Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Centre d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu, en Andorra, deslumbra con el muro cortina de Wicona

Edifici-pont sobre aigües turbulentas

El Centri d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu, a Andorra, enlluerna amb el mur cortina de Wicona

Wicona, Hydro Building Systems SL21/07/2011

25 de juliol de 2011

La construcció de l'edifici-pont destinat al Centri d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (Ciam) forma part d'una sèrie d'actuacions paisatgístiques i arquitectòniques que pretén revitalitzar l'entorn entre el Pont d'Engordany i el Pont de la Tosca. L'equipament és un prisma de vidre que vola sobre el riu i que s'ha resolt amb mur cortina Wicsky SG de Wicona —marca d'origen alemany que pertany al grup internacional noruec Hydro Building Systems—, especialista en sistemes de façanes lleugeres. El següent article, elaborat per Wicona, detalla les particularitats d'aquest edifici singular.

L'espai cultural es projecta com un contenidor amb una estructura formada per dues cintres metàl·liques. Autor: Comú d'Escaldis-Engordany.
Imagen

Bona part de les activitats lúdiques i culturals del paisatge de la vall del Madriu-Perafita-Claror, que pertany al Comú (ajuntament) d'Escaldis-Engordany, al Principat d'Andorra, es desenvoluparan en aquest edifici-pont.

L'edifici vola des del Roc del Metge, sobre l'avinguda del Pont de la Tosca, fins al riu a una altura de 6 metres. Les bigues que ho suporten se situen a una cota superior a 3,2 metres sobre el nivell de la ribera del riu, d'acord amb les determinacions de l'informe d'inundabilidad del Govern d'Andorra.

Tres espais

L'espai cultural es projecta com un contendedor amb una estructura formada per dues cintres metàl·liques que creen tres espais diferenciats: un de central de forma trapezoïdal entre les cintres, i dues crugies laterals de diferents dimensions entre aquestes cintres i la pell edifici. L'envolupant, de gran transparència, permet la total comunicació entre l'interior i l'exterior.

L'edifici forma part d'un conjunt d'actuacions paisatgístiques i arquitectòniques a la zona. Autor: Comú d'Escaldis-Engordany...
L'edifici forma part d'un conjunt d'actuacions paisatgístiques i arquitectòniques a la zona. Autor: Comú d'Escaldis-Engordany.

Per aconseguir aquesta connexió, s'ha disposat un mur de cortina Wicsky SG de Wicona, amb vidres de diferents tonalitats i estriats de manera que produeixen un efecte orgànic i d'aigua. La façana s'ha construït a força de muntants i travessers de 50 mil·límetres d'ample. El vidre encolat s'ha fixat mitjançant segellat amb silicona estructural.

El matís musical

El dibuix de les estries en la façana correspon a la creació de les corbes generades per l'aplicació matemàtica de les notes musicals, el seu valor i el temps de la peça musical ‘Bridge over troubled water’, de Simon & Garfunkel.

Aigua i neu

Els moviments de la coberta generats per la càrrega de neu i l'evacuació de l'aigua han estat dues problemàtiques que s'han hagut de valorar especialment en el moment de dissenyar el sistema d'ancoratge a la façana. Per a això, s'ha previst un guarda-aigües amb un pendent mínim del 10% i un sistema d'ancoratge fix en alumini regulable. D'aquesta manera, els ancoratges són fixos en la part superior de cada muntant, i es disposen en lliure dilatació en la part inferior, per permetre moviments per variacions tèrmiques o de pes.

L'alumini estriat de Wicona pretén crear un efecte orgànic i aquàtic. Foto: Wenzel
L'alumini estriat de Wicona pretén crear un efecte orgànic i aquàtic. Foto: Wenzel.

L'edifici compta amb instal·lacions capdavanteres de climatització, il·luminació i sistemes tecnològics que permetran realitzar accions i crear efectes singulars. Per exemple, la caixa podrà convertir-se en galleda de llum gràcies a un conjunt de LED encastats en els perfils de l'emmurallo cortina.

Fitxa tècnica

  • Obra: Centri d’Interpretació de l’Aigua i del Madriu (Ciam).
  • Client: Comú d’Escaldis-Engordany (Principat d'Andorra)
  • Constructora: Pidasa Serveis.
  • Arquitecte: Joan Coll.
  • Industrial: Serralleria Cortals.
  • Façana d'alumini: Wicona. Solucions utilitzades: Emmurallo cortina Wicsky SG.

Empreses o entitats relacionades

Wicona

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis