Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a España recicla y recupera el 35% de los residuos plásticos
Dades del congrés Identiplast 2010

Espanya recicla i recupera el 35% dels residus plàstics

Redacció Interempreses03/12/2010

3 desembre 2010

La taxa de reciclatge i recuperació de residus plàstics a Espanya el 2009 es va situar en el 35% i un total de 815.000 tones, una xifra una mica superior a la de l'any anterior. No obstant això, el nostre país segueix molt per sota de la taxa mitjana de la Unió Europea que es va situar en el 54%. Aquestes dades s'han donat a conèixer durant el congrés 'Identiplast 2010' que PlasticsEurope , l'associació que representa els fabricants de matèria plàstica, va organitzar a Londres al novembre.
La taxa de reciclatge i recuperació de residus plàstics es va incrementar un 2,7% durant 2009. Foto: Linda van Klaveren
La taxa de reciclatge i recuperació de residus plàstics es va incrementar un 2,7% durant 2009. Foto: Linda van Klaveren

Identiplast, congrés europeu centrat en el reciclatge i recuperació dels residus plàstics, va reunir més de 160 experts en la matèria i va servir per compartir experiències entre països, orientades a aconseguir l'objectiu de 'Abocador Zero'. La propera cita amb Identiplast serà a la tardor de 2011 a Madrid.

Recuperació i reciclatge de residus plàstics 2009

-A Espanya
Taxa: 35%
Pes: 0.815.000 de tones

-A Europa
Taxa: 54%
Pes: 13,1 milions de tones

Països europeus amb ritmes diferents

Les xifres presentades durant el congrés revelen que a nivell europeu la taxa de reciclatge i recuperació de residus plàstics es va incrementar un 2,7% durant 2009, amb un total de 13,1 milions de tones. L'any passat, a Europa es van reciclar 5,5 milions de tones de residus plàstics, un 1,2% més que el 2008. Es va recuperar l'energia de 7,6 milions de tones, que van suposar un increment del 1,5% enfront de 2008. En el cas d'Espanya es van reciclar més de 482.000 tones i es van recuperar energèticament 332.000 tones.

No obstant això, aquestes xifres recullen les grans diferències existents entre cada un dels 27 estats membres de la Unió Europea. Suïssa, Alemanya i Dinamarca lideren la classificació amb una taxa de reciclatge i recuperació propera al 100% i els nou primers països tenen taxes per sobre del 80%. Altres països com el Regne Unit i Espanya tenen un llarg camí per recórrer. El país britànic ocupa el lloc 21, amb una taxa del 26%. Espanya, amb una taxa del 35%, se situa lluny del nivell de països com França i Itàlia.

Espanya, amb una taxa del 35% en reciclatge i recuperació, se situa lluny del nivell de països com França i Itàlia
Experts de tot Europa van compartir experiències durant el congrés de Londres
Experts de tot Europa van compartir experiències durant el congrés de Londres.

Els més de 160 especialistes que han participat en Identiplast-representants de la indústria, del món acadèmic i d'institucions europees-van debatre sobre com aconseguir desviar l'abocador els 11,2 milions de tones de residus plàstics amb un potencial encara es malgasta.

Encara hi ha un abocador de 11,2 milions de tones de residus plàstics amb un potencial es malbarata

Invertir en educació i recollida

Durant el congrés es va constatar que incrementar la taxa de reciclatge i recuperació dels residus plàstics passa per millorar l'educació i la col·laboració dels ciutadans en matèria mediambiental. Passa també per un major compromís per part de la indústria, realitzar inversions en els sistemes de recollida, separació i reciclatge dels residus urbans, incrementar les taxes dels abocadors i fins i tot prohibir-los.

Formigó lleuger fet amb residus

Diferents investigadors van compartir els últims desenvolupaments en els que els residus plàstics poden ajudar a crear un formigó més lleuger, fabricar travesses per les vies de ferrocarril, o emprar en aplicacions més complexes com ventiladors per a ordinadors de sobretaula, escuradents per al mercat oriental i components reciclats per a vehicles nous.

Un dels objectius de Identiplast és promoure idees que s'apropin a Europa al 'abocador zero'

Per Jan-Erik Johansson, director del programa d'eficiència de recursos de PlasticsEurope, "IdentiPlast Londres ha aconseguit el seu objectiu, que consistia a reunir els millors experts de la UE per compartir les millors pràctiques i aprendre sobre les innovacions més recents en el reciclatge i la recuperació dels residus plàstics. Esperem que els participants apliquin alguna de les idees que han sorgit durant el congrés i que permetran seguir avançant cap a l'objectiu d'acostar a Europa al 'Abocador Zero ".

Sobre PlasticsEurope

PlasticsEurope és una associació d'empreses europees de la indústria dels plàstics que representa més d'un centenar de signatures. Segons l'entitat, aquestes empreses produeixen més del 90% dels polímers a la Unió Europea, a més de Noruega, Suïssa, Croàcia i Turquia. L'associació té com a finalitat principal informar sobre la indústria dels polímers i promocionar una contribució positiva dels plàstics en la societat. Té seus a Brussel·les, Frankfurt, Londres, Milà i París.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainMatelec - IFEMAAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis