Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Construmat cierra su edición más internacional y un acuerdo para su celebración en China
De Barcelona a Pequín

Construmat tanca la seva edició més internacional i un acord per a la seva celebració a la Xina

Redacció Interempreses03/06/2011

3 juny 2011

Ha estat una edició a l'ombra allargada de la crisi. Però la 17 ª ha estat també, diuen els seus organitzadors, la més internacional fins ara. Compradors i visitants professionals de 58 països-Brasil, Xina, Marroc, Rússia, Xile, Romania, Hongria, França o Mèxic, entre d'altres-s'han acostat a Barcelona per conèixer les tendències i novetats del saló més important del sector, descobrir oportunitats o comprar productes, materials i processos constructius. Tot això en un mercat que, no sense grans dificultats, s'obre pas amb la rehabilitació, la sostenibilitat i la innovació com a eines. Aquestes han estat, les grans apostes de Construmat en aquesta ocasió. El proper repte, el 2012, serà en el continent asiàtic.

Fira de Barcelona ha tancat un acord amb la Divisió de Materials de la Construcció Consell Xinès per a la Promoció del Comerç Internacional (CCPIT-BM). L'objectiu és organitzar un Construmat Xina a la capital, Pequín / Beijing, del 11 al 13 de juliol de 2012. Aquesta iniciativa vol ajudar a les empreses catalanes i espanyoles, en especial les pimes, a introduir-se al mercat xinès, una de les economies més dinàmiques del món.

Innovació, rehabilitació i sostenibilitat han estat els tres grans eixos sobre els quals s'ha vertebrat Construmat 2011
Innovació, rehabilitació i sostenibilitat han estat els tres grans eixos sobre els quals s'ha vertebrat Construmat 2011.

El president de Construmat, Josep Miarnau, ho va dir abans i s'ha reafirmat en això després. El mercat exterior és una de les solucions per dinamitzar el sector, per obrir a petites i mitjanes empreses noves possibilitats i "fer front a la debilitat del mercat espanyol". En aquest sentit, ha dit Miarnau, "l'elevat nombre de contactes internacionals realitzats durant la fira demostra que la nostra aposta pels mercats exteriors és encertada. "

Un moment del concurs d'instal·ladors de parquet
Un moment del concurs d'instal·ladors de parquet.

El president català aposta per donar una empenta a un sector "molt local"

Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, va celebrar en la visita a Construmat l'aposta del saló per sortir a l'exterior, a països com la Xina o Brasil, entre altres. Una cosa al que el ram, va dir, ha estat poc acostumat: "Al sector de la construcció li ha costat sortir a fora, perquè és un sector molt local". Mas ha instat que aquest pas no ho donin només les grans companyies, sinó també les petites i mitjanes empreses de la construcció, per al que va reclamar el suport del Govern, Fira de Barcelona i plataformes empresarials.

El president autonòmic no va perdre l'oportunitat que li va brindar la visita de la secretària d'Estat d'Habitatge, Beatriz Corredor, a la qual va demanar "que es flexibilitzin els criteris per a ajudar a la rehabilitació".

Beatriz Corredor (a la dreta), secretària d'Estat d'Habitatge, i Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat...
Beatriz Corredor (a la dreta), secretària d'Estat d'Habitatge, i Núria Marín, alcaldessa de L'Hospitalet de Llobregat, escoltant la intervenció d'Artur Mas.

L'esperança, també al Brasil

Brasil ha estat el país convidat a Construmat 2011. Representants de les seves associacions constructores han xifrat en més de 43.000 milions d'euros les inversions que seran necessàries per a respondre al creixement socioeconòmic que es preveu amb el Mundial 2014 i els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro 2016. El president de la patronal de les constructores de l'estat de Sao Paulo (Sinduscon-SP), Sergio Tiaki Watanabe, ha assegurat que, amb creixements anuals del 4%, "Brasil ofereix grans oportunitats per a la indústria de materials i equipaments". "A Construmat, hem comprovat que la construcció espanyola ens pot ser molt útil i, per això, ens anem satisfets pel nombre de contactes realitzats", ha explicat.

Sergio Tiaki Watanabe, president de Sinduscon-SP: "El Brasil ofereix grans oportunitats per a la indústria de materials i equipaments"

Al costat de la internacionalització, la innovació, la rehabilitació i la sostenibilitat han estat els tres grans eixos sobre els quals s'ha vertebrat Construmat 2011. Claudine Lauzeral, directora de màrqueting de l'empresa noruega Technal, ha afirmat que "el saló ha sabut captar el visitant de qualitat amb poder de compra, especialment en projectes vinculats a la rehabilitació".

Premis Construmat

L'habitatge industrialitzada Garoz d'Àvila i les obres de la línia de Llevant de l'AVE en el tram de l'embassament de Contreras entre Conca i València han estat guardonats amb la màxima distinció de 14 ª edició dels Premis Construmat. Aquests guardons compten amb un gran prestigi entre els professionals del sector.

L'habitatge industrialitzada Garoz 10.1 de Muñogalindo, a Àvila, ha estat promoguda per Rafael Celda i construïda per IDM Sistemes Modulars segons el projecte dels arquitectes Juan Herreros i Verónica Meléndez. L'edifici és una casa metàl·lica armada en sec en un taller especialitzat mitjançant mòduls de 3 metres d'amplada i transportada fins al seu emplaçament definitiu per a ser instal·lada en una sola jornada.

Per la seva banda, el tram de la línia de l'AVE de Llevant creua l'embassament de Contreras a la localitat de Villargordo del Cabriel (València) al llarg de 6.523 metres i ha comportat la construcció de tres túnels i tres viaductes en què s'han emprat diferents tècniques constructives, com obres de terra, pantalles de contenció de terres, túnels en mina i artificials, viaductes de grans dimensions, treballs subaquàtics o demolició d'estructures de formigó.

El viaducte de Contreras és el rècord absolut d'Europa en pont d'arc de formigó. Promoguda per Adif, l'obra ha estat executada per la unió temporal d'empreses (UTE) formada per Azvi SA, Constructora San José i Sener-Gestec segons el projecte de Javier Manterola Armisén, enginyer de camins, canals i ports.

A l'esquerra, Habitatge Garoza (Àvila), premiada en la categoria Edificació...
A l'esquerra, Habitatge Garoza (Àvila), premiada en la categoria Edificació. A la dreta, tram de l'AVE al seu pas per l'embassament de Contreras (València), guardonada en la categoria Obra Civil. Fotos: Construmat.

Les xifres de l'organització

128.000 visitants, dels quals prop de 9.000 procedeixen de l'estranger (de 58 països)
Un 20% dels compradors internacionals procedia de països emergents, convertint així a Construmat en la seva plataforma comercial per accedir als mercats europeus.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)PiscinaSpainMatelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis