Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Entrega de los Premios Cerámica Ascer de Arquitectura e Interiorismo

Lliurament dels Premis Ceràmica Ascer d'Arquitectura i Interiorisme

13/02/2014

13 de febrer de 2014

En el matí del dia 12 de febrer va tenir lloc el lliurament dels guardons de la XII edició dels Premis Ceràmica que anualment convoca Ascer (Associació Espanyola de Fabricants de Taulells i Paviments Ceràmics). L'acte de lliurament es va celebrar en el marc de la roda de premsa internacional que la indústria azulejera organitza en Cevisama, i que ha comptat amb una important assistència de mitjans de comunicació internacionals. Els Premis Ceràmica es van fallar el passat mes de novembre a Castelló, per un jurat d'alt nivell presidit per l'arquitecte Manuel Gallego. Una intervenció urbana amb ceràmica per a la millora d'un espai públic, i un habitatge unifamiliar de gran exquisitez, es van alçar amb els guardons dels XII Premis Ceràmica d'Ascer quedant demostrada una vegada més la capacitat del material per adaptar-se a qualsevol tipus d'espai, i sempre en obres de gran qualitat arquitectònica. Els Premis compten amb el suport de Vodafone Espanya, Endesa i PortValencia.

Foto de grup amb els guardonats en els Premis Ceràmica Ascer d'Arquitectura i Interiorisme
Foto de grup amb els guardonats en els Premis Ceràmica Ascer d'Arquitectura i Interiorisme.

Els Premiats en les tres categories van ser:

Arquitectura: 'Remodelació de Riera de la Salut' (Sant Feliu del Llobregat, Barcelona) de Pol Femenias.

El jurat valora com s'ha resolt un problema de gran escala amb la invenció de petites peces ceràmiques que a través de la seva repetició i el seu assemblatge ho transformen en un element urbà, sigui gelosia o tàpia, capaç de resoldre situacions diverses d'una manera unitària. Amb un element econòmic s'aconsegueix una solució creativa que atorga qualitat i enriqueix un espai de la ciutat.

Interiorisme: ‘Casa Luz’, d'Arquitetura-G (Jonathan Arnabat, Jordi Ayala-Bril, Aitor Fuentes, Igor Urdampilleta).

El jurat ha valorat la solució arquitectònica d'inserir un nou interior en un edifici existent, amb una solució d'habitatge elegant i senzilla. La qualitat de l'ambient s'aconsegueix a través de la utilització molt precisa i coherent de la ceràmica que li atorga calidesa. La integració s'aconsegueix mitjançant textures i sistemes constructius que estableixen continuïtat amb l'arquitectura preexistent.

cal destacar que els components d'aquest jove estudi són ex-alumnes de la Càtedra Ceràmica que Ascer té en l'Esarq de la Universitat Internacional de Catalunya, que aquest any celebra el seu desè aniversari.

Projecto Fi de Carrera

Els Premis Ceràmica compten amb una categoria destinada a distingir el millor Projecto Fi de Carrera realitzat per estudiants d'Arquitectura d'Escoles en el qual l'ús de ceràmica en el projecte jugui un paper important (acta de PFC). El primer premi ha estat per a el ‘Centre de recerca per a la promoció i la conservació del patrimoni de New Gourna (Luxor, Egipte)’, de Gohar Manrique Sant Pere de l'ETSA Madrid.

El jurat ha valorat “el rigor, desenvolupament i coherència del projecte que tenia la dificultat d'establir un llenguatge contextual amb l'existent, i ho fa mitjançant la utilització de sistemes constructius i estructurals basats de forma íntegra en elements ceràmics”.

El jurat, va concedir un esment d'honor al projecto ‘Remodelació del Teatre Arnau a Barcelona’, de Laura Bonell Mas, de l'ETSA de Barcelona per “el rigor en el plantejament i el seu grau de desenvolupament”.

Ascer, en reconeixement a la labor desenvolupada pels mitjans de comunicació especialitzats en arquitectura i disseny interior, concedeix també cada any un premi a un mitjà nacional i un altre a un mitjà internacional. En aquesta XII edició els distingits han estat: el mitjà online Facilisimo.com, en particular la seva àrea de decoració (Espanya), i la revista francesa ‘D'Architectures’ especialitzada en arquitectura.

Empreses o entitats relacionades

Asociación Española de Fabricantes de Azulejos y Pavimentos Cerámicos

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

PiscinaSpainAsefaveRebuild Rehabilita - NebextAsociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasMatelec - IFEMAFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)CEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis