Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Schneider Electric presenta las claves de los servicios de gestión energética en el ámbito empresarial
La companyia analitza la situació del panorama energètic espanyol

Schneider Electric presenta les claus dels serveis de gestió energètica en l'àmbit empresarial

Redacció Interempresas11/04/2014

Schneider Electric, especialista global en gestió de l'energia, va celebrar el 9 d'abril, a Barcelona, el Seminari ESS (Energy & Sustainability Services). Amb el títol ‘La maduresa energètica: com maximitzar la competitivitat i sostenibilitat de la seva organització’, l'esdeveniment s'ha plantejat amb l'objectiu de donar a conèixer les claus dels serveis de gestió energètica com a eina per guanyar competitivitat en el panorama energètic actual.

Els serveis de gestió energètica tenen com a fi reduir els costos operatius de les empreses al mateix temps que es millora l'eficiència energètica i es disminueix la demanda de les instal·lacions, reduint el pressupost energètic i contribuint en la definició dels Planes Estratègics d'Energia i Sostenibilitat. En aquest sentit, Schneider Electric dóna resposta als seus clients en matèria de serveis energètics i sostenibilitat, oferint serveis tant a nivell de millora o optimització de la demanda energètica, com mitjançant la compra estratègica d'energia i serveis de sostenibilitat.

Seminari ‘La maduresa energètica: com maximitzar la competitivitat i sostenibilitat de la seva organització’
Seminari ‘La maduresa energètica: com maximitzar la competitivitat i sostenibilitat de la seva organització’.

El grau en què s'aconsegueixen els estalvis és un aspecte a tenir en compte abans de realitzar un projecte, va declarar Raquel Espasa, directora d'Energy & Sustainability Services de Schneider Electric Espanya. El model Energy Performance Contracting (EPC) és una modalitat de contracte de serveis energètics que garanteix els estalvis energètics. Aquest model, amb nombroses referències en països com Suècia, EUA o Alemanya, permet realitzar projectes de millora energètica en els quals els estalvis generats són suficients per pagar la inversió necessària, estant, a més, assegurats per l'empresa de Serveis Energètics.

A diferència del conegut modelo de les 4P’s, el model Energy Performance Contracting és independent dels contractes de manteniment i subministrament energètic, perseguint com a únic objectiu la millora i l'estalvi energètic. Gràcies a l'establiment d'uns indicadors de rendiment (KPIs) vinculats a l'estalvi energètic, els projectes permeten generar un flux econòmic que pot ser utilitzat per invertir en altres partides.

En la seva intervenció, Espasa també va destacar que la directiva d'Eficiència Energètica, que entrarà en aplicació a partir del 5 de juny de 2014, comporta l'obligació per part de les empreses de més de 250 empleats i amb una xifra de negoci superior als 50 milions d'euros a realitzar auditories energètiques. En aquest sentit, va posar l'accent que les empreses que disposen de la ISO50001, certificació de sistema de gestió de l'energia, no estan sotmeses a aquesta obligació.

Schneider Electric, gràcies als seus experts, pot acompanyar a les empreses en aquest procés, realitzant una anàlisi de l'organització per detectar on han de realitzar-se millores per complir amb els objectius, ajudant a posar en pràctica els processos i projectes que han de ser completats per assegurar-se la certificació ISO 50001. Aquest sistema de gestió estructurat, al contrari de les auditories, assegura mantenir el nivell d'eficiència energètica en el temps, permetent l'obtenció de majors estalvis.

Un altre dels punts clau que Schneider Electric va analitzar en la celebració del Seminari ESS és la situació del panorama energètic espanyol. En un país on el desavantatge dels preus energètics respecte a la resta de països de la UE i l'OCDE és reconeguda com una de les principals preocupacions del sector productiu, explorar els mecanismes de compra flexible es perfilen com una eina de gran utilitat per reduir la factura energètica, va explicar Josep Perez, corporate surts manager d'Energy & Sustainability Services de Schneider Electric.

Oportunitats d'estalvi

Donada la fluctuació dels preus de gas i electricitat, disposar d'eines de gestió adequades i flexibles es tradueixen en un major estalvi i control pressupostari. D'altra banda, conèixer i poder identificar al moment adequat els canvis regulatoris i el seu impacte en els diferents paràmetres de gestió, permet aprofitar les possibles oportunitats d'estalvi. Així doncs, la compra estratègica de l'energia significa estar dotat d'eines que permeten prendre decisions al moment oportú per reduir costos de manera controlada i sistemàtica. La licitació i negociació de contractes, la compra flexible d'energia i l'anàlisi contínua de factures són algunes d'aquestes eines.

A continuació, Sivan Pliskov, sustainability developper de la companyia, va presentar l'enfocament de Schneider Electric en l'àmbit de la sostenibilitat corporativa, consistent a crear una estratègia integrada per a la gestió de recursos, maximitzant l'eficiència per aconseguir els objectius financers. En aquest sentit, les solucions de programari StruxureWare permeten realitzar una gestió sostenible dels recursos: disponibilitat i gestió de l'energia, seguretat, control operatiu i de processos, etc. Amb aquestes eines és possible integrar els sistemes de gestió existents i permet a l'usuari importar i exportar dades i generar informes personalitzats.

D'aquesta manera, les companyies poden fer un seguiment dels seus resultats respecte als seus objectius. A més, les solucions permeten el mesurament de les emissions de gas d'efecte hivernacle o la generació d'informes sobre l'evolució de la seva gestió mediambiental, ajudant a identificar oportunitats de reducció de costos i optimització de recursos.

D'altra banda, Pablo Dorronsoro, del prestigiós despatx d'advocats Baker & McKenzie, va presentar els aspectes clau de la legislació i la regulació energètica a Espanya, així com el seu impacte al mercat i com afrontar els reptes actuals del sector.

Per acabar, la sessió es va tancar amb la participació de representants d'Indústries Tità i la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid, en la qual van explicar la seva experiència i els beneficis obtinguts amb la implementació dels serveis energètics aportats per Schneider Electric.

Comentaris de l'article/notícia

Nou comentari

Atenció

Los comentarios son la opinión de los usuarios y no la del portal. No se admiten comentarios insultantes, racistas o contrarios a las leyes vigentes. No se publicarán comentarios que no tengan relación con la noticia/artículo, o que no cumplan con el Aviso legal y la Política de Protección de Datos.

Advertencias Legales e Información básica sobre Protección de Datos Personales:
Responsable del Tratamiento de sus datos Personales: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Gestionar el contacto con Ud. Conservación: Conservaremos sus datos mientras dure la relación con Ud., seguidamente se guardarán, debidamente bloqueados. Derechos: Puede ejercer los derechos de acceso, rectificación, supresión y portabilidad y los de limitación u oposición al tratamiento, y contactar con el DPD por medio de lopd@interempresas.net. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar una reclamación ante la AEPD.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    19/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)AsefavePiscinaSpain27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis