Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Edificios de mínima huella ecológica en el siglo XXI
El I Congrés d'Arquitectura Sostenible a Valladolid aconsegueix reunir més de 300 congressistes

Edificis de mínima petjada ecològica al segle XXI

Redacció Interempreses01/12/2009

1 desembre 2009

El nombre de congressistes en la primera edició del Congrés d'Arquitectura Sostenible , celebrat a la Fira de Valladolid durant els dies 12 i 13 de novembre, va superar els 300 i entre ells figurar arquitectes de prestigi internacional que van abordar en les seves intervencions qüestions de transcendental importància en l'àmbit de la sostenibilitat.

A Valladolid es van donar cita arquitectes d'Argentina, Alemanya, Gran Bretanya, Bèlgica, Xile, Colòmbia, Equador, Veneçuela, França, Dinamarca, Guatemala, Mèxic, Perú, Portugal i Japó, entre d'altres.

L'organització del congrés va anar a càrrec de la Fira de Valladolid en col·laboració amb la Junta de Castella i Lleó, a través de les Conselleries de Foment i Medi Ambient, i els dos Col·legis Oficials d'Arquitectes de la regió.

Vista general del I Congrés d'Arquitectura Sostenible a Valladolid
Vista general del I Congrés d'Arquitectura Sostenible a Valladolid.

En la clausura d'aquesta trobada, el director de Relacions Institucionals de la Fira de Valladolid, Juan Useros, després d'agrair als participants la seva presència, va anunciar: "Seguirem treballant en la línia iniciada amb aquest congrés, millorant els aspectes que siguin necessaris per aconseguir que la segona edició sigui encara millor ".

Com a objectiu general del congrés s'havia plantejat la reflexió i proposta de models urbans i arquitectònics sostenibles, de manera que permetin assolir la sostenibilitat de l'edificació en el segle XXI mitjançant la formulació de propostes de ciutat i edificis de zero emissions de CO 2, en una primera fase, i de zero impacte ambiental com a objectiu irrenunciable per al futur.

17 empreses van assistir com a expositors en aquest congrés
17 empreses van assistir com a expositors en aquest congrés.

Dinou ponents internacionals van intervenir en les sessions plenàries i blocs temàtics en els quals es va estructurar el contingut de la trobada, mostrant les diferents facetes relacionades amb l'arquitectura sostenible. El nombre de ponències rebudes rondar el centenar entre comunicacions orals i escrites.

Dinou ponents internacionals van intervenir en les sessions plenàries i blocs temàtics
Dinou ponents internacionals van intervenir en les sessions plenàries i blocs temàtics.
Com a objectiu general del congrés s'havia plantejat la reflexió i proposta de models urbans i arquitectònics sostenibles

Importants empreses dedicades a la fabricació de materials utilitzats en arquitectura sostenible patrocinar aquesta primera edició del congrés, en què també van col·laborar institucions com la Fundació Laboral de la Construcció, l'Institut de la Construcció de Castella i Lleó, l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de valladolid, els ja esmentats col·legis professionals d'arquitectes i el col·lectiu Arquitectes per la Sostenibilitat (AXS).

Les companyies patrocinadores van Actiu, Ascensors Zener, Rockwool, Junkers, Isover i Knauf Insolation. A més, altres 17 empreses van assistir com a expositors en aquest congrés.

L'arquitecte japonès Shigeru Ban va pronunciar la conferència inaugural, en què va parlar sobre 'Projectes i activitats humanitàries'. Al llarg de la seva carrera professional Shigeru Ban ha desenvolupat projectes com els habitatges de paper que va construir a la ciutat japonesa de Kobe després del terratrèmol de 1995 que va destruir la ciutat, el temple de Takatori o el pavelló japonès a l'Expo 2000 de Hannover, en el qual es van utilitzar materials que van permetre reciclar l'edifici un cop finalitzada l'exposició (fusta, cartró, paper, etc.).

Salvador Rueda, director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, durant la seva ponència
Salvador Rueda, director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, durant la seva ponència.

A continuació va intervenir Niclas Svenningsen, responsable del programa Nacions Unides Sostenible (Sun), en concret sobre la 'Iniciativa d'edificis i construcció sostenible'. Sun és un projecte posat en marxa per "transformar tot el sistema de Nacions Unides cap a la neutralitat climàtica en els pròxims anys".

El director de l'Agència d'Ecologia Urbana de Barcelona, Salvador Rueda, va centrar la seva conferència al voltant dels 'Instruments d'intervenció ecològica a la ciutat'. Roda és llicenciat en Ciències Biològiques i en Psicologia, diplomat en Enginyeria Ambiental i en Enginyeria Energètica, a més d'autor d'articles cientificotècnics i de divulgació sobre medi ambient urbà.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis