Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Basf asiste a Bau 2009 con sus novedades dirigidas a la construcción
La mostra representada inclou matèries primeres, productes prefabricats i solucions de sistema

Basf assisteix a Bau 2009 amb les seves novetats dirigides a la construcció

Redacció Interempreses23/12/2008

23 desembre 2008

Basf presentarà les seves innovadores matèries primeres, els seus productes prefabricats exclusius i les seves solucions de sistema fetes a mida per a construccions i reformes a la fira Bau 2009, que se celebrarà del 12 al 17 de gener a Munic (Alemanya). Entre les àrees representades s'inclouen l'eficiència energètica en l'aïllament de parets, cobertes i sostres, les solucions per a terres i la indústria dels productes químics per a la construcció, així com les pintures i els recobriments.

A l'estand 303 del hall A4, arquitectes, enginyers d'urbanisme i processadors, així com comerciants, contractistes i constructors tindran l'oportunitat d'adquirir informació relacionada amb nombroses innovacions. PCI Augsburg, empresa filial de BASF, presentarà els seus productes a l'estand 410/411 del hall A1.

Gestió eficient de l'energia en façanes i parets

La utilització dels productes de Basf a l'aïllament d'edificis estalvia energia, garanteix un clima confortable per a la vida i redueix els costos de calefacció i climatització. Aquest aspecte es fa especialment patent en les cases passives que es construeixen emprant diversos components fabricats amb les escumes de Basf i que s'exposaran en el seu estand de la fira de mostres.

Els sistemes compostos per aïllament tèrmic extern (Etics) amb Neopor, el material d'aïllament innovador fabricat a partir de poliestirè expansible (EPS), representen una solució d'aïllament tèrmic de bona relació qualitat-preu, tant per a la seva utilització en les cases de nova obra com les antigues, pel fet que el material d'aïllament pot comptar menor gruix, però al mateix temps, la seva capacitat d'aïllament és superior que la que s'aconsegueix utilitzant els Etics fabricats a partir de poliestirens expansibles convencionals. Si l'estructura de l'edifici consta de paleta de doble envà, aquesta es pot adaptar utilitzant un aïllament de nucli compost per una escuma de partícules en forma de perles de Neopor. Aquestes lleugeres perles es distribueixen homogènia i eficaç entre els dos envans per mitjà d'una tècnica d'aïllament tèrmic per insuflat.

Elastogran, empresa filial de Basf, fabrica productes de poliuretà que permeten aconseguir un aïllament senzill i amb baix consum energètic: panells sandvitx, aïllament de canonades, panells d'aïllament i escumes atomitzades per a diversos tipus d'edificis. També es trobaran exposats els panells sandvitx per al tancament de façanes elaborats amb Elastopir, que és un sistema d'escuma rígida amb bones propietats de protecció contra incendis fabricat a base de polisocianurato (PIR). Els panells d'aïllament fabricats amb Elastopor H, una escuma rígida de poliuretà de cel tancada, es presten especialment per al seu ús com aïllament eficient en les obres de paleta d'envà doble. L'escuma rígida de poliuretà es distingeix per la seva durabilitat i resistència a altes temperatures, per les seves bones propietats mecàniques, així com per la seva baixa conductivitat tèrmica (WLS 024).

A l'estand de Basf també s'exhibiran diversos materials de construcció emprats per a la regulació tèrmica de l'ambient interior i fabricats a partir de la matèria primera Micronal PCM: arrebossats de guix, una placa de construcció de guix i un bloc de ciment airejat i modificat amb PCM. Micronal PCM és un material que emmagatzema la calor latent per microencapsulació, les càpsules plàstiques microscòpiques estan farcides de cera pura. Si la temperatura ambient arriba a la temperatura de fusió definida (per exemple 23 ° C) la cera es liqua i el resultat d'aquest canvi d'estat és que la cera absorbeix l'excés de calor de l'habitació. D'aquesta manera es paralitza l'augment de la temperatura, que és una cosa que no s'aconsegueix amb cap altra tecnologia. Una vegada que la temperatura torna a baixar, la cera se solidifica i les càpsules retornen la calor retingut a l'habitació.

Pel que fa a l'estalvi energètic dels projectes de rehabilitació, els detalls són de summa importància: per evitar els ponts tèrmics en les caixes de les persianes enrotllables es poden utilitzar unes tires recobertes amb l'escuma de resina melamínica Basotect per equipar a l'estructura amb l'aïllament tèrmic necessari. Basotect és un material lleuger i ignífug, i proporciona un aïllament acústic i tèrmic excel·lent. L'aïllament de les persianes enrotllables amb Basotect evita a més la formació de la floridura que creix a les parets a causa de la condensació.

Entre les àrees representades a Bau 2009 s'inclouen l'eficiència energètica en l'aïllament de parets, cobertes i sostres, les solucions per a terres i la indústria dels productes químics per a la construcció, així com les pintures i els recobriments

Gestió ecològica de la climatització de cobertes i sostres

Styrodur C, el panell de poliestirè extruït (XPS) respectuós amb el medi ambient, ofereix una solució rendible per a la instal·lació d'una protecció tèrmica d'última generació en les cobertes planes. Entre altres productes, també s'exhibiran a l'estand de Basf a la fira de mostres dels materials de construcció per a cases passives fabricats amb Styrodur C per a diversos tipus de cobertes. Styrodur C té una resistència a la compressió especialment idònia per a protegir les cobertes anomenades 'plus roof' (en què es posa una coberta invertida sobre una altra coberta calenta), i gràcies a que no absorbeix pràcticament res d'aigua, garanteix una llarga vida de servei i és imputrescible. Les cobertes a dues aigües i les cobertes planes de les cases passives també es beneficien del excel lent aïllament tèrmic proporcionat per Styrodur C, que a més contribueix a que es compleixin els requisits de les normes rellevants relatives al consum energètic en vigor.

Amb vista a garantir una protecció tèrmica ben equilibrada en totes les estacions de l'any, es pot emprar el material d'aïllament fabricat a base de Neopor en forma de plaques o components ranurats de coberta per aconseguir un aïllament ajustat i sense fissures en les cobertes a dues aigües. Durant l'estiu s'aconsegueix que els espais situats sota la coberta no es rescalfen ia l'hivern l'aïllament reduirà les pèrdues costoses d'energia de calefacció.

Els panells sandvitx i les plaques d'aïllament fabricades amb les escumes de poliuretà rígides Elastopir i Elastopor H poden utilitzar tant en les cobertes com en els sostres i forjats per facilitar la gestió de la climatització. A l'hora de considerar l'aïllament de les cobertes, hi ha un gran nombre de varietats i dissenys disponibles que ofereixen una combinació òptima de propietats tèrmiques, mecàniques i físiques. Les plaques i estores radiants de climatització de pes lleuger que presenta la marca al seu estand de la fira de mostres, les escumes de poliuretà rígides juntament amb els panells de guix fabricats a partir de Micronal PCM (un material que emmagatzema la calor latent) contribueixen a l'equalització activa de la temperatura ia garantir una temperatura ambient confortable.

L'aïllament Neopor és capaç d'expandir i processar per aconseguir diverses solucions d'aïllament com Etics. Fotografia: Basf, 2008...
L'aïllament Neopor és capaç d'expandir i processar per aconseguir diverses solucions d'aïllament com Etics. Fotografia: Basf, 2008.

Revestiments i aïllaments de sòls per a aplicacions múltiples

Els visitants de l'estand de Basf a la fira de mostres podran comprovar la qualitat del suport que ofereixen els sòls fabricats a base de productes de Basf per a ús quotidià, que són a més respectuosos amb el medi ambient. S'exhibiran sòls especials per a instal·lacions industrials i esportives, així com sòls de suro i panells de sòl resistents a la pressió.

Un recent anàlisi d'ecoeficiència indica que la nova generació de sòls de suro fabricats amb l'aglutinant Acrodur de Basf compta amb la major ecoeficiència per sobre dels parquets de fusta prefabricats i de les rajoles viníliques. Acrodur és un aglutinant aquós d'acrilat que no conté fenols ni formaldehids.

L'elecció del revestiment de sòls adequat és molt important en un gran nombre d'indústries per garantir una llarga vida de servei i un entorn de treball segur. La companyia ofereix solucions de revestiment funcionals i decoratives que estan fetes a mida per satisfer les necessitats específiques, com per exemple: l'alta resistència a agents químics, l'alta resistència mecànica i la capacitat de descàrrega elèctrica, a més d'oferir diverses peces antilliscants, en diversos colors i acabats.

Els sòls per a les instal·lacions esportives fabricats amb Conipur, un sistema de revestiment basat en un poliuretà, han rebut la certificació corresponent per part de les associacions esportives de tot el món, i resulten suaus per les articulacions dels atletes i alhora redueixen el risc que es produeixin lesions. Aquests sistemes es poden utilitzar com a revestiment d'una àmplia varietat de sòls, des de les pistes d'atletisme i sòls per poliesportius fins als parcs infantils, gràcies als diversos colors i graus de duresa disponibles.

Styrodur C és resistent a la pressió i està expandit amb aire, i ha demostrat la seva idoneïtat per l'aïllament a terra, especialment per a l'aïllament de perímetres que estan en contacte amb la terra o amb les aigües subterrànies. A més, com a component ecològicament racional constitueix una part integral en la construcció de les cases passives, on gràcies a la seva òptima capacitat d'aïllament tèrmic i la seva baixa absorció d'aigua, les plaques de poliestirè extruït poden ser determinants per aconseguir una construcció sense ponts tèrmics.

Styrodur C és el plafó de poliestirè extruït (XPS) respectuós amb el medi ambient de Basf que ofereix una solució rendible per a la instal·lació...
Styrodur C és el plafó de poliestirè extruït (XPS) respectuós amb el medi ambient de Basf que ofereix una solució rendible per a la instal·lació d'una protecció tèrmica d'última generació en les cobertes planas.Fotografía: Basf, 2008.

Productes de formigó: des de l'arquitectura paisatgística fins a la construcció de ponts

Els agregats especials RheoFIT s'utilitzen per fabricar i dissenyar fàcilment maons, lloses, llambordes i tancaments per a plantes i arbres, aconseguint una llarga vida de servei. Aquestes fórmules especials milloren la qualitat i l'estètica dels productes de formigó i aporten una major eficiència als processos de producció altament automatitzada dels mateixos. Així, els articles fabricats amb formigó lleugerament humitejat poden manufactures en grans tirades de producció i amb una qualitat homogènia. Els fabricants tenen a la seva disposició el paquet de servei complet, expressat en el concepte Fit 4 Value.

Glenium ACE, un additiu superplastificant d'alt rendiment basat en l'èter policarboxílics, és el component principal del 'Sistema d'Energia Zero' i va ser específicament concebut per a la producció de components prefabricats com llambordes, esglaons i pilars, així com mobiliari urbà de formigó. Els avantatges que aporten els tipus de formigó autocompactable de Basf relatives a la producció eficient i sense vibracions, són especialment efectives quan s'utilitzen reguladors de viscositat moderns.

En la construcció de ponts i d'edificis de gran alçada, el formigó utilitzat ha de fluir suaument i posseir una qualitat consistent sense arribar a segregar. El regulador de la viscositat RheoMatrix de Basf permet als fabricants crear una nova generació de formigó massís que flueix amb gran facilitat, té propietats d'autocompactación i és tan fàcil de fabricar com el formigó tradicional.

Els processadors de la indústria poden recórrer al superplastificant d'alt rendiment Glenium Sky per fabricar un formigó prebarrejat que conté uns coeficients d'aigua a ciment baixos, que es pot processar durant un període de temps més prolongat i que presenta una gran resistència a la compressió primerenca. Gràcies al seu mecanisme innovador aquestes tres modalitats de formigó es poden controlar de manera simultània per primera vegada. El resultat que s'obté és un formigó prebarrejat d'alta qualitat que presenta unes excel·lents propietats de processament i longevitat, tal i com es descriu en el concepte a mesura de control total del rendiment.

El morter de reparació de la família de producte eMac Nanocrete és capaç perllongar encara més la vida de servei de tot tipus d'estructures. Aporta unes solucions senzilles i de llarga durada en les obres de reparació per perfilar, anivellar i reforçar sostres, parets, sostres i components de formigó que suporten càrrega.

El formigó amb additius plastificants de Basf es manté impertorbable davant la pluja, el vent i les marees...
El formigó amb additius plastificants de Basf es manté impertorbable davant la pluja, el vent i les marees. El Great Belt, també conegut com el pont de Storeb - lt, connecta les illes daneses de Seeland i Fiònia (Fyn) amb els seus 6.800 m de longitud. Els pilars de 281 m d'alçada que el suporten estan fabricats amb formigó reforçat amb acer. Fotografia: Basf, 2008.

Superfícies refinades d'acer, fusta i plàstics

La cartera de productes per a la construcció de Basf també inclou pintures i revestiments que poden aplicar al elements que componen les façanes, les portes dels habitatges i els canalons de la teulada.

L'empresa filial de Basf, Basf Coatings, acaba de llançar al mercat la tercera generació millorada d'imprimacions sense crom per recobriments de bobines. Un cop netes i pretractament, les bobines d'acer es recobreixen i les imprimacions garanteixen una protecció anticorrosió i una adhesió òptima de les mans d'acabat. La imprimació universal millorada Coiltec Universal P CF d'alt rendiment es pot adaptar a qualsevol procediment d'imprimació ia més, resulta ideal per al termomoldeado al buit. Com a solució de sistema homogeni i blanc, és perfecte per aplicar mans d'acabat suaus i estructurades i evita que es formi el rovell a les làmines d'acer galvanitzat. Coiltec accelera i simplifica la producció, ja que es pot utilitzar en tot tipus de suports galvanitzats i tecnologies d'aplicació d'acabats. Els nous recobriments d'acabat per a les façanes, com ara els basats en Plastisol, també ofereixen molts avantatges per als clients. Per exemple, la seva resistència a la intempèrie és fins i tot superior a la dels seus predecessors i s'obtenen recobriments de façana atractius i duradors. Les capes d'acabat contenen pigments i estabilitzadors de la llum especials, que en la seva major part es basen en els productes de Basf.

A l'estand de Basf a la fira també es trobaran exposades les mostres de portes d'entrada a habitatges tractades amb la tecnologia de recobriment PermaSkin. Els clients podran comprovar per si mateixos l'aspecte final de les portes de fusta, metall o plàstic tractades amb les pel·lícules termoplàstiques d'alt rendiment fabricades amb el plàstic resistent a la intempèrie i als raigs UV Lurano S (Nansa: copolímer d'acrílic-nitril- estirè-acrilat). Aquesta pel·lícula reprodueix fidelment les estructures superficials típiques de cada material, com per exemple les vetes de la fusta. A més, aquest mètode permet dur a terme aplicacions polifacètiques i funciona sense dissolvents, distribuint amb les fases d'assecat i enduriment. El resultat es plasma en unes superfícies duradores i que reprodueixen fidelment cada detall en les portes, marcs de finestra, façanes i altres elements de la construcció.

Així mateix, la capa d'acabat coextruit també fabricada amb Lurano S proporciona una adherència ajustada i una superfície brillant als canalons de PVC. Aquesta capa d'acabat aporta una protecció contra la radiació UV superior a la que ofereix el PVC per si sol, i el sistema compta amb una resistència al foc de classe B2. Lurano S es destaca per la seva durabilitat, facilitat de processament, brillantor de color i la seva àmplia gamma de colors, que fan que els canalons es puguin adaptar més fàcilment als dissenys individuals de cada edifici.

Polímers per acabats i per a la indústria dels productes químics per a la construcció

Les dispersions polimèriques, així com els pols polimèrics i solucions polimèriques de Basf a base d'acrilats, estirè i butadiè s'utilitzen per exemple en la fabricació de guixos, compostos de farciment, revestiments de cobertes o adhesius per teules, i serveixen com aglutinants per a les pintures i acabats. Com tots els sistemes aquosos, no contenen dissolvents i per tant són especialment ecològics. Acronal S 533, per exemple, és una dispersió polimèrica aquosa de base d'acrilat que gràcies a les seves característiques i propietats ecològiques es presta especialment bé per al seu ús en els adhesius utilitzats en els parquets. Aquesta dispersió és inodora i presenta una estabilitat excel i una processabilitat òptima. Acronal S 533 no conté alquilfenoletoxilats (Fitació), el seu contingut en compostos orgànics volàtils és baix i per tant, està especialment indicat per a la formulació d'adhesius per a parquet 'de baixa emissió' certificats amb la qualificació EC 1.

Comentaris de l'article/notícia

#1 - miguel angtel manchado madrona
22/01/2010 19:41:15
Soy un profesional de la gestion de climatizacion en edificios y estoy muy interesado en los pcm y micronal, necesitaria informacion de productos que incorporen el micronal maiguel angel manchado

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Rebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasPiscinaSpainAsefaveMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis