Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a El Barça estrena instalaciones Alco en la ciudad deportiva Joan Gamper
L'empresa ha construït noves dependències per a l'equip filial i la nova sala de premsa del complex

El Barça estrena instal·lacions Alco a la ciutat esportiva Joan Gamper

Redacció Interempreses24/02/2009

24 febrer 2009

Per fer lloc a la primera plantilla del FC Barcelona ha estat necessari construir unes noves dependències per a l'equip filial Barça Atlètic, fins ara 'inquilí titular' dels edificis principals, i que s'han traslladat a un nou centre, de 1.100 metres de superfície , el projecte i execució ha anat a càrrec de la divisió d'edificació modular de Alco , que també ha construït la nova sala de premsa del complex amb una superfície de 300 metres quadrats.

La primera plantilla del FC Barcelona ja s'ha traslladat a la que serà la seva nova casa a les instal·lacions de la ciutat esportiva Joan Gamper de la localitat barcelonina de Sant Joan Despí. El trasllat s'ha fet a petició del propi Pep Guardiola, que ja va treballar a la ciutat esportiva quan dirigia el Barça Atlètic durant la temporada passada.

El FCB ha deixat en mans de Alco la responsabilitat de dur a terme un projecte 'claus en mà' mitjançant el qual el club ha realitzat la "difícil" tasca d'un trasllat de tot un grup humà sense que això afecti a la seva rutina diària.

El nou edifici està format per 35 mòduls tipus A-1229, de dimensions i altura especial...
El nou edifici està format per 35 mòduls tipus A-1229, de dimensions i altura especial, que configuren un edifici totalment diàfan amb una alçada interior de 2,7 m.

Dependències del Barça Atlètic

El nou edifici serà la seu de Luis Enrique, la seva 'staff' tècnic i plantilla i està format per 35 mòduls tipus A-1229, de dimensions i altura especial, que configuren un edifici totalment diàfan amb una alçada interior de 2,7 metres. Aquest edifici modular Alco disposa de tots els serveis necessaris per al dia a dia del Barça B, ja que alberga els vestidors dels jugadors i entrenadors, despatxos d'entrenador i 'staff' tècnic, sala de fisioteràpia, magatzems de material, consultes mèdiques, menjador, ampli gimnàs, sala d'esmorzars, sala de visionat de vídeo, i diverses sales de reunions, amb el que poden entrenar-se amb totes les garanties i mitjans a l'abast d'un equip professional de futbol.

L'absència de pilars intermedis ha permès configurar la distribució interior a les necessitats exactes de cada àrea, eliminant les limitacions que els pilars imposen en aquests casos. A més, s'han utilitzat components de la màxima qualitat per aconseguir una sintonia tant d'acabats com de colors amb les instal·lacions existents, per a això s'ha emprat panell Silver Ral 9006 per al tancament exterior de l'edifici i fusteria lacada en el mateix color per a les divisions interiors.

Tots els equips de climatització s'han instal lat aprofitant el fals sostre, mantenint tots els conductes ocults, i concentrant les unitats evaporadors en quatre prestatgeries situades a la part posterior de l'edifici.

Sala de premsa

La nova sala de premsa del FC Barcelona reuneix totes les característiques que se li pot exigir a aquest tipus d'instal. Per a la seva construcció s'han ensamblat 12 mòduls A-1229, de 12,36 x 2,36 metres, que configuren un instal lació de 350 metres quadrats. Aquesta instal lació ha la mateixa sala destinada a les rodes de premsa, totalment diàfana, i amb capacitat per a cent periodistes. Al costat de la mateixa s'han habilitat tres sales annexes, una per al despatx del responsable de premsa del FC Barcelona, i dos més per a la celebració de reunions i / o entrevistes individualitzades als jugadors.

Així mateix, l'edifici compta amb tots els mitjans tècnics necessaris perquè puguin dur a terme la seva tasca informativa els representants de la premsa escrita i dels mitjans audiovisuals. Igual que l'edifici modular per al Barça Atlètic, els acabats exteriors es mimetitzen amb els dels edificis adjacents.

La sala de premsa compta amb tots els mitjans tècnics necessaris perquè puguin dur a terme la seva tasca informativa els representants de la premsa...
La sala de premsa compta amb tots els mitjans tècnics necessaris perquè puguin dur a terme la seva tasca informativa els representants de la premsa escrita i dels mitjans audiovisuals.

Els avantatges de l'edificació modular

Les instal·lacions inaugurades pel FC Barcelona són un exemple més de les possibilitats, qualitat i avantatges de l'edificació modular Alco. Entre aquestes avantatges destaca la rapidesa, amplitud, solidesa, mobilitat, sostenibilitat, flexibilitat, etc.

La primera és la més evident, ja que permet reduir el termini d'execució d'obra en un 75 per cent enfront de la construcció tradicional. Per exemple, per a les dues instal·lacions del Barça, tant a la recollida dels materials com el muntatge i acabat final s'ha realitzat en només 2 mesos. Pel que fa l'amplitud, es fonamenta en la concepció modular de la construcció i permet amb facilitat - i gairebé sense molèsties ni interrupcions - afegir més mòduls als ja existents per incrementar l'espai disponible.

Finalment, la sostenibilitat és conseqüència tant del procés industrial que se segueix en la fabricació i muntatge dels elements de l'edifici com de les característiques intrínseques dels materials emprats. Ambdós factors permeten i afavoreixen el desmantellament i reaprofitament dels elements que componen l'edifici al final de la seva vida útil, i fins i tot el trasllat del propi edifici a una ubicació diferent.

Sovint, l'edificació modular s'associa de forma negativa a una concepció temporal i limitada del seu ús. Afortunadament aquesta associació ja està superada, com ho demostra la confiança del FC Barcelona a Alco, ia les seves solucions modulars, per deixar enrere unes instal·lacions en què ha forjat la seva pròpia llegenda durant més de trenta anys, i afrontar una nova etapa en el seu projecte social i esportiu que ha de contribuir a incrementar aquesta llegenda durant, almenys, les pròximes tres dècades.

El projecte i l'execució de les noves instal·lacions del Barça han anat a càrrec de la divisió d'edificació modular de Alco...
El projecte i l'execució de les noves instal·lacions del Barça han anat a càrrec de la divisió d'edificació modular de Alco.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Feria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)Rebuild Rehabilita - NebextMatelec - IFEMAAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Asefave

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis