Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Ana Pastor: “El tiempo de las obras faraónicas ha terminado”

Ana Pastor: “El temps de les obres faraòniques ha acabat”

10/02/2012

10 de febrer de 2012

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha anunciat un nou Pla d'Infraestructures, Transports i Habitatge (PITVI) que tindrà com a horitzó temporal l'any 2024 i que comptarà amb una rellevant inversió derivada de les aportacions pressupostàries, els fons europeus i la participació del sector privat.

“El temps de les obres faraòniques, dels convenis sense diners, ha acabat”, ha afirmat la ministra abans de detallar les actuacions del seu departament en matèria d'infraestructures.

Ana Pastor, ministra de Foment
Ana Pastor, ministra de Foment.
En aquest sentit, ha dit que totes les infraestructures hauran de tenir com a finalitat millorar la qualitat de vida dels ciutadans i augmentar la productivitat econòmica del país.

La ministra de Foment ha anunciat que en el mes de juliol portarà al Consell de Ministres per a la seva aprovació un nou Pla d'Infraestructures, Transport i Habitatge (PITVI) que, basat en l'examen de la situació actual i la valoració rigorosa de les necessitats de la societat, establirà les prioritats i programes d'actuació en l'horitzó del 2024.

El pla comptarà amb un finançament públic, estable i consolidada en el temps i alhora es recorrerà a fórmules de col·laboració públic-privada equilibrades i viables; es regirà pel principi del màxim rigor econòmic en la priorització d'inversions, que significa invertir millor, i servirà per reforçar la visió de conjunt del sistema de transport mitjançant la intermodalidad. Tot això sota una visió de mobilitat sostenible, que garanteixi el respecte al medi ambient.

Amb la finalitat de fer accessible el finançament privat de les infraestructures es potenciarà la participació d'agents al mercat de capitals a través de PPPs, com els fons d'inversió.

També es modificarà la normativa sobre les autopistes de peatge per establir un nou model concesional que faci viable el sistema, de manera que es regulin els supòsits en què procedeix el reequilibrio financer de les concessions, el règim de propietat dels terrenys expropiats o el rescat de les concessions.

La ministra de Foment ha assegurat a més que el deute del seu departament és superior als 40.000 milions d'euros, la qual cosa suposa un 3% del Producte Interior Brut espanyol. Amb aquesta xifra el ràtio d'endeutament ha augmentat un 50% en els últims cinc anys.

Empreses o entitats relacionades

Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextAsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainMatelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis