Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Tecnalia lidera una investigación para crear biocomposites basados en paja de trigo y papel reciclado

Tecnalia lidera una investigació per crear biocomposites basats en palla de blat i paper reciclat

07/09/2012

7 de setembre de 2012

Tecnalia desenvoluparà nous biocomposites transformant residus urbans i agrícoles en productes d'alt rendiment per al sector de la construcció. Aquests innovadors materials es desenvolupessin en el marc d'Innobite (Innovative Biocomposites), un projecte de col·laboració del VII Programa Marco de la Comissió Europea que lidera Tecnalia i en el qual participen altres centres d'investigació i empreses europees: VTT, EMPA, EXERGY, VERTECH, TECNARO, ECOPULP, ACF i CIMV.

La investigació, emmarcada en el desenvolupament d'una nova economia europea basada en patrons sostenibles de consum i producció, es recolza en dues idees innovadores: la valorització de la fracció inorgànica de palla de blat i l'obtenció de nanofibras de cel·lulosa (MFC) a partir de paper reciclat. Una vegada aïllats a través de processos no contaminants, aquests dos compostos seran additius d'alt rendiment en noves formulacions polimèriques. Les dues fraccions principals de la palla de blat: la lignina i la cel·lulosa seran, respectivament, la matriu polimèrica i el material de reforç aconseguint així una màxima eficiència dels recursos.

Per validar els nous materials i processos, es dissenyaran i desenvoluparan productes per a aplicacions en el sector de la construcció, concretament panells divisors de compartiments i perfils per a cobertes. Els nous productes se sotmetran a múltiples assajos normalitzats de resistència i durabilitat, a més de tests de biodegradabilidad; dels primers s'espera que avalin la seva introducció al mercat, en superar els requeriments tècnics mínims, mentre que els assajos de biodegradabilidad pretenen destacar la millora mediambiental enfront dels productes actuals. Tant els productes com els processos productius desenvolupats al llarg de tot el projecte seran avaluats, respectivament, mitjançant Anàlisi del Cicle de Vida i Verificació Tecnològica Mediambiental, sotmetent-los així als més rigorosos controls mediambientals.

La variabilitat del preu del petroli així com l'efecte que el seu ús té sobre els patrons climàtics globals han provocat en l'última dècada una incessant recerca de materials més sostenibles basats sovint en compostos naturals que puguin reemplaçar als productes derivats del cru. Emmarcant aquesta necessitat en un context molt més general, al març de 2010 les autoritats europees van llançar l'Estratègia Europa 2020, full de ruta que ha de definir l'evolució immediata de la nostra societat de consum, amb 3 prioritats fonamentals: 1) el desenvolupament d'una economia basada en el coneixement i la innovació (Creixement Intel·ligent), 2) promoure l'eficiència dels recursos naturals (Desenvolupament Sostenible) i 3) potenciar una economia creadora d'ocupació (Creixement Integrador). El projecte europeu Innobite pretén tenir un impacte directe en totes elles incorporant els últims avanços científics, apostant per la revaloració de dos abundants subproductes naturals i confiant en les petites i mitges empreses com a vehicle de desenvolupament.

La demanda dels biocompuestos està creixent, i nous sub-sectors com la Construcció Sostenible s'estan assentant al mercat fortament recolzades en polítiques molt favorables i en una conscienciació social creixent. els productes desenvolupats en el projecte Innobite generaran noves oportunitats de negoci per a les indústries del sector de la construcció, permetent-los obrir-se a nous mercats i fomentant la creació de noves empreses, models i àrees de negoci.

foto

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - NebextConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)Matelec - IFEMAPiscinaSpain

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis