la renovació i modernització dels equips productius, però Armando Álvarez va voler recordar-se de la base de tot el negoci.

També José Lloria, President d'Honor del CEP va assenyalar en el seu discurs la importància que durant els seus 22 anys de president del Centre va tenir la col·laboració i el valuós equip humà del Centre Espanyol de Plàstics, "per la seva professionalitat i per les seves dedicacions, duent a terme la política que la nostra Junta Directiva marcava ".

No anem a caure en la ingenuïtat del món feliç en les relacions empresa-treballador, però si convé recordar que el recurs decisiu per a qualsevol país són els empresaris i, en un sentit més ampli, la gent del país.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades