Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Construmat celebra su 30º aniversario en el recinto Gran Via
El Saló Internacional de la Construcció reedita Casa Barcelona, els Premis Construmat i diverses jornades tècniques

Construmat celebra el seu 30 aniversari al recinte Gran Via

Redacció Interempreses05/03/2009

5 març 2009

El Saló Internacional de la Construcció, Construmat, es convertirà de nou, el proper mes d'abril, en una gran mostra de la construcció, tot i la crisi econòmica que afecta especialment al sector. El recinte de Gran Via de Fira de Barcelona concentrarà tota l'oferta expositiva d'un saló que fa 30 anys convertit en el primer certamen espanyol i un dels tres més importants d'Europa de la seva especialitat.

Una de les principals novetats de Construmat 2009, que se celebrarà del 20 al 25 d'abril, és la concentració, tant de l'oferta expositiva com de les jornades tècniques, en un únic recinte. La posada en marxa de dos nous salons independents, Instalmat el 2008 i del Bany, el 2010, les propostes estaven integrades a Construmat, permet disposar d'una important superfície expositiva al recinte de Gran Via. Així mateix, l'actual conjuntura econòmica influirà, sens dubte, en el nombre final d'expositors. En qualsevol cas, la celebració de Construmat en un únic recinte satisfà una vella aspiració de moltes empreses expositores i visitants.

Malgrat les dificultats derivades de la crisi econòmica i les que són específiques del sector, el saló tornarà a ser, una vegada més, el gran aparador de la construcció espanyola i el fòrum de debat i reflexió al voltant del sector i l'arquitectura contemporània de Espanya.

"Volem que Construmat sigui una eina que contribueixi a dinamitzar el sector i l'ajudi a superar la situació en què es troba", assenyala el nou president del comitè organitzador, Josep Miarnau Montserrat, vicepresident i conseller delegat de Grup Comsa.

La celebració de Construmat en un únic recinte satisfà una vella aspiració de moltes empreses expositores i visitants
La celebració de Construmat en un únic recinte satisfà una vella aspiració de moltes empreses expositores i visitants.

Aparador i fòrum de debat

A més d'una important oferta de productes i serveis relacionats amb la construcció, Construmat es convertirà de nou en el gran centre d'exposició i debat de noves iniciatives. En aquest sentit, destaca la cinquena edició del projecte Casa Barcelona en què quatre arquitectes de prestigi internacional mostraran les seves propostes d'habitatge innovadora, social i sostenible.

D'altra banda, l'espai Construcció Sostenible, que fomentarà l'ús de materials més respectuosos amb el medi ambient, el extens programa de jornades tècniques, amb especial incidència en la prevenció dels accidents laborals o els premis Construmat a la innovació tecnològica, entre d'altres , completen l'oferta de Construmat 2009.

A més d'una important oferta de productes i serveis relacionats amb la construcció, Construmat es convertirà de nou en el gran centre d'exposició i debat de noves iniciatives

Construcció Sostenible i Casa Barcelona

Després de l'èxit de 2007, l'espai Construcció Sostenible tornarà a sorprendre amb la presència d'originals propostes. Amb el projecte Green Box i l'activa participació del Departament d'Habitatge i Medi Ambient de la Generalitat de Catalunya. Exposarà l'oferta d'empreses que promouen la sostenibilitat, mostrarà productes i sistemes vinculats a les energies renovables i acollirà jornades tècniques amb ponents nacionals i internacionals.

A Casa Barcelona, sota la direcció tècnica de l'arquitecte Ignacio Paricio, els alemanys Sauerbruch Hutton, els catalans Carme Pinós i Xavier Claramunt i el madrileny Andrés Escac es presentaran, en un mòdul de dos pisos i 300 metres quadrats, les seves propostes d'habitatge social, innovadora i sostenible. El 2009, Casa Barcelona es fusiona amb el projecte ATPM per oferir solucions imaginatives i, alhora, realistes al problema de l'habitatge. Aquest treball es podrà visitar durant el saló.

Fitec, universitats i centres de recerca

L'oferta tecnològica de les principals universitats i centres de recerca especialitzats en medi ambient tindrà el seu propi espai en el saló Construmat 2009 (pavelló 1, estand D - 474).

La Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI) mostrarà a través de la Fira de Tecnologies (Fitec) tota aquesta oferta amb l'objectiu de potenciar acords comercials i de col·laboració entre centres de recerca i empreses. Per això s'ha dissenyat un estand amb diferents espais:

  • Zona d'exposició amb punts d'informació de centres i grups de recerca especialitzats en el sector.
  • Aula Fitec on es presentaran projectes i es mostrarà la capacitat de diferents grups i investigadors.
  • Tallers sobre vigilància tecnològica, propietat intel lectual, finançament de R + D + I i certificació.
  • Zona de Reunió per mantenir trobades universitat - empresa.

Premis Construmat

Un any més, Construmat ha convocat els seus premis dedicats a la innovació en la construcció. El 2009 aquests premis arriben a la seva tretzena edició i es divideixen en tres categories: Edificació, Enginyeria Civil i Producte per a la construcció.

En les dues primeres categories, poden optar totes les obres de nova planta o d'intervenció en obres ja existents, finalitzades a Espanya entre gener de 2007 i desembre de 2008. Pel que fa al premi 'Producte per a la construcció', poden optar-hi processos o productes exposats a Construmat que es presentin a aquesta convocatòria i que corresponguin a: processos constructius, productes per a estructures i tancaments (fonaments, contenció, estructures, tancaments i proteccions , i separacions), i productes per a aïllaments i revestiments (aïllament, impermeabilitación, revestiment i pavimentació), i instal·lacions (domòtica i comunicacions, sanejament, il luminació, climatització, gestió i control, protecció, transport i equipament).

El lliurament dels Premis Construmat tindrà lloc el 20 d'abril al pavelló 4 del recinte de Gran Via de Fira de Barcelona.

Malgrat les dificultats derivades de la crisi econòmica, el saló tornarà a ser, una vegada més, el gran aparador de la construcció...
Malgrat les dificultats derivades de la crisi econòmica, el saló tornarà a ser, una vegada més, el gran aparador de la construcció.

Jornades tècniques

Construmat 2009 comptarà de nou amb un programa de jornades tècniques que comptarà amb experts de tots els àmbits i que inclourà congressos, conferències i seminaris.

En el marc de Construcció Sostenible, la Universitat Politècnica de Madrid i l'Associació Espanyola de Normalització (Aenor) organitzen unes jornades amb ponents espanyols i internacionals com el president del Centre Europeu de Normalització, el finlandès Ari Illömaki, o el francès Bruno Ziegler, especialista en mètodes de càlcul.

Atès que la sinistralitat laboral és un dels principals problemes de la construcció espanyola, Construmat vol proposar solucions i, amb la col·laboració de l'Institut Gaudí de la Construcció, ha organitzat unes jornades sobre seguretat.

Finalment, se celebrarà una jornada del Col·legi d'Enginyers Industrials destinada a professionals de la construcció i on es presentaran les guies 'Ventilació i protecció contra incendis en aparcaments', 'Tramitació i elaboració de projectes de construcció' i 'Edificis d'oficines eficients: criteris de disseny '.

Jornada tècnica sobre 'L'acer galvanitzat en la construcció'

ATEG, l' Associació Espanyola de Galvanització , organitza en el marc de Construmat aquesta jornada tècnica, dirigida als tècnics i professionals de l'enginyeria, l'arquitectura i la construcció que desitgin aprofundir en el coneixement de les característiques dels materials galvanitzats i en les tècniques correctes d'utilització dels mateixos, així com conèixer les seves aplicacions en l'edificació, les obres públiques, els equipaments urbans i la indústria en general.

En l'acte, que tindrà lloc el dimecres 22 d'abril, es tractaran temes com la 'protecció de l'acer mitjançant recobriments de zinc. El procés de galvanització en calent ';' Resistència a la corrosió i propietats de l'acer galvanitzat. Unions soldades i cargolades. Pintat de l'acer galvanitzat ';' Armadures galvanitzades per al formigó armat ', o' Exemples d'utilització de l'acer galvanitzat en l'edificació, les infraestructures i els serveis ', entre altres.

Amb 30 anys a l'esquena, Construmat s'ha convertit en el primer certamen espanyol i un dels tres més importants d'Europa de la seva especialitat...
Amb 30 anys a l'esquena, Construmat s'ha convertit en el primer certamen espanyol i un dels tres més importants d'Europa de la seva especialitat.
Jornada 'Els' plans Renove 'de finestres. L'eficiència energètica de la finestra 'de ASEFAVE

Davant la complicada situació financera actual, la rehabilitació de finestres apareix com l'opció més viable de compensar el descens de la construcció d'obra nova. Per això, ASEFAVE, Associació Espanyola de Fabricants de Façanes Lleugeres i Finestres pretén impulsar els 'Plans Renove' de finestres a totes les comunitats autònomes i organitza aquesta jornada tècnica en el marc del Saló Construmat, el divendres 24 d'abril.

En aquesta jornada es reuneix en una mateixa taula a tots els agents implicats en la posada en marxa, desenvolupament i execució d'aquests plans: l'Administració, que marca les línies d'estalvi i eficiència energètica i, al seu torn, defineix les actuacions globals de rehabilitació d'edificis i barris, l'experiència d'una agència autonòmica de l'energia que ja ha desenvolupat un 'Pla Renove' específic de finestres, amb els pros i contres que s'han trobat en la seva posada en acció, i finalment l'usuari i la informació que rep sobre aquests plans d'estalvi energètic, com pot accedir-hi i el seu grau de satisfacció si ha participat.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Rebuild Rehabilita - NebextCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)PiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMAAsefaveAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y Ventanas

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis