Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a La industria de la cerámica estructural y su firme apuesta por la innovación
Hispalyt ha editat noves publicacions tècniques sobre Silensis per continuar amb la seva política de difusió de les parets de maó d'alt aïllament acústic

La indústria de la ceràmica estructural i la seva ferma aposta per la innovació

Redacció Interempresas27/07/2012
Hispalyt ha publicat recentment les dades del sector dels últims exercicis, en el qual es posen de manifest una vegada més que la indústria de la ceràmica estructural concentra els seus esforços en l'aposta per la innovació i en el desenvolupament de nous productes i sistemes constructius. Les façanes autoportantes i ventilades Structura i les parets de maó d'alt aïllament acústic Silensis continuen sent la ferma aposta de les empreses que pertanyen a Hispalyt per afrontar els durs moments pels quals travessa el sector.
Imagen

Hispalyt ha publicat recentment les dades del sector corresponents als exercicis 2010 i 2011. A manera general, a causa de la baixada de vendes en el sector soferta a partir de l'any 2008, les empreses s'han vist obligades a adaptar-se a la situació al llarg dels últims anys, concentrant la seva producció en determinats mesos de l'any. Aquest fet ha tingut una repercussió directa en altres àmbits, com el nombre de treballadors, el volum de negoci, etc.

En el que a la producció es refereix, s'observa que continua el descens de la mateixa iniciat en 2008. Irremeiablement, aquesta baixada de la producció ha provocat el mateix efecte quant al volum de negoci es refereix, passant de 700 milions d'euros en 2009, a 450 milions d'euros en el 2010 i 360 milions d'euros en el 2011.

Quant al nombre d'empleats, en 2011 la xifra ha caigut al voltant del 6% pel que fa a 2010, alguna cosa que coincideix amb la baixada dràstica de producció de productes ceràmics en els últims anys.

Imagen

Sens dubte, aquests últims anys estan sent molt durs per a les empreses del sector de ceràmica estructural, encara que aquestes no han cessat en la seva lluita per combatre la crisi de la millor forma possible: apostant per la innovació i el desenvolupament de nous productes i sistemes, com per exemple, les parets de maó d'alt aïllament acústic Silensis o les façanes autoportantes i ventilades amb maó cara vista Structura.

Structura i Silensis

Pel que fa a Structura, la innovació és que són façanes autoportantes, en estar la fulla exterior de la façana separada de l'estructura de l'edifici, permetent el pas de la cambra d'aire i de l'aïllament de manera contínua per davant dels fronts de forjat.

En aquest tipus de façana autoportante, el pes propi es transmet íntegrament a la planta d'arrencada, sense necessitat de cap suport ni perfilería auxiliar en plantes intermèdies, ja que solament es requereixen ancoratges i armadura de tendel per a el “lligat” de la façanes de maó cara vista amb l'estructura de l'edifici. Aquest disseny permet elevar notablement les prestacions de la façana, en millorar el seu comportament higrotérmico, en tenir una major estabilitat i suprimir-se el conflicte constructiu que suposa el pas pels forjats, la qual cosa es tradueix a més en una extraordinària economia de mitjans, facilitat d'execució i seguretat.

Les façanes Structura reuneixen els avantatges de les façanes ventilades amb les inherents als materials ceràmics, destacant pel seu:

- Aïllament tèrmic i acústic: S'aconsegueix un estalvi energètic considerable, millorant l'aïllament tèrmic i acústic dels habitatges, alhora que anul·la les condensacions a l'interior de la càmera.

- Durabilitat: Les qualitats estètiques del maó cara vista es mantenen inalterables en el temps, la qual cosa unit a les seves altes prestacions físiques, fan de les façanes Structura un sistema òptim des del punt de vista cost-rendiment.

- Estalvio econòmic: És la façana ventilada més econòmica del mercat i potencia la seguretat i la innovació als edificis.

- Optimització del procés d'execució: Structura facilita i millora els processos d'execució de l'obra, garantint l'estabilitat de la façana principal mitjançant ancoratges i armadura de tendel, a més de que la mà d'obra necessària és la mateixa que per a les façanes tradicionals d'obra vista.

- Millores estètiques: En eliminar el pas de la paret de maó pel front del forjat i no requerir l'ocupació de peces especials s'eviten possibles problemes en la forma i color del maó i aquestes.

- Millores estructurals: Es descarrega a l'estructura de tot el pes constructiu ja que la façana arrenca des del terreny, evitant l'estrep sobre forjats.

Les parets de maó Silensis (envans i parets de separació entre habitatges) estan incloses en la Taula 3.2. del Document Bàsic Protecció enfront del Soroll (DB – HR) del Codi Tècnic de l'Edificació (CTE), d'obligat compliment des de de abril de 2009.

Imagen

Entre els aspectes més rellevants de les parets de maó Silensis destaquen:

- Permeten el compliment de les exigències del DB HR del CTE en obtenir resultats d'aïllament acústic en laboratori entre 56 i 70 dBA i d'aïllament “in situ” entre 50 i 55 dBA.

- Així mateix compleixen els requisits de la resta de Documents Bàsics del CTE, ja que les parets Silensis han estat estudiades en profunditat des d'altres aspectes com l'aïllament tèrmic, l'estabilitat estructural i el comportament enfront d'incendis, obtenint igualment resultats molt superiors als exigits en la normativa d'obligat compliment.

- Les parets Silensis Tipus 2 A, 2 B i 1 B, requereixen lleugeres modificacions en el sistema de muntatge, en introduir llana mineral en la càmera de les dues fulles, que actua com a absorbent acústic reduint la transmissió directa de soroll del sistema constructiu (principi massa-moll-massa) i bandes elàstiques que milloren l'aïllament al soroll tant de forma horitzontal com a vertical, ja que interrompen el pont acústic estructural i eliminen determinats camins indirectes de transmissió del soroll.

- Han estat comprovades en obres reals, amb uns resultats satisfactoris en tots els casos.

- No suposen un sobrecoste ni una pèrdua significativa de superfície, pel que fa a les solucions constructives anteriors al DB HR del CTE.

Noves publicacions tècniques sobre Silensis

Des d'Hispalyt sempre s'ha considerat que l'aïllament acústic és un element fonamental en l'habitatge i una de les principals demandes dels ciutadans. Utilitzar maons i blocs ceràmics per a l'execució d'envans i murs suposa una garantia de durabilitat, resistència a càrregues i aïllament acústic i tèrmic, tot això unit a un excepcional comportament davant el foc. Un estudi realitzat per Ipsos determina que el 98% dels espanyols mostren la seva preferència per que les parets de la seva casa estiguin construïdes amb materials ceràmics. Per fer-los arribar al màxim de professionals del sector les qualitats i avantatges de les parets de maó Silensis, Hispalyt ha desenvolupat dues noves publicacions tècniques:

La primera d'aquestes publicacions és el Manual d'Execució de Fàbriques de Maó per Revestir Silensis. Es tracta d'una nova eina que exposa de forma clara i molt didàctica els procediments més habituals per a l'execució de fàbriques de maó per revestir, d'acord amb la bona pràctica, el CTE i altres normes, de manera que serveixi com a text de consulta i formació per als professionals implicats. Aquest manual va dirigit a tots aquells professionals del sector que confiïn en les parets i envans Silensis, en considerar positives les seves altes prestacions, compliment de normativa, sostenibilitat, estalvi energètic i cost molt competitiu. El manual es troba disponible per a la seva descàrrega a la pàgina web de Silensis: www.silensis.es

La segona publicació és el Video d'Execució Silensis. En aquest video s'han resumit els aspectes més importants de l'execució del Sistema Silensis, així com els materials emprats en cadascuna de les seves solucions. Es podran veure els detalls a tenir en compte per efectuar una correcta posada en obra del sistema constructiu Silensis. El vídeo complet té una durada aproximada de 40 minuts, per la qual cosa, amb la finalitat de facilitar la visualització ràpida d'aquella informació específica per a la seva activitat, s'ha creat un Canal en Youtube des d'on es poden descarregar els cinc capítols dels quals consta el video: http://www.youtube.com/hispalytsilensis

Finalment, Hispalyt ha recollit en un DVD tota la informació tècnica disponible sobre els diferents materials de ceràmica estructural (maons cara vista, teules, llambordes, etc.), entre els quals es troben en el Manual d'Execució de Fàbriques de Maó per Revestir Silensis i el Video d'Execució Silensis.

A partir del mes de juny, i amb motiu de l'edició d'aquestes noves publicacions tècniques sobre Silensis, Hispalyt ha engegat noves jornades tècniques Silensis dirigides a Proyectistas, Prescriptores, Instal·ladors i Caps d'Obra. La informació sobre properes dates d'aquestes jornades es troba disponible a la pàgina web de Silensis www.silensis.es, en l'apartat de “Agenda Jornades Tècniques”. A més, s'està promovent la impartició de xerrades tècniques als alumnes de les Escoles d'Arquitectura i Arquitectura Tècnica de tot el país, per donar a conèixer els avantatges de les parets de maó Silensis entre els futurs professionals de l'edificació.

Així mateix, en el mes de juny també es van engegar jornades tècniques sobre les façanes autoportantes i ventilades Structura, amb la finalitat de presentar els seus avantatges entre els professionals del sector de l'edificació. Aquestes jornades s'imparteixen de forma regular a la seu d'Hispalyt, i la informació sobre futures jornades es troba a la pàgina web de Structura www.structura.es, en l'apartat de “Jornades Structura”. A més, s'està duent a terme una acció de difusió de Structura de forma conjunta amb les Escoles d'Arquitectura i Arquitectura Tècnica d'Espanya, per donar a conèixer els seus avantatges als estudiants.

Es tracta d'una iniciativa que demostra que la indústria de la ceràmica estructural considera fonamental i necessària l'aposta per innovació i el desenvolupament de nous productes i sistemes constructius, així com per la seva difusió entre els professionals del sector.

Empreses o entitats relacionades

Hispalyt - Asociación Española de Fabricantes de Ladrillos y Tejas de Arcilla Cocida

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefavePiscinaSpainMatelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasConstrutec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis