Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El sector en cifras

El sector en xifres

Font: Federació Espanyola de la Pedra Natural (FDP)26/08/2009

26 agost 2009

Segons les dades que s'estimen del sector el 2008, s'aprecia una reducció del 8% del teixit empresarial del sector, mentre que el nombre de treballadors s'ha vist reduït en gairebé un 18%.

Total empreses el 2008
Total empreses el 2008.
Distribució de les empreses el 2008
Distribució de les empreses el 2008.
Total treballadors el 2008
Total treballadors el 2008.
Distribució dels treballadors en 2008
Distribució dels treballadors en 2008.
Entre gener i juny d'aquest any l'extracció i la producció es van reduir en un 50%
Entre gener i juny d'aquest any l'extracció i la producció es van reduir en un 50%.

Evolució en la producció de pedra natural

Taula d'evolució de la producció de pedra natural
Taula d'evolució de la producció de pedra natural.

Les dades de la taula d'evolució de la producció de pedra natural mostren com la producció de pedra ornamental a Espanya ha experimentat un fort creixement des de l'any 2003, situant-se en més de 6 milions de tones dels tres materials previstos, especialment en el marbre i en el granit. Els anys 2005 i 2006 van ser de creixement equilibrat de la producció, i el 2007 es va produir un lleuger descens, que el 2008 es va convertir en una baixada considerable que es xifra en 6.083,80 milions de tones.

Producció total
Producció total.
Pel que fa al valor de la producció, es va produir també una baixada en el total del valor en 2008, situant-se en els 2.503 milions d'euros enfront dels 3.202,39 d'un any abans.

La situació actual

Situació del sector entre gener i juny de 2009
Situació del sector entre gener i juny de 2009.

El quadre de situació del sector de gener a juny de 2009 encara dóna una situació més acusada de la crisi, ja que l'extracció i la producció es van reduir en un 50%, cosa que ha suposat una pèrdua del 30% dels llocs de treball directes del sector , i una pèrdua similar en els llocs de treball indirectes units a aquesta indústria.

Dades d'extracció

Extracció total
Extracció total.

En relació a les dades d'extracció, s'estima que el sector de la pedra natural en brut, es van produir, al llarg del 2008, un total de 6.083,80 milers de tones, és a dir, un 25,97% menys que en 2007, aconseguint-les 8.218,70 milers de tones de material en brut.

Extracció per sectors
Extracció per sectors.
Representació sectorial de l'extracció
Representació sectorial de l'extracció.
Del total de l'extracció, s'estima que 4.316,35 milers de tones representen el marbre i 1.142,45 milers de tones va suposar l'extracció de granit el 2008, és a dir, prop d'un 39% menys que en l'exercici anterior en el cas del granit i prop d'un 20% en el cas del marbre. Quant a la seva representativitat en el conjunt del sector de la pedra natural, la major part del que s'extreu a Espanya és marbre, és a dir, aquest tipus de pedra representa el 66% de tota la pedra natural que s'extreu, el 23 % és granit i un 11% de pissarra.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

AsefaveFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)PiscinaSpainMatelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis