Notícies Info Notícies

Aquest article ha estat escrit originalment en castellà. L'hem traduït automàticament per a la vostra comoditat. Tot i que hem fet esforços raonables per a aconseguir una traducció precisa, cap traducció automática és perfecta ni tampoc pretén substituir-ne una d'humana. El text original de l'article en castellà podeu veure'l a Dinsa aconseja evitar la mala praxis en la Certificación Energética de Viviendas

Dinsa aconsella evitar la mala praxi en la Certificació Energètica d'Habitatges

26/11/2013

26 de novembre de 2013

Dinsa, primera empresa TIC certificada per Aenor en subministraments i instal·lació d'equipaments d'eficiència energètica, ha detectat casos en els quals empreses o professionals, reals o supòsits, estan realitzant certificats energètics que infringeixen la legislació i poden implicar als propis consumidors.

Segons la companyia, el procés de certificació té dues bases: una tecnològica, ús de programes adequats, i una altra humana, que és en la qual incideix Luis Cabrera, responsable d'eficiència energètica de Dinsa, en afirmar que “de mitjana, l'estudi per a la certificació energètica necessita al voltant de 5 hores de treball per realitzar-se amb garanties. Dins d'això, entraria la visita a l'immoble, la recollida i tractament de les dades, l'anàlisi detallada, les propostes de millora i altres tràmits. Si multipliquem aquestes 5 hores pel salari d'un professional especialista, ja podem anar fent-nos una idea de quin ha de ser el cost aproximat simplement de la mà d'obra en un certificat energètic”.

Davant l'aparició de males praxis en la tarificació del servei, el Ministeri d'Hisenda i Administracions Públiques ha publicat una resolució per la qual s'estableixen tarifes oficials per a l'expedició dels Certificats Energètics en tot el territori nacional. Així per a habitatges de fins a 80 m2 la tarifa és de 184,34 € (IVA no inclòs), i de 222,69 € (IVA no inclòs) fins a 150 m2; a aquests imports cal sumar 20 € (més IVA) per la tramitació del registre del certificat davant l'autoritat competent.

Imagen
D'altra banda, no visitar l'immoble és una altra de les pràctiques habituals amb les quals es pot trobar el consumidor. Alguna cosa que s'estima imprescindible per “realitzar les proves i comprovacions necessàries” tal com es recull en la normativa legal, fent al propietari expressament responsable de la veracitat de les dades facilitades. La mala praxi per part de l'empresa o el professional és òbvia en aquest cas, però, al mateix temps, converteix al propietari de l'habitatge en còmplice de la mateixa si es donés una situació en la qual es trobés un problema en les dades.

“Abans de contractar a una empresa per tramitar el certificat d'eficiència energètica, jo sempre recomanaria al consumidor que s'assegurés que es visitarà l'immoble”, afirma Cabrera. “Els professionals del sector generalment tenen experiència anterior, demostrable i contrastada en matèries com a auditories energètiques o projectes d'eficiència energètica. Jo evitaria a oportunistes i pirates en la mesura del possible, perquè, buscant buits legals per reduir costos al màxim, poden acabar implicant al propietari en les seves pràctiques fraudulentes”.

En la major part d'Europa, els preus dels certificats energètics oscil·len entre els 200 i 600 euros, amb excepcions molt cridaneres com Dinamarca (a partir de 730 euros per llei) i Regne Unit (per sobre d'1.000 euros). La normativa aprovada per Espanya, en vigor a partir del 20 de novembre de 2013, situa aquest cost en 184 euros, un dels més competitius.

La certificació energètica d'edificis és necessària des de l'1 de juny per a qualsevol operació de compra-venda i lloguer d'habitatges a Espanya, la qual cosa ho converteix en un procediment nou i desconegut i un sector on cal tenir una especial cura en l'elecció dels professionals que realitzin els certificats.

Suscríbase a nuestra Newsletter - Ver ejemplo

Contrasenya

Marcar todos

Autorizo el envío de newsletters y avisos informativos personalizados de interempresas.net

Autorizo el envío de comunicaciones de terceros vía interempresas.net

He leído y acepto el Avís legal y la Política de protecció de dades

Responsable: Interempresas Media, S.L.U. Finalidades: Suscripción a nuestra(s) newsletter(s). Gestión de cuenta de usuario. Envío de emails relacionados con la misma o relativos a intereses similares o asociados.Conservación: mientras dure la relación con Ud., o mientras sea necesario para llevar a cabo las finalidades especificadasCesión: Los datos pueden cederse a otras empresas del grupo por motivos de gestión interna.Derechos: Acceso, rectificación, oposición, supresión, portabilidad, limitación del tratatamiento y decisiones automatizadas: contacte con nuestro DPD. Si considera que el tratamiento no se ajusta a la normativa vigente, puede presentar reclamación ante la AEPD. Más información: Política de protecció de dades

REVISTAS

VÍDEOS DESTACADOS

  • Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

    Diseñado, construido y probado por Schlüter-Systems

TOP PRODUCTS

NEWSLETTERS

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    17/09/2024

  • Newsletter Arquitectura y Construcción

    12/09/2024

Enllaços destacats

Asociación Española de Fabricantes de Fachadas Ligeras y VentanasCEVISAMA (24- 25 febrero, Valencia)Asefave27&28 Noviembre IFEMA (Madrid)Matelec - IFEMARebuild Rehabilita - NebextPiscinaSpainFeria de la Construcción (17 a 19 Octubre 2024)

ÚLTIMAS NOTICIAS

Empreses destacades

OPINIÓN

ENTIDADES COLABORADORAS

OTRAS SECCIONES

Serveis