Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Mondi presenta la primera bolsa industrial de papel y plástico biodegradable del mundo
La nova borsa es presenta amb l'enginyós eslògan 'Terra Bag - Bag to Nature!'

Mondi presenta la primera borsa industrial de paper i plàstic biodegradable del món

Redacció Interempreses12/05/2010
Els assumptes mediambientals cada vegada preocupen més. Pel que fa als residus, la UE ha publicat una directiva per reduir l'abocament de deixalles i els seus efectes nocius en el medi ambient. Aquest concepte s'està aplicant a tot Europa a favor de la prevenció, la reutilització i el reciclatge i compostatge en la gestió de residus. I és en aquest context en el qual Mondi Bag Industrial Bags ha dissenyat la primera borsa industrial biodegradable del món: Terra Bag. Una innovació que amplia la gamma Green Range de Mondi, de productes de paper i embalatge optimitzats per estalviar recursos naturals i reduir les deixalles.

"Donat el seu impacte mediambiental mínim, Terra Bag encaixa a la perfecció en els esforços de compra verda i el compromís del desenvolupament sostenible dels nostres clients-aclareix Claudi Fedalto, director de vendes i màrqueting de Mondi Industrial Bags-. Amb Terra Bag compostable, l'embalatge es converteix en valuós humus: una forma ideal de gestionar els propis residus ".

Imagen

Col·laboració intensa amb clients i proveïdors

Terra Bag s'ha concebut en propera col·laboració amb el productor de ciment francès Ciments Calci (Italcementi Group), el extrusor de pel lícula plàstica Barbier i el productor de cereals Limagrain, client de Mondi. "En Ciments Calci, desenvolupament sostenible i innovació no són únicament bones intencions, explica David Guglielmetti, director de Màrqueting en Ciments Calci. Vivim aquest compromís i no ens conformem amb complir els requisits legals: volem fer més. Amb aquest projecte oferim una solució de gestió de residus factible per a zones d'obres i garantim la implicació de distribuïdors i constructors des del començament. En Mondi, el nostre proveïdor d'embalatges, hem trobat un soci preparat per invertir en desenvolupament de producte a llarg termini i amb els coneixements sobre embalatge necessaris ".

Desintegració
Desintegració.

Des del llançament del projecte el 2007, tots els socis han contribuït al desenvolupament reeixit de la borsa biodegradable. L'experiència de Mondi ha resultat en una solució que compleix les especificacions de Ciments Calci quant a velocitat d'ompliment i resistència de la borsa. El procés de certificació de sis mesos va ser supervisat pels enginyers d'aplicació de Mondi, que van aconseguir l'etiqueta OK compost per compostatge industrial-que confirma el compliment de la norma EN 13432 - concedida per l'organització belga independent AIB Vinçotte.

Una bossa de paper protegida per una pel·lícula biodegradable

La pel·lícula biodegradable utilitzada per a Terra Bag s'elabora amb blat de moro i, amb el paper d'embalatge, també de recursos renovables i biodegradable, complementa a la perfecció aquesta solució d'embalatge industrial sostenible. Un cop rebutjada, la borsa triga unes 12 setmanes en compostar per complet en una planta de compostatge industrial. Durant aquest procés, la borsa es descompon per microorganismes fins a esdevenir humus apte per a agricultura i jardineria.

Cicle de vida
Cicle de vida.

Gestió de residus intel ligent

Satisfent la directiva europea de gestió de residus, Terra Bag es transforma en valuós humus a través d'un procés de compostatge industrial, i es reutilitza per a enriquir la terra. Per aprofitar al complet aquest cicle, Terra Bag ha d'integrar en el sistema de gestió de residus biodegradables ja en vigor en nombrosos països. Si cal establir un sistema específic en l'obra, es calcula que el seu cost és aproximadament la meitat del cost d'eliminació de residus sense discriminació. Terra Bag és fàcil de reconèixer com compostable, gràcies al seu clar etiquetatge.

Impacte mediambiental mínim

L'ús de matèries primeres renovables en la producció de paper i bioplàstics ajuda a reduir l'esgotament de recursos no renovables, així com les deixalles i la contaminació mediambiental. L'anàlisi de cicle de vida dels bioplàstics mostra que emeten fins a un 20% menys de CO 2 que els polímers de petroli si s'eliminen correctament en plantes de compostatge industrial.

Optimitzada per a les necessitats d'ompliment

En comparació amb les bosses de paper convencionals, Terra Bag augmenta la vida mitja del producte que conté, gràcies a la protecció contra la humitat que proporciona la seva biopelícula. La borsa ha estat optimitzada mitjançant diverses proves dutes a terme pels enginyers d'aplicació del Bag Application Centre (BAC) i directament a les instal·lacions dels clients. Aquesta borsa no limita la velocitat d'ompliment habitual, de manera que no cal modificar la velocitat de les omplidores. A més, aquesta solució redueix l'impacte mediambiental de l'embalatge de producte.

Plecs
Plecs.

Compostabilitat i biodegradabilitat confirmades

Terra Bag ha estat certificada segons la norma EN 13432, que regula els següents aspectes:

  • Biodegradabilitat: en un ambient controlat (humitat, oxigen, temperatura, producció de CO 2), almenys el 90% del material orgànic s'ha de convertir en CO 2 en el curs de 6 mesos. Els components no biodegradables no han d'excedir l'1% per separat i el 5% en total (tinta, cola).
  • Desintegració: després de 12 setmanes de compostatge i el consegüent cribratge en un sedàs de 2 mm, no ha de quedar més del 10% de residu de la massa original.
  • Compostabilitat: prova pràctica de compostabilitat en una planta de compostatge industrial. No es permet influència negativa en el procés de compostatge.
  • Ecotoxicitat: aplicació del compost: examen de l'efecte del compost resultant en el creixement vegetal (prova agronòmica), prova d'ecotoxicitat.
En color marró
En color marró.

Mondi Industrial Bags ha dissenyat la primera borsa industrial biodegradable del món, amb protecció contra la humitat i certificat de compostabilitat: Terra Bag consisteix en una bossa de paper (d'una o diverses capes) amb una pel·lícula biodegradable de protecció. La borsa és completament biodegradable i està optimitzada per al compostatge industrial. Terra Bag està certificada segons l'estàndard europeu harmonitzat EN 13432, que especifica els "Requisits per a determinar la biodegradabilitat i compostabilitat d'un embalatge". Una forma revolucionària de gestionar sosteniblement els residus de les bosses industrials.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Rebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Construtec - IFEMA (5-8 noviembre 2024)PiscinaSpainAsefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis