Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El prototipo Low3 gana el Premio de Arquitectura Solar Decathlon Europe 2010

El prototip Low3 guanya el Premi d'Arquitectura Solar Decathlon Europe 2010

10/09/2010

10 setembre 2010

La casa solar Low3, desenvolupada per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) en col·laboració amb Rehau Espanya , ha aconseguit el primer premi en la prova d'arquitectura del concurs internacional Solar Decathlon Europe 2010, celebrat aquest mes de juny a Madrid.

Low3 és un acrònim de Low energy + Low impact + Low cost (baixa energia, baix impacte i baix cost). L'acrònim dóna nom a un prototip especialment concebut per a ser més que un habitatge energèticament autosuficient. El seu disseny es fonamenta en un exhaustiu anàlisi del cicle de vida dels seus materials i components, en una optimització del seu procés de construcció i en un concepte adaptable als canvis d'utilització. A més, la seva construcció a base de sistemes modulars i flexibles prefabricats facilita la transformació, ampliació i reorganització de l'espai per adaptar-se a les necessitats canviants dels seus ocupants.

El prototip ha estat construït amb materials sostenibles de baix cost, locals i Renovables, que es caracteritzen per la seva senzillesa i eficàcia. Rehau Espanya ha contribuït al desenvolupament d'aquest projecte amb el subministrament d'un sistema solar tèrmic integrat a la façana, que produeix aigua calenta sanitària. També ha col·laborat amb la integració de la canonada PE-Xa per a aigua calenta i freda sanitària, així com amb la incorporació d'un sistema de panells de sostre radiant per lanclimatización de l'habitatge.

Tots aquests factors han estat decisius a l'hora de convertir el projecte Low3 en un concepte innovador d'habitatge bioclimàtic que ha merescut la màxima puntuació en la prova d'arquitectura del certamen europeu.

En aquest premi el jurat ha valorat per sobre de tot la qualitat del disseny arquitectònic de la casa, la seva coherència, la flexibilitat dels seus espais, l'aplicació d'estratègies bioclimàtiques i la integració dels sistemes tecnològics. A més, LOW3 ha estat elogiat per l'arquitecte australià Glenn Murcutt (premi Pritzker 2002).

El prototip Low3
El prototip Low3.

Empreses o entitats relacionades

Industrias Rehau, S.A. - Sede Central

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis