Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Rautitan, la nueva generación en instalaciones de agua sanitaria y calefacción
Rehau presenta a Espanya el seu sistema de tubs multicapa, 'fitting' i casquets corredizos

Rautitan, la nova generació en instal·lacions d'aigua sanitària i calefacció

Laia Banús09/07/2010

9 juliol 2010

Rehau convocar els mitjans especialitzats a les seves instal·lacions de Gavà (Barcelona) per a la posada de llarg a Espanya de Rautitan, el nou sistema de la marca bavaresa per a instal·lacions de calefacció i aigua sanitària. Amb la introducció de Rautitan a Espanya, Rehau pretén repetir l'èxit que aquest sistema ha tingut en la resta d'Europa.

Ferran Agúndez i Joan Cubedo, director i cap de producte respectivament de l'àrea de negoci Tècnica d'Edificació Espanya i Portugal de Rehau, van ser els encarregats de presentar la sessió, que va comptar amb la presència de premsa especialitzada, i de Josep Ribera, gerent de Ferca , Federació Catalana d'Associacions Territorials d'Empresaris instal·ladors d'electricitat, fontaneria, Climatització i AFINS de Catalunya.

Com va recordar Agúndez en la seva presentació, fent-se ressò del que diu Rainer Schulz, COO del Grup Rehau a l'editorial del darrer número de la seva revista Insight, "les innovacions són el motor del nostre èxit" i Rautitan és una bona prova d'això.

Ferran Agúndez, director de l'àrea de negoci Tècnica d'Edificació Espanya i Portugal de Rehau
Ferran Agúndez, director de l'àrea de negoci Tècnica d'Edificació Espanya i Portugal de Rehau.

El poder de la multicapa

Rautitan és un sistema nou en conjunt, encara que les seves característiques "no són noves de forma individual", com va aclarir Ferran Agúndez. El sistema de casquet escorredor, la connexió polimèrica, les canonades que suporten pressions superiors per sobre dels 6 bars ... "Tot això ja existia en el mercat. La singularitat d'aquest projecte, d'aquesta nova generació de producte, és que en un sol sistema s'uneixen totes aquestes característiques. I això és el que el fa singular i atractiu per a les empreses instal que puguin avaluar i veure l'interès que pot suposar per a les seves instal·lacions ", va afirmar el director àrea de negoci Tècnica d'Edificació Espanya i Portugal de Rehau. Tota la gamma Rautitan està dissenyada per suportar pressions de 10 bars i compta amb una vida útil de 50 anys i 10 anys de garantia.

Segons el tipus d'instal lació, és possible seleccionar entre els tubs Rutitan Stabile, His i Pink.

Rautitan stabilo és un tub multicapa de metall i polímer caracteritzat per un tub intern de polietilè reticulat (PE-Xa), classe A, "la classificació més alta d'aquest material, que li dóna unes característiques mecàniques excel·lents", va matisar Joan Cubedo, cap de producte de l'àrea de negoci Tècnica d'Edificació de Rehau. El tub és autoportant i resistent a la pressió. La següent capa és d'alumini amb recobriment extern de polietilè. Aquesta estructura a diverses capes garanteix una excepcional estabilitat i una òptima relació tub intern / alumini que comporta un risc mínim d'aixafament.

Per la seva banda, Rautitan His està realitzat en polietilè reticulat per peròxid (PE-Xa) i és ideal per instal·lacions d'aigua. Finalment, Rautitan pink és un tub fabricat en polietilè reticulat per peròxid (PE-Xa) amb recobriment de barrera contra l'oxigen, perfecte per a les instal·lacions de calefacció.

A les característiques dels materials se li ha de sumar la tècnica d'unió Rautitan PX, que li dóna major fiabilitat i seguretat. La perfecta estanquitat del sistema elimina qualsevol possibilitat de pèrdues, mentre que l'estructura del 'fitting' i del casquet escorredor exclou qualsevol possibilitat d'error de muntatge. "El tema clau és la unió, polimèrica, per casquet corredís, que li atorga característiques com la fiabilitat, altes prestacions i seguretat, que se les atorga el mateix producte, el mateix material i la pròpia unió", va afirmar Cubedo.

Gamma Rutitan, amb els tubs Stabile, His i Pink, casquets corredissos i 'fitting'
Gamma Rutitan, amb els tubs Stabile, His i Pink, casquets corredissos i 'fitting'.

Els casquets corredizos Rautitan PX estan fabricats amb PVDF (fluorur de polivinilideno) mentre que els fittings són de PPSU (polifenilsulfona) un material completament atòxic que no altera les característiques de l'aigua potable. En ambdós casos es tracta de materials d'alta qualitat i que ja han demostrat les seves excel·lents qualitats en la fabricació d'avions i productes clínics. Es caracteritzen per la seva elevada resiliència així com per la seva resistència als productes químics ia l'envelliment per calor. Resulta especialment avantatjosa seva lleugeresa així com el fet que puguin emprar de manera segura fins i tot amb temperatures extremes de fins a -10 º C.

Malgrat el seu pes reduït, els 'fittings' Rautitan PX són molt robustos i resistents. La seva gran diàmetre interior li atorga unes propietats hidràuliques excel·lents. I gràcies al material en què estan realitzats, el PPSU, no forma incrustacions ni la corrosió típica dels metalls i és completament higiènic, per la qual cosa resulta el fitting ideal per a les conduccions d'aigua sanitària.

Muntatge fàcil però segur

"Hem unit tots els tubs perquè es puguin utilitzar amb la mateixa unió", va comentar Joan Cubedo, que va demostrar, amb l'ajuda d'alguns dels assistents, el fàcil que resulta muntar el sistema Rautitan. Els casquets corredizos permeten realitzar la unió per ambdós costats, gràcies al material amb què estan fabricats. A més, per la seva elasticitat només cal exercir una petita força de pressió per a muntar-los. "Fins ara, els casquets de llautó presentaven el handicap de com més gran era el diàmetre, major i més pesada havia de ser l'eina", va afirmar Cubero. Però al realitzar-lo en polímer, es pot realitzar el muntatge fins diàmetres de 40 centímetres amb la mateixa eina, la Rautool A-light.

El procés és tan fàcil com tallar el tub, inserir el casquet en qualsevol posició, eixamplar un parell de vegades el tub per a inserir la unió, que es posa amb l'eina A-light, i tensar.

El resultat és una unió que proporciona una transició perfecta de l'aigua, sense obstacles que impedeixin el seu pas, minimitzant així les pèrdues de càrregues d'aigua. A més, el polímer, en ser un material atòxic, proporciona la màxima salubritat, sense perill de migració ni de plom, ni cinc, ni cap altre metall. "És un sistema que aporta unes característiques molt interessants, sobretot tenint en compte que estem parlant d'instal • lacions que van ocultes, moltes vegades inaccessibles, que existeixen però que ningú les veu, però que precisament per això hem de tenir una total seguretat en unes instal·lacions ", va comentar Ferran Agúndez, que va afegir:" Sabem que s'estan preparant normatives més estrictes pel que fa a la salubritat a les instal·lacions d'aigua sanitària, i per tant pensem que aquest sistema pot donar un impuls important en aquest nínxol de mercat ".

Joan Cubedo va fer una demostració de la facilitat de muntatge del sistema ajudat per una de les assistents a la presentació...
Joan Cubedo va fer una demostració de la facilitat de muntatge del sistema ajudat per una de les assistents a la presentació.

Empreses o entitats relacionades

Industrias Rehau, S.A. - Sede Central

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Matelec - IFEMA27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainAsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis