Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Pasos para la descontaminación del fibrocemento
Ibèrica de Desamiantat realitza el Pla de Treball d'Amiant per complir amb el Decret 396/2006

Passos per a la descontaminació del fibrociment

Redacció Interempreses22/06/2009

22 juny 2009

L'objecte del Pla de Treball de Amiant redactat pel tècnic de seguretat en riscos laborals i especialitzat en higiene industrial, Juan Massagué Camins, i realitzat per Ibèrica de Desamiantat , és el compliment i l'aplicació del Reial Decret 396/2006 en el desmuntatge de plaques, canalons i baixants per a la seva demolició, amb l'oportuna aprovació dels Serveis Territorials de Treball i Indústria de Barcelona.
L'asbest o amiant són unes fibres minerals naturals aïllants, electrotèrmics, forts i flexibles alhora, persistent als productes àcids i químics de baix cost i còmode de treballar, molt utilitzats per a materials com el fibrociment. La inhalació d'amiant pot produir greus malalties respiratòries i bronquials com càncer de pulmó, asbestosi, etc. Per aquest motiu, Ibèrica de Desamiantat realitza un pla de treball per no perjudicar la salut dels treballadors en mantenir contacte amb aquest material.

El tipus de material a tractar és l'amiant no friable en forma de plaques, canalons i baixants de fibrociment amb contingut de crisòtil (2001-29-5 del Cas) del 35% d'amiant en les quantitats següents:

- 57.333 m² de plaques de fibrociment ancorada amb ganxo metàl·lic.

- 569 ml de canalons de fibrociment.

- 429 ml de baixants de fibrociment amb brida metàl·lica.

- 327 ml de cantonera de fibrociment.

Abans del desamiantat
Abans del desamiantat.

Procediment

Abans d'iniciar els treballs es laran les unitats de descontaminació i s'arreplegarà tant els epi's com tot el material de seguretat si el treball ho requereix, com xarxes, guarniments i màscares, tant de sobre pressió com PP3, i es comprovarà el correcte funcionament de tot el material i equips recollits i es senyalitzaran i delimitaran les zones de treball amb elements com cintes de senyalització i cartells de mida i lletra que siguin visibles des de qualsevol punt.

Els cartells portaran impresa la següent llegenda: "Perill d'inhalació d'amiant. No romandre en aquesta zona si el treball ho requereix. Prohibit fumar i menjar. "

A més, es col·locaran senyals que indiquin l'obligatorietat d'utilitzar protecció respiratòria als que romanguin dins de la zona delimitada, així com senyals de "Prohibit el pas a persones no autoritzades". Durant els treballs queda totalment prohibida la permanència de qualsevol persona que no estigui la relacionada amb aquest pla, a l'àrea delimitada de treball, en compliment del RD 485/1997 sobre disposicions mínimes en matèria de senyalització en el perímetre de treball delimitat.

Abans del desamiantat
Abans del desamiantat.

Control dels treballadors de l'obra

Es comprovarà que els treballadors que han d'intervenir en aquest projecte hagin passat les revisions mèdiques específiques de treball en amiant i la formació en prevenció de riscos laborals i específics de l'amiant. Abans de l'inici dels treballs es realitzarà una inspecció ocular pel tècnic de l'empresa tant d'àrees a descontaminar de fibrociment com de tota la zona de treball.

Els treballadors amb els episodis's adequats per al desamiantat
Els treballadors amb els episodis's adequats per al desamiantat.

Metodologia en l'execució del treball

Abans d'iniciar el treball es recolliran els trossos de fibrociment que hi hagi per el solar i es encapsulada en big-bags prèvia imprimació.

Abans d'iniciar qualsevol operació de desmuntatge es ruixaran els baixants i canalons de fibrociment amb Sika Latex, compost d'una emulsió de copolímers que amb la seva acció de fixat evita la dispersió de les partícules a l'aire durant els treballs de desmuntatge.

Si per qualsevol circumstància es produís el trencament o caiguda d'alguna placa o element de fibrociment, primer es aspergirà amb SIKA làtex, la zona de l'impacte, recollint a mà tots els trossos i posant-los en un big-bag, el qual serà posteriorment segellat.

La humectació es realitzarà amb equips de polvorització apropiats, utilitzant pressions baixes per evitar la dispersió de fibres.

Tots els elements de fibrociment un cop desmuntats es col·locaran en palets i s'embolicaran amb polietilè precintant i posant una caràtula indicant el contingut de material d'amiant contaminat, igual que amb les canonades de fibrociment.

Després del desamiantat
Després del desamiantat.

Mesures de protecció i seguretat

Tots els operaris amb risc d'amiant utilitzaran bussos sol ús confeccionats amb un teixit transpirable dissenyats per a la protecció contra esquitxades i pols perillosos (amiant). Han de ser del tipus 5-6, categoria III, d'acord amb la legislació Europea CE 0120.

Utilitzaran botes de seguretat amb sola i puntera d'acer i són antiestàtics. També s'utilitzaran guants de serratge boví. Tant les botes com els guants s'han de rentar i es guardaran al vestidor brut i en taquilles individuals.

S'utilitzaran màscares de silicona Sundström SR 100. Estan dotades de filtres i prefiltres FPP3 un sol ús. L'ús de la màscara està limitat a 4 hores per jornada. La roba de treball i complements seran d'ús obligat durant tot el temps que romangui en les zones amb possible risc d'amiant.

Tots els elements sol ús seran dipositats en els contenidors (dotats de bosses) que es troben instal·lats a la sala bruta. Diàriament es substituiran les bosses per altres de noves, o fins i tot amb més freqüència si fos necessari. Aquestes bosses seran considerades com a residus d'amiant i tindran el mateix tractament.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasRebuild Rehabilita - Nebext27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)AsefaveCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Matelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis